Întâlniri memorabile

  Neamuri vor umbla în lumina ta… vei tresări de bucurie şi îţi va bate inima şi se va lărgi. (Isaia 60:3,5)

  Budva este un oraş frumos, dar foarte aglomerat, de pe coasta Muntenegrului. Deşi locuiesc şi lucrez în Belgrad, Serbia, verile mi le petrec în Muntenegru, lucrând ca evanghelist cu literatură.

  Într-o vară, în timp ce lucram pe plajă, am întâlnit o familie foarte drăguţă. Tatăl a recunoscut câteva din cărţi pentru că le cumpărase înainte. Mi-a spus că îi plăcea să citească şi am vorbit cu el despre lucruri spirituale. Era economist de profesie şi, vorbind mai mult, am aflat că locuiau în Belgrad, pe o stradă paralelă cu strada unde locuiam eu. Ne-am minunat de „coincidenţa” de a întâlni la sute de kilometri depărtare de Belgrad un vecin, o persoană care voia să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu. Am făcut schimb de numere de telefon şi am promis să ne reîntâlnim!

  O altă ocazie rămâne în amintirea mea, când am vorbit cu două femei din Igalo despre diverse subiecte, inclusiv despre Biblie, mai mult de o oră. Ni s-au alăturat şi nişte prietene de-ale lor, care au pus multe întrebări. Când mi-au cerut sfatul cu privire la ce cărţi să cumpere, le-am recomandat Viaţa lui Iisus. Adesea mă întreb ce ne va descoperi veşnicia despre rezultatele acelei întâlniri.

  În Igalo, am întâlnit şi un cuplu din Serbia. Ei m-au ascultat când prezentam cărţile unei familii din Germania. Au fost impresionaţi de discuţia şi de cărţile noastre, dar nu aveau bani la ei. Le-am spus că am un stand de carte deschis seara şi i-am invitat să vină acolo. Din nefericire, în acea seară nu am putut fi la stand. Două seri mai târziu, un cuplu a exclamat în timp ce se apropia: „Te căutăm de două zile!” Era cuplul cu care mă întâlnisem. Am ales şapte cărţi pe care să se uite şi le-am prezentat puţin pe fiecare. Fără să se gândească foarte mult, femeia m-a rugat să calculez preţul pentru toate cărţile, iar soţul a plătit pentru ele. O lună mai târziu, după ce m-am întors în Serbia, mi-a sunat telefonul. Era aceeaşi femeie, mă suna să comande mai multe cărţi. Aştept cu nerăbdare următoarea noastră întâlnire.

  Lăudat să fie Dumnezeu pentru întâlnirile minunate prin care ne încurajează şi ne întăreşte credinţa.

  Nikica Ninkovic, Serbia (lucrează în Muntenegru)

  Întâlniri memorabile - 2016. În Igalo, am întâlnit şi un cuplu din Serbia. Ei m-au ascultat când prezentam cărţile unei familii din Germania. Au fost impresionaţi de discuţia şi de cărţile noastre, dar nu aveau bani la ei. Le-am spus că am un stand de carte deschis seara şi i-am invitat să vină acolo. Din nefericire, în acea seară nu am putut fi la stand. Două seri mai târziu, un cuplu a exclamat în timp ce se apropia: „Te căutăm de două zile!”
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...