De la tristeţe la bucurie

Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. (Psalmii 91:11)

Când soţul meu a decedat, în 1982, am simţit că mă prăbuşesc. Lucrasem ca asistentă medicală şi am avut parte de multe experienţe, dar acum am început să simt că Dumnezeu mă chema la altceva. Dar la ce? Trebuia să le ofer copiilor hrană, îmbrăcăminte şi educaţie. M-am rugat stăruitor pentru călăuzirea Sa, iar Dumnezeu a răspuns rugăciunilor mele îndrumându-mă spre lucrarea prin literatură, confirmându-mi chemarea prin minune după minune.

Într-o zi, în autobuz, m-am aşezat lângă un domn care îmi era total străin. Am început o discuţie cu el, povestindu-i despre munca mea. M-a întrebat ce fel de cărţi vindeam şi i-am răspuns că am cărţi de sănătate, educaţie, creşterea copiilor şi spirituale. Am fost surprinsă când mi-a spus:

– Există o carte pe care o caut de mulţi ani, care m-ar ajuta mult în cercetarea mea dacă aş găsi-o.

Mă îndoiam că ar căuta o carte adventistă pentru cercetarea lui, dar l-am întrebat:

– Ce carte căutaţi?

De același autor

– Daniel şi Apocalipsa, mi-a răspuns el.

Nu îmi venea să cred! Aveam cartea chiar în geantă. Am scos-o din geantă şi i-am dat-o, cu zâmbetul pe buze. Vizibil şocat, el a spus:

– Vreau să cumpăr cartea, oricât ar costa!

Pe toată durata călătoriei nu a mai scos un cuvânt – atât de captivat era de noua lui carte! Cu adevărat, Dumnezeu mă conducea.

După ce am urcat în autobuz, în altă zi, am fost arestată şi dusă împreună cu alţi infractori care erau căutaţi. Unul din poliţişti a văzut că eram diferită de toţi ceilalţi şi m-a întrebat ce făceam. Asta era şansa mea! I-am spus despre activitatea mea şi am vândut toate cărţile pe care le aveam la mine poliţiştilor şi chiar infractorilor care fuseseră arestaţi împreună cu mine. Aceasta a fost încă o confirmare că Dumnezeu era cu mine.

M-am alăturat lucrării de evanghelizare prin literatură şi am găsit o bucurie aşa de mare! Dumnezeu ne pune în grija îngerilor Săi, iar ei ne călăuzesc şi ne protejează în fiecare zi. Păşesc plină de recunoştinţă în asigurările Sale pline de iubire.

Caren Onyango, Kenya

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

De la tristeţe la bucurie - 2016. M-am alăturat lucrării de evanghelizare prin literatură şi am găsit o bucurie aşa de mare! Dumnezeu ne pune în grija îngerilor Săi, iar ei ne călăuzesc şi ne protejează în fiecare zi. Păşesc plină de recunoştinţă în asigurările Sale pline de iubire. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.