Şchiopul va sări din nou

Atunci şchiopul va sări ca un cerb şi limba mutului va cânta de bucurie. (Isaia 35:6)

Au trecut doi ani de când am contractat o boală care mă epuizează şi îmi slăbeşte organismul. Efectele ei mi-au luat puterea şi m-au schilodit. Nu mai puteam merge. Am intrat în depresie pentru că depindeam mereu de alţii. Mi se părea că viaţa mea nu mai are nici un sens. Am strigat: „Doamne, am nevoie de intervenţia Ta! Mă rog pentru puterea Ta vindecătoare!” Cea mai mare dorinţă a mea era să mă însănătoşesc şi să mă pot deplasa singur. Am primit un scaun cu rotile, care m-a ajutat să mă mişc, dar tânjeam să pot merge pe picioarele mele.

Mulţi ani mi-am dorit să fiu evanghelist cu literatură. Dar acum, din cauza incapacităţii mele de a umbla, nu vedeam cum se putea transforma visul meu în realitate. Am continuat totuşi să aduc această problemă înaintea Domnului în rugăciune. M-am agăţat de multe promisiuni biblice, inclusiv de cea din Ieremia 29:13: „Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima” şi „am fost tânăr şi am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmaşii lui cerşindu-şi pâinea.” Mi-am amintit de faptul că şi Ellen White a suferit, totuşi a făcut o lucrare mare pentru Domnul. Aşa că mi-am făcut curaj să îmi urmez visul de a-l sluji Domnului ca evanghelist cu literatură. M-am înscris şi am fost acceptat.

După ce am început să lucrez, mergând cu căruciorul din uşă în uşă, am început să simt că îmi revenea puterea în picioare. Cu un efort susţinut, am descoperit că puteam să stau din nou în picioare şi, în scurt timp, am încercat să fac câţiva paşi mărunţi. Am perseverat şi, lăudat să fie Domnul, am reuşit să scap de scaunul cu rotile! Spatele meu a devenit mai puternic, iar durerea a dispărut. Puteam umbla! Am început să îmi ating ţintele. Pas cu pas şi binecuvântare după binecuvântare, mi-am revenit şi am reuşit să obţin o bucată de pământ pe care să îmi construiesc o casă. Îi mulţumesc Tatălui nostru ceresc, care îl întăreşte pe sărac şi îl ridică pe cel căzut. Mă rog ca să pot continua să Îi slujesc cu credincioşie până va veni din nou, atunci când „şchiopul va sări ca un cerb”.

Denis Nzamuye, Rwanda

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video