Broşura care a determinat construirea unei biserici

Unii din sinagoga numită a izbăviţilor… au început o ceartă de vorbe cu Ştefan, dar nu puteau să stea împotriva înţelepciunii şi Duhului cu care vorbea el. (Faptele Apostolilor 6:9,10)

În vremea apostolilor, neamurile strigau după adevăr, iar apostolii răspundeau şi propovăduiau Evanghelia. Tot aşa, în ţara mea Myanmar, un evanghelist cu literatură a împărţit o broşură, iar Duhul Sfânt i-a convins pe mulţi oameni cu privire la adevăr, ei devenind adventişti de ziua a şaptea.

Aung Zaw Min, un evanghelist cu literatură, călătorea cu autobuzul spre o comună, într-un Sabat după-amiază, împreună cu Mya Chit, directorul de Publicaţii şi Daw Kyin Sein, un membru laic. Ei au împărţit broşuri pasagerilor. O doamnă s-a interesat cu privire la broşură şi originea ei şi a întrebat:

– Toţi sunteţi creştini?

– Da! Suntem creştini adventişti de ziua a şaptea, am răspuns noi. Ea dorind să afle mai multe a întrebat din nou:

De același autor

– Dacă aveţi timp, aţi vrea să mă vizitaţi? Nu locuiesc departe de aici.

Cei trei au mers împreună cu ea şi, când au ajuns acasă, le-a servit un prânz delicios şi apoi au discutat din Biblie câteva ore, împreună cu toată familia. Apoi au stabilit o dată în care să înceapă studiile biblice. Deşi pastorul bisericii frecventate de acea familie s-a opus acestui lucru, familia a mers înainte cu studiul.

Un an mai târziu, soţul doamnei, U Than Myint, a dus-o pe fiica lor la Seminarul Biblic Chinezesc din capitală. Pastorul lor a călătorit împreună cu ei. Acolo, U Than Myint a participat la câteva întâlniri de evanghelizare organizate de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Fiica lui a fost foarte supărată şi i-a spus să nu mai meargă. Şi pastorul a încercat să îl împiedice, dar el a continuat să participe.

La finalul întâlnirilor, el a primit botezul, iar în următorii doi ani, membrii familiei lui au fost botezaţi. Datorită acestei familii, mica grupă de păzitori ai Sabatului din acel sat a devenit biserică. O singură broşură, distribuită în autobuz, a schimbat viaţa unei familii şi a dus la înfiinţarea unei biserici! Dumnezeu e minunat! El îşi cheamă poporul din întuneric la lumină.

Mya Chit, Myanmar

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Broşura care a determinat construirea unei biserici - 2016. Datorită acestei familii, mica grupă de păzitori ai Sabatului din acel sat a devenit biserică. O singură broşură, distribuită în autobuz, a schimbat viaţa unei familii şi a dus la înfiinţarea unei biserici! Dumnezeu e minunat! El îşi cheamă poporul din întuneric la lumină. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.