O schimbare mică, rezultate mari

  Un om credincios este năpădit de binecuvântări, dar cei ce vrea să se îmbogăţească repede nu rămâne nepedepsit. (Proverbele 28:20)

  Era o zi normală de colportaj, plină de provocări şi de „nu, mulţumesc!” Am ajuns la o casă unde am vândut Healthy Foods („Alimente sănătoase”), dar am rămas fără mărunţiş, aşa că am promis că mă voi întoarce să dau restul înainte de ora 9, în aceeaşi zi. Ezitând, doamna a acceptat, probabil aşteptându-se să nu mă mai întorc. Dar m-am ţinut de promisiune.

  Duminica următoare, eu şi colegul meu ne-am simţit puţin descurajaţi. Familie după familie, ne spuneau că avem un program uimitor, dar răspunsul lor era acelaşi: „Nu, mulţumesc!” La una dintre case, mai târziu, în aceeaşi zi, începându-mi prezentarea, o doamnă mi-a spus:

  – Tu eşti Jeremiah din Kenya. Te rog, intră. Eu sunt Marit.

  Surprins, mă întrebam de unde mă ştia. Soţul şi copiii ei m-au întâmpinat şi ei. Am vorbit şi am râs împreună, iar eu mă întrebam când aveau să mă roage să le arăt cărţile. Îmi pierdeam oare vremea?

  Apoi doamna a spus:

  – Sora mea, Sylvi, mi-a spus de restul pe care i l-aţi înapoiat marţi. A crezut că poate veţi spune că fiind vorba de o sumă atât de mică, nu merită să vă mai întoarceţi. Dar v-aţi întors, ceea ce îmi arată că sunteţi de încredere. Cunosc editura la care lucraţi şi întotdeauna îmi pun deoparte bani, în fiecare vară, pentru studentul care va veni la uşa mea.

  După ce am ieşit din casa lor, mi-am dat seama că Sylvi îşi încurajase toate vecinele şi rudele să cumpere cărţi de la cei doi domni cu moped roşu. Fiecare familie care locuia pe acea stradă ne-a întâmpinat călduros şi ne-a invitat înăuntru. Fiind aproape la capătul străzii, am văzut un domn care alerga spre mine. Am oprit mopedul, pregătit pentru orice.

  – Eşti din Kenya! a spus el.

  – Da, sunt Kenian.

  – Cineva mi-a spus că i-ai dus restul de bani înapoi unei prietene. Vreau şi eu două exemplare din Healthy Foods.

  Am vândut cărţi în valoare de mai mult de 1 200 de dolari în acea seară. Dumnezeul nostru foloseşte lucruri simple, nesemnificative, pentru a ne binecuvânta. Noi trebuie să fim credincioşi în toate lucrurile şi să mergem înainte.

  Jeremiaj Omwoyo Chiebana, Kenya (lucrează în Norvegia)

  O schimbare mică, rezultate mari - 2016. După ce am ieşit din casa lor, mi-am dat seama că Sylvi îşi încurajase toate vecinele şi rudele să cumpere cărţi de la cei doi domni cu moped roşu. Fiecare familie care locuia pe acea stradă ne-a întâmpinat călduros şi ne-a invitat înăuntru. Fiind aproape la capătul străzii, am văzut un domn care alerga spre mine. Am oprit mopedul, pregătit pentru orice.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...