Dumnezeu reîmprospătează

Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. (Galateni 6:9)

Îi aduc mulţumiri lui Dumnezeu pentru posibilitatea de a fi unul din evangheliştii Săi cu literatură. Imediat după ce am terminat cursul de pastoraţie la Seminarul Adventist, fraţii Mondol, Bairagee şi Mandai m-au instruit cu privire la aptitudinile de care ai nevoieîn colportaj. Într-o zi, fratele Mondol m-a invitat să întâlnesc un anumit membru din parlament, dar el nu era acolo în acel moment. Ne-am prezentat secretarului său personal şi el a întrebat din ce district proveneam şi din ce confesiune religioasă făceam parte. Când i-am spus că sunt adventist de ziua a şaptea, a vrut să ştie dacă mă născusem într-o familie adventistă sau mă convertisem. I-am spus că fusesem hindus, dar mă convertisem la adventism. Apoi el a întrebat:

– Dacă tot ai vrut să îţi schimbi religia, de ce te-ai făcut creştin, şi nu musulman?

Acum aveam ocazia să îi spun de ce alesesem creştinismul.

De același autor

– Domnule, am găsit adevărul în Biserica Adventistă. Adventiştii nu consumă droguri, produse cu alcool, ceai, cafea, vin sau tutun. Ei nu consumă nici alimente necurate, cum ar fi porcul sau peştele fără solzi. Noi păzim sâmbăta ca zi de Sabat, zi de închinare şi odihnă, deoarece Biblia ne spune aşa.

Am făcut referire şi la Coran, unde vorbeşte despre ziua Sabatului. Am avut o discuţie mai lungă. M-a ascultat cu atenţie şi mă întrerupea ori de câte ori nu înţelegea o idee, iar eu i-o explicam. Unele din crezurile noastre adventiste sunt compatibile cu crezurile musulmane, aşa că a lăudat practicile noastre. A spus că apreciază modul nostru de a aborda oamenii cu aceste învăţături simple.

Munca unui evanghelist cu literatură cere un angajament de neclintit. Uneori, mă întorc seara acasă atât de istovit, încât sunt ispitit să renunţ. Dar apoi aud o şoaptă care îmi spune să nu mă descurajez, ci să mă odihnesc, aşa că îi urmez instrucţiunile, iar Dumnezeu îmi dă noi puteri pentru o nouă zi care bate la uşă. Făcând această lucrare zi de zi şi lună de lună, mă rog pentru colegii mei evanghelişti cu literatură din întreaga lume.

Mă rog acum şi pentru părinţii mei hinduşi să Îl accepte pe Isus. Ştiu că Duhul Sfânt lucrează în ei.

Amit Kumar Sircar, Bangladesh

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Dumnezeu reîmprospătează - 2016. Munca unui evanghelist cu literatură cere un angajament de neclintit. Uneori, mă întorc seara acasă atât de istovit, încât sunt ispitit să renunţ. Dar apoi aud o şoaptă care îmi spune să nu mă descurajez, ci să mă odihnesc, aşa că îi urmez instrucţiunile, iar Dumnezeu îmi dă noi puteri pentru o nouă zi care bate la uşă. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.