Corbul din Tambilahan

  Vei bea apă din pârâu şi am poruncit corbilor să te hrănească acolo. (1 Împăraţi 17:4)

  Într-o zi, am pornit spre un sat numit Tambilahan pentru a face colportaj. Călătoria a fost una dificilă, pentru că, pe lângă lucrurile mele personale, duceam cu mine şi 20 de kilograme de cărţi. Am ajuns acolo seara, în jurul orei 11. Obosită, îngrijorată şi plină de praf, am căutat adăpost, dar am aflat că acolo nu era niciun hotel sau măcar o pensiune.

  Ce puteam să fac? Am fost îndrumată spre locuinţa şefului satului. Din nefericire, şeful tocmai vizita un alt sat, aşa că soţia lui l-a instruit pe ajutorul lor să mă ducă la casa fostului şef. M-am bucurat la gândul că voi fi condusă la o casă unde aş putea să petrec noaptea într-o cameră sau măcar în colţul unei camere. Îmi prindea bine un adăpost. Dar am fost şocată să văd că sunt găzduită nu într-o casă, ci într-un grajd pentru vite, plin de şobolani. Nu am reuşit să fac nimic, fiind întuneric beznă. Dar nici să dorm nu am putut din cauza unor zgomote ciudate. Mă simţeam foarte obosită şi începea să mă doară tot corpul.

  Ziua următoare, am mers în colportaj, în ciuda faptului că nu mâncasem şi nici apă nu băusem. Am făcut rost de un biscuite şi de puţină apă pentru cele două zile de colportaj, dar nu am avut succes la vânzări. Când soţia şefului satului a aflat că am fost tratată atât de neospitalier, s-a supărat foarte tare pe ajutorul ei şi i-a amintit cu asprime de indicaţiile ei, că trebuia să stau într-o cameră anume din cealaltă casă.

  În a treia zi de când ajunsesem în sat, l-am întâlnit pe şeful poliţiei pentru acel sector şi am văzut că era un bărbat bun şi umil. A cumpărat un set de patru cărţi religioase. Apoi m-a întrebat unde eram cazată şi ce nevoi aveam. L-am lăudat pe Dumnezeu pentru interesul plin de grijă al acestui om. El s-a îngrijit de nevoile mele. Mi-am adus aminte de Ilie, când Dumnezeu i-a spus unde să stea, de unde să bea apă şi a „poruncit corbilor să [îl] hrănească acolo”. Am simţit că Dumnezeu a trimis un corb al zilelor moderne, în persoana acelui poliţist amabil. După aceea am fost tratată cu ospitalitate şi am vândut aproape toate cărţile pe care le aveam cu mine. Dumnezeu este bun!

  Mastrin Tundon, Indonezia

  Corbul din Tambilahan - 2016. Ziua următoare, am mers în colportaj, în ciuda faptului că nu mâncasem şi nici apă nu băusem. Am făcut rost de un biscuite şi de puţină apă pentru cele două zile de colportaj, dar nu am avut succes la vânzări. Când soţia şefului satului a aflat că am fost tratată atât de neospitalier, s-a supărat foarte tare.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...