Ascultând glasul lui Dumnezeu

  Dacă aduceţi multă roadă, prin aceasta Tatăl Meu va fi proslăvit şi voi veţi fi astfel ucenicii Mei. (Ioan 15:8)

  Am obiceiul să ajung mai devreme la biserică în fiecare sâmbătă dimineaţa, ca să mă pot ruga în linişte înainte să ajungă ceilalţi membri. Într-o sâmbătă dimineaţa, mi s-a părut că aud o voce care mă striga: „Eva, ce faci aici?” Am deschis ochii şi m-am uitat în jur, dar nu era nimeni. Am început din nou să mă rog şi, în timp ce mă rugam, am auzit un glas zicând: „Tu îmi cunoşti Numele şi Cuvântul. Câmpul tău de misiune este foarte vast. Du-te şi fă-le cunoscută voia Mea!”

  Gândindu-mă la acel glas şi la mesaj, mi-a venit în minte experienţa tânărului Samuel. Am fost convinsă că Domnul îmi vorbea. Am fost încântată să am acest privilegiu dar, în acelaşi timp, am simţit greutatea responsabilităţii. Fiind însă o persoană energică şi neînfricată, mi-am asumat responsabilitatea de a urma călăuzirea dată.

  Toată săptămâna m-am gândit la chemarea aceea, întrebându-mă de unde să încep. Apoi mi-am dat seama – trebuia să merg în suburbiile neexplorate din Yaounde, numite Mendong, cam la 12 kilometri de centru. Într-o zi, după ce am terminat lucrarea de colportaj şi am strâns toate materialele, am mers să explorez suburbia Mendong, căutând un loc potrivit pentru întâlniri. Un client binevoitor şi-a pus la dispoziţie sufrageria şi, timp de trei săptămâni, Dumnezeu mi-a dat putere să prezint Evanghelia în fiecare zi. Aveam cam 12 ascultători, dintre care opt au acceptat mesajul. După studierea intensivă a Bibliei, cei opt au fost botezaţi. Astfel s-a format o grupă mică de Şcoală de Sabat, iar astăzi ea a crescut şi s-a organizat o biserică de 80 de membri.

  Ellen White scria: „Când îi vizitează pe oameni în căminele lor, colportorul va găsi atunci ocazii de a le citi din Biblie sau din cărţile care dau învăţături despre adevăr. Când îi descoperă pe cei care caută adevărul, el poate ţine lecturi biblice cu ei. Aceste lecturi biblice sunt exact ceea ce au nevoie oamenii. Dumnezeu îi va folosi în slujba Sa pe cei care dovedesc în felul acesta un profund interes pentru sufletele care pier. Prin ei El le va da lumină celor care sunt gata să primească învăţătura” (Mărturii pentru comunitate, voi. 6, p. 324).

  Eva Akono, Camerun

  Ascultând glasul lui Dumnezeu - 2016. Un client binevoitor şi-a pus la dispoziţie sufrageria şi, timp de trei săptămâni, Dumnezeu mi-a dat putere să prezint Evanghelia în fiecare zi. Aveam cam 12 ascultători, dintre care opt au acceptat mesajul. După studierea intensivă a Bibliei, cei opt au fost botezaţi. Astfel s-a format o grupă mică de Şcoală de Sabat, iar astăzi ea a crescut şi s-a organizat o biserică de 80 de membri.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...