De la moarte la viaţă

Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă. (Ioan 5:24)

În martie 2009, lucram cu colegii mei în Tapachula, când s-a întâmplat un lucru neaşteptat. După ce am sunat la soneria unei case, femeia din casă a luat-o la fugă, pe uşă, în stare de panică. Ţinea în mâini un lanţ şi un cablu. Am întrebat-o ce se întâmplă şi mi-a spus cu respiraţia tăiată că voia să îşi ia viaţa. Mi-a mai spus că singurul ei fiu, Daniel, folosea droguri şi se încuiase în camera lui, ameninţând că îşi pune capăt zilelor! Apoi mi-a spus plângând: „Dacă fiul meu moare, eu de ce să mai trăiesc?”

Am vorbit cu ea o vreme, până a început să se calmeze. Am rămas cu ea şi am continuat să o încurajăm. În cele din urmă, fiul ei a descuiat uşa şi a ieşit din dormitor. Ne-am rugat stăruitor pentru acea mamă şi fiul ei, iar Dumnezeu Şi-a făcut lucrarea de a o linişti.

De același autor

Acea experienţă a creat o legătură între noi şi, după o vreme, au participat amândoi la studiile biblice. Doamna Roblero şi Daniel şi-au predat vieţile lui Isus şi au încheiat legământ prin botez. Îi mulţumim lui Dumnezeu că Daniel s-a alăturat lucrării cu literatură. Mai mult decât atât, mama şi fiul au început grupe mici de întâlnire, unde studiază, predică şi îşi împărtăşesc mărturiile. Ah, ce schimbare are loc când Isus intră în vieţile celor tulburaţi! Gândiţi-vă la următoarele cuvinte: „Mulţi sunt trişti şi descurajaţi, slabi în ce priveşte credinţa şi încrederea. Fie ca aceştia să facă ceva pentru a ajuta pe cineva care se află într-o nevoie mai mare decât ei şi atunci vor ajunge tari prin tăria lui Dumnezeu. Să se angajeze în lucrarea cea bună de vânzare a cărţilor noastre. În acest fel, ei îi vor ajuta pe alţii, iar experienţa câştigată le va da asigurarea că sunt mâna de ajutor a lui Dumnezeu” (Evanghelizarea prin literatură, p. 22).

Sunt recunoscător pentru că am fost acolo, nu din întâmplare, ci pentru că aşa a fost planul lui Dumnezeu. Lucrarea cu literatură poate fi un mijloc de restabilire a sănătăţii emoţionale. Îți mulţumesc, Isuse!

Fernando Mejia Guerrero, Mexic

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

De la moarte la viaţă - 2016. Sunt recunoscător pentru că am fost acolo, nu din întâmplare, ci pentru că aşa a fost planul lui Dumnezeu. Lucrarea cu literatură poate fi un mijloc de restabilire a sănătăţii emoţionale. Îți mulţumesc, Isuse! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.