Şcoala părinţilor

  Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă. (Isaia 59:1)

  Evangheliştii cu literatură lucrează mergând din uşă în uşă, stabilind programări pentru întâlniri în case, şcoli sau firme. Unii sunt specializaţi în vânzări pentru grupuri, folosindu-se de metoda seminarelor, tactică pe care Oralia Vega şi George Sotelo au folosit-o în Mexico City.

  Oralia şi George au programat o prezentare din seria „Şcoala părinţilor”, care urma să ţină o oră, la o şcoală privată prestigioasă, frecventată de 1.050 de elevi. Subiectul prezentării era „Arta formării unor copii de succes”. Prezentarea a fost programată pentru ora 8 şi am avut privilegiul să îi însoţesc şi eu.

  Ajunşi acolo, am văzut 300 de scaune aşezate frumos pe peluză. Bun! Deci vom avea o audienţă mare, ne gândeam noi. Profesoara care conducea întâlnirea şi-a exprimat însă îndoiala şi s-a scuzat în avans pentru că se aşteptau la o prezenţă mai slabă în acea zi, spunând că părinţii erau „apatici” faţă de aceste programe. La ora 8:30 doi părinţi intraseră deja pe poartă. Imediat s-au mai adus încă 300 de scaune. „Nu am mai văzut niciodată atât de mulţi părinţi adunaţi într-o singură zi!” a declarat directorul.

  De îndată ce părinţii şi-au ocupat locurile, am fost prezentaţi şi apoi le-am împărtăşit informaţiile pe care le pregătisem despre cum să creşti un copil de succes. Informaţiile noastre includeau sfaturi despre cum să foloseşti cărţile Train Up a Child („lnstruieşte-ţi copilul”) şi A Seat at the Top („Un loc în vârf”) ca manuale pentru acasă. La sfârşitul prezentării, părinţii s-au îngrămădit în jurul nostru, pentru a comanda şi cumpăra cărţi. Dar noi am subestimat numărul de cărţi necesare. Am adus cu noi doar 200 de seturi cu cele două cărţi, iar părinţii le-au cumpărat pe toate şi au mai comandat încă 200 de seturi pe care să le aducem ziua următoare.

  Cu siguranţă că mâna Domnului nu este prea scurtă şi nici urechea Lui prea tare ca să audă rugăciunile lucrătorilor Lui. Ne rugăm ca acei părinţi să fie binecuvântaţi, să îşi educe copiii folosindu-se de cărţile lui Dumnezeu.

  Salomon Salazar Hernandez, Mexic

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...