De la moarte la viaţă

  Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă. (Ioan 5:24)

  În martie 2009, lucram cu colegii mei în Tapachula, când s-a întâmplat un lucru neaşteptat. După ce am sunat la soneria unei case, femeia din casă a luat-o la fugă, pe uşă, în stare de panică. Ţinea în mâini un lanţ şi un cablu. Am întrebat-o ce se întâmplă şi mi-a spus cu respiraţia tăiată că voia să îşi ia viaţa. Mi-a mai spus că singurul ei fiu, Daniel, folosea droguri şi se încuiase în camera lui, ameninţând că îşi pune capăt zilelor! Apoi mi-a spus plângând: „Dacă fiul meu moare, eu de ce să mai trăiesc?”

  Am vorbit cu ea o vreme, până a început să se calmeze. Am rămas cu ea şi am continuat să o încurajăm. În cele din urmă, fiul ei a descuiat uşa şi a ieşit din dormitor. Ne-am rugat stăruitor pentru acea mamă şi fiul ei, iar Dumnezeu Şi-a făcut lucrarea de a o linişti.

  Acea experienţă a creat o legătură între noi şi, după o vreme, au participat amândoi la studiile biblice. Doamna Roblero şi Daniel şi-au predat vieţile lui Isus şi au încheiat legământ prin botez. Îi mulţumim lui Dumnezeu că Daniel s-a alăturat lucrării cu literatură. Mai mult decât atât, mama şi fiul au început grupe mici de întâlnire, unde studiază, predică şi îşi împărtăşesc mărturiile. Ah, ce schimbare are loc când Isus intră în vieţile celor tulburaţi! Gândiţi-vă la următoarele cuvinte: „Mulţi sunt trişti şi descurajaţi, slabi în ce priveşte credinţa şi încrederea. Fie ca aceştia să facă ceva pentru a ajuta pe cineva care se află într-o nevoie mai mare decât ei şi atunci vor ajunge tari prin tăria lui Dumnezeu. Să se angajeze în lucrarea cea bună de vânzare a cărţilor noastre. În acest fel, ei îi vor ajuta pe alţii, iar experienţa câştigată le va da asigurarea că sunt mâna de ajutor a lui Dumnezeu” (Evanghelizarea prin literatură, p. 22).

  Sunt recunoscător pentru că am fost acolo, nu din întâmplare, ci pentru că aşa a fost planul lui Dumnezeu. Lucrarea cu literatură poate fi un mijloc de restabilire a sănătăţii emoţionale. Îți mulţumesc, Isuse!

  Fernando Mejia Guerrero, Mexic

  De la moarte la viaţă - 2016. Sunt recunoscător pentru că am fost acolo, nu din întâmplare, ci pentru că aşa a fost planul lui Dumnezeu. Lucrarea cu literatură poate fi un mijloc de restabilire a sănătăţii emoţionale. Îți mulţumesc, Isuse!
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...