O schimbare mică, rezultate mari

Un om credincios este năpădit de binecuvântări, dar cei ce vrea să se îmbogăţească repede nu rămâne nepedepsit. (Proverbele 28:20)

Era o zi normală de colportaj, plină de provocări şi de „nu, mulţumesc!” Am ajuns la o casă unde am vândut Healthy Foods („Alimente sănătoase”), dar am rămas fără mărunţiş, aşa că am promis că mă voi întoarce să dau restul înainte de ora 9, în aceeaşi zi. Ezitând, doamna a acceptat, probabil aşteptându-se să nu mă mai întorc. Dar m-am ţinut de promisiune.

Duminica următoare, eu şi colegul meu ne-am simţit puţin descurajaţi. Familie după familie, ne spuneau că avem un program uimitor, dar răspunsul lor era acelaşi: „Nu, mulţumesc!” La una dintre case, mai târziu, în aceeaşi zi, începându-mi prezentarea, o doamnă mi-a spus:

– Tu eşti Jeremiah din Kenya. Te rog, intră. Eu sunt Marit.

Surprins, mă întrebam de unde mă ştia. Soţul şi copiii ei m-au întâmpinat şi ei. Am vorbit şi am râs împreună, iar eu mă întrebam când aveau să mă roage să le arăt cărţile. Îmi pierdeam oare vremea?

Apoi doamna a spus:

De același autor

– Sora mea, Sylvi, mi-a spus de restul pe care i l-aţi înapoiat marţi. A crezut că poate veţi spune că fiind vorba de o sumă atât de mică, nu merită să vă mai întoarceţi. Dar v-aţi întors, ceea ce îmi arată că sunteţi de încredere. Cunosc editura la care lucraţi şi întotdeauna îmi pun deoparte bani, în fiecare vară, pentru studentul care va veni la uşa mea.

După ce am ieşit din casa lor, mi-am dat seama că Sylvi îşi încurajase toate vecinele şi rudele să cumpere cărţi de la cei doi domni cu moped roşu. Fiecare familie care locuia pe acea stradă ne-a întâmpinat călduros şi ne-a invitat înăuntru. Fiind aproape la capătul străzii, am văzut un domn care alerga spre mine. Am oprit mopedul, pregătit pentru orice.

– Eşti din Kenya! a spus el.

– Da, sunt Kenian.

– Cineva mi-a spus că i-ai dus restul de bani înapoi unei prietene. Vreau şi eu două exemplare din Healthy Foods.

Am vândut cărţi în valoare de mai mult de 1 200 de dolari în acea seară. Dumnezeul nostru foloseşte lucruri simple, nesemnificative, pentru a ne binecuvânta. Noi trebuie să fim credincioşi în toate lucrurile şi să mergem înainte.

Jeremiaj Omwoyo Chiebana, Kenya (lucrează în Norvegia)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

O schimbare mică, rezultate mari - 2016. După ce am ieşit din casa lor, mi-am dat seama că Sylvi îşi încurajase toate vecinele şi rudele să cumpere cărţi de la cei doi domni cu moped roşu. Fiecare familie care locuia pe acea stradă ne-a întâmpinat călduros şi ne-a invitat înăuntru. Fiind aproape la capătul străzii, am văzut un domn care alerga spre mine. Am oprit mopedul, pregătit pentru orice. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.