Ascultând glasul lui Dumnezeu

  Dacă aduceţi multă roadă, prin aceasta Tatăl Meu va fi proslăvit şi voi veţi fi astfel ucenicii Mei. (Ioan 15:8)

  Am obiceiul să ajung mai devreme la biserică în fiecare sâmbătă dimineaţa, ca să mă pot ruga în linişte înainte să ajungă ceilalţi membri. Într-o sâmbătă dimineaţa, mi s-a părut că aud o voce care mă striga: „Eva, ce faci aici?” Am deschis ochii şi m-am uitat în jur, dar nu era nimeni. Am început din nou să mă rog şi, în timp ce mă rugam, am auzit un glas zicând: „Tu îmi cunoşti Numele şi Cuvântul. Câmpul tău de misiune este foarte vast. Du-te şi fă-le cunoscută voia Mea!”

  Gândindu-mă la acel glas şi la mesaj, mi-a venit în minte experienţa tânărului Samuel. Am fost convinsă că Domnul îmi vorbea. Am fost încântată să am acest privilegiu dar, în acelaşi timp, am simţit greutatea responsabilităţii. Fiind însă o persoană energică şi neînfricată, mi-am asumat responsabilitatea de a urma călăuzirea dată.

  Toată săptămâna m-am gândit la chemarea aceea, întrebându-mă de unde să încep. Apoi mi-am dat seama – trebuia să merg în suburbiile neexplorate din Yaounde, numite Mendong, cam la 12 kilometri de centru. Într-o zi, după ce am terminat lucrarea de colportaj şi am strâns toate materialele, am mers să explorez suburbia Mendong, căutând un loc potrivit pentru întâlniri. Un client binevoitor şi-a pus la dispoziţie sufrageria şi, timp de trei săptămâni, Dumnezeu mi-a dat putere să prezint Evanghelia în fiecare zi. Aveam cam 12 ascultători, dintre care opt au acceptat mesajul. După studierea intensivă a Bibliei, cei opt au fost botezaţi. Astfel s-a format o grupă mică de Şcoală de Sabat, iar astăzi ea a crescut şi s-a organizat o biserică de 80 de membri.

  Ellen White scria: „Când îi vizitează pe oameni în căminele lor, colportorul va găsi atunci ocazii de a le citi din Biblie sau din cărţile care dau învăţături despre adevăr. Când îi descoperă pe cei care caută adevărul, el poate ţine lecturi biblice cu ei. Aceste lecturi biblice sunt exact ceea ce au nevoie oamenii. Dumnezeu îi va folosi în slujba Sa pe cei care dovedesc în felul acesta un profund interes pentru sufletele care pier. Prin ei El le va da lumină celor care sunt gata să primească învăţătura” (Mărturii pentru comunitate, voi. 6, p. 324).

  Eva Akono, Camerun

  Ascultând glasul lui Dumnezeu - 2016. Un client binevoitor şi-a pus la dispoziţie sufrageria şi, timp de trei săptămâni, Dumnezeu mi-a dat putere să prezint Evanghelia în fiecare zi. Aveam cam 12 ascultători, dintre care opt au acceptat mesajul. După studierea intensivă a Bibliei, cei opt au fost botezaţi. Astfel s-a format o grupă mică de Şcoală de Sabat, iar astăzi ea a crescut şi s-a organizat o biserică de 80 de membri.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...