Broşura care a determinat construirea unei biserici

  Unii din sinagoga numită a izbăviţilor… au început o ceartă de vorbe cu Ştefan, dar nu puteau să stea împotriva înţelepciunii şi Duhului cu care vorbea el. (Faptele Apostolilor 6:9,10)

  În vremea apostolilor, neamurile strigau după adevăr, iar apostolii răspundeau şi propovăduiau Evanghelia. Tot aşa, în ţara mea Myanmar, un evanghelist cu literatură a împărţit o broşură, iar Duhul Sfânt i-a convins pe mulţi oameni cu privire la adevăr, ei devenind adventişti de ziua a şaptea.

  Aung Zaw Min, un evanghelist cu literatură, călătorea cu autobuzul spre o comună, într-un Sabat după-amiază, împreună cu Mya Chit, directorul de Publicaţii şi Daw Kyin Sein, un membru laic. Ei au împărţit broşuri pasagerilor. O doamnă s-a interesat cu privire la broşură şi originea ei şi a întrebat:

  – Toţi sunteţi creştini?

  – Da! Suntem creştini adventişti de ziua a şaptea, am răspuns noi. Ea dorind să afle mai multe a întrebat din nou:

  – Dacă aveţi timp, aţi vrea să mă vizitaţi? Nu locuiesc departe de aici.

  Cei trei au mers împreună cu ea şi, când au ajuns acasă, le-a servit un prânz delicios şi apoi au discutat din Biblie câteva ore, împreună cu toată familia. Apoi au stabilit o dată în care să înceapă studiile biblice. Deşi pastorul bisericii frecventate de acea familie s-a opus acestui lucru, familia a mers înainte cu studiul.

  Un an mai târziu, soţul doamnei, U Than Myint, a dus-o pe fiica lor la Seminarul Biblic Chinezesc din capitală. Pastorul lor a călătorit împreună cu ei. Acolo, U Than Myint a participat la câteva întâlniri de evanghelizare organizate de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Fiica lui a fost foarte supărată şi i-a spus să nu mai meargă. Şi pastorul a încercat să îl împiedice, dar el a continuat să participe.

  La finalul întâlnirilor, el a primit botezul, iar în următorii doi ani, membrii familiei lui au fost botezaţi. Datorită acestei familii, mica grupă de păzitori ai Sabatului din acel sat a devenit biserică. O singură broşură, distribuită în autobuz, a schimbat viaţa unei familii şi a dus la înfiinţarea unei biserici! Dumnezeu e minunat! El îşi cheamă poporul din întuneric la lumină.

  Mya Chit, Myanmar

  Broşura care a determinat construirea unei biserici - 2016. Datorită acestei familii, mica grupă de păzitori ai Sabatului din acel sat a devenit biserică. O singură broşură, distribuită în autobuz, a schimbat viaţa unei familii şi a dus la înfiinţarea unei biserici! Dumnezeu e minunat! El îşi cheamă poporul din întuneric la lumină.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...