De la moarte la viaţă

  Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă. (Ioan 5:24)

  În martie 2009, lucram cu colegii mei în Tapachula, când s-a întâmplat un lucru neaşteptat. După ce am sunat la soneria unei case, femeia din casă a luat-o la fugă, pe uşă, în stare de panică. Ţinea în mâini un lanţ şi un cablu. Am întrebat-o ce se întâmplă şi mi-a spus cu respiraţia tăiată că voia să îşi ia viaţa. Mi-a mai spus că singurul ei fiu, Daniel, folosea droguri şi se încuiase în camera lui, ameninţând că îşi pune capăt zilelor! Apoi mi-a spus plângând: „Dacă fiul meu moare, eu de ce să mai trăiesc?”

  Am vorbit cu ea o vreme, până a început să se calmeze. Am rămas cu ea şi am continuat să o încurajăm. În cele din urmă, fiul ei a descuiat uşa şi a ieşit din dormitor. Ne-am rugat stăruitor pentru acea mamă şi fiul ei, iar Dumnezeu Şi-a făcut lucrarea de a o linişti.

  Acea experienţă a creat o legătură între noi şi, după o vreme, au participat amândoi la studiile biblice. Doamna Roblero şi Daniel şi-au predat vieţile lui Isus şi au încheiat legământ prin botez. Îi mulţumim lui Dumnezeu că Daniel s-a alăturat lucrării cu literatură. Mai mult decât atât, mama şi fiul au început grupe mici de întâlnire, unde studiază, predică şi îşi împărtăşesc mărturiile. Ah, ce schimbare are loc când Isus intră în vieţile celor tulburaţi! Gândiţi-vă la următoarele cuvinte: „Mulţi sunt trişti şi descurajaţi, slabi în ce priveşte credinţa şi încrederea. Fie ca aceştia să facă ceva pentru a ajuta pe cineva care se află într-o nevoie mai mare decât ei şi atunci vor ajunge tari prin tăria lui Dumnezeu. Să se angajeze în lucrarea cea bună de vânzare a cărţilor noastre. În acest fel, ei îi vor ajuta pe alţii, iar experienţa câştigată le va da asigurarea că sunt mâna de ajutor a lui Dumnezeu” (Evanghelizarea prin literatură, p. 22).

  Sunt recunoscător pentru că am fost acolo, nu din întâmplare, ci pentru că aşa a fost planul lui Dumnezeu. Lucrarea cu literatură poate fi un mijloc de restabilire a sănătăţii emoţionale. Îți mulţumesc, Isuse!

  Fernando Mejia Guerrero, Mexic

  De la moarte la viaţă - 2016. Sunt recunoscător pentru că am fost acolo, nu din întâmplare, ci pentru că aşa a fost planul lui Dumnezeu. Lucrarea cu literatură poate fi un mijloc de restabilire a sănătăţii emoţionale. Îți mulţumesc, Isuse!
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...