Îngeri la datorie

Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt. (Plângerile lui leremia 3:22)

În maşina mea încap patru pasageri şi cred că îngerii ocupă celelalte trei locuri atunci când sunt în colportaj. Dacă acest lucru vă sună ciudat, atunci vă îndemn să fiţi atenţi la următoarele cuvinte inspirate, rostite pentru evangheliştii cu literatură: „Sub călăuzire divină, porniţi în lucrare. (…) Îngerii cerului vă vor însoţi, pregătind calea” (Evanghelizarea prin literatură, p. 22). Şi, pentru că mă însoţesc îngerii, sunt încântată că ei ocupă locurile rămase libere în maşină, deoarece am nevoie de protecţia lor.

Într-o duminică, am fost implicată într-un accident teribil, care mi-a aruncat jeep-ul cam la 15 metri, într-o râpă. A fost înspăimântător, însă vreau să Îi mulţumesc lui Isus pentru că m-a pregătit pentru o aşa încercare. Daţi-mi voie să vă explic.

De același autor

Într-o noapte, cu exact trei săptămâni înainte de accident, m-am trezit având simţământul puternic că aud un glas clar, spunându-mi: „Scoală-te şi pune-te jos.” Am înţeles ce voia să spună, aşa că m-am trezit şi m-am pus pe genunchi. M-am rugat, am meditat la promisiunile Domnului şi am citit Tragedia Veacurilor. În fiecare dimineaţă, urcam în jeep, mă rugam şi Îi mulţumeam lui Dumnezeu cu voce tare pentru îngerii care mă însoţeau.

Apoi a venit acea duminică înspăimântătoare, în care am făcut exact ce făceam în fiecare dimineaţă – m-am rugat înainte de a porni la drum şi am cerut ocrotirea îngerilor. Când s-a întâmplat accidentul, totul a fost groaznic. Dar, mulţumesc lui Dumnezeu, viaţa mea a fost cruţată de la o moarte sigură. Cred că îngerii mei au fost acolo cu o mare putere. Aşa a aranjat Dumnezeu lucrurile, că o altă evanghelistă cu literatură trecea chiar pe sensul celălalt, când s-a întâmplat accidentul şi a văzut ce s-a întâmplat. Ea m-a strigat: „Soră Tobias, ridică-te de acolo! Vino! Vino şi ia-ţi geanta!” Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am putut să o aud şi că nu am avut niciun os rupt. Geanta şi cărţile mele erau împrăştiate peste tot, dar un tânăr care a văzut accidentul a venit jos, în râpă, să mă ajute să îmi strâng lucrurile.

Îl laud pe Dumnezeu pentru îngerii Lui şi pentru protecţia lor miraculoasă. El m-a binecuvântat şi, prin harul Său, Îl voi urma pentru totdeauna.

Lydia Cateau-Tobias, Trinidad şi Tobago

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Îngeri la datorie - 2016. Apoi a venit acea duminică înspăimântătoare, în care am făcut exact ce făceam în fiecare dimineaţă - m-am rugat înainte de a porni la drum şi am cerut ocrotirea îngerilor. Când s-a întâmplat accidentul, totul a fost groaznic. Dar, mulţumesc lui Dumnezeu, viaţa mea a fost cruţată de la o moarte sigură. Cred că îngerii mei au fost acolo cu o mare putere. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.