Planurile lui Dumnezeu

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

În anul 1997, terminam liceul şi nu ştiam ce să fac cu viaţa mea. Începusem să lucrez şi în Sabat şi mă îndepărtasem de Dumnezeu, aşa că am început să mă rog ca El să îmi călăuzească viaţa. Răspunsul Lui nu a întârziat să apară.

La biserică am întâlnit o femeie care era evanghelistă cu literatură. M-a întrebat ce aveam de gând să fac cu viitorul meu. I-am spus că nu am nici un plan. Apoi mi-a spus: „Mergi în colportaj!” şi mi-a dat o carte despre colportaj pe care să o citesc. Acea întâlnire m-a motivat. Am citit toată cartea şi cuvintele din ea mi-au schimbat viaţa. Multe din paragrafele pe care le-am citit mi-au lăsat ochii în lacrimi, deoarece erau chiar cuvintele de care avea nevoie inima mea. Dorinţa mea era să fac ceea ce scria în carte – să fiu un mesager al speranţei şi să am o viaţă spirituală puternică. Chiar dacă nu practicam multe din lucrurile despre care se vorbea în carte, voiam să fac acele lucruri bune, aşa că am hotărât să învăţ cum se face colportaj. La trei zile după ce m-am întâlnit cu acea femeie, eram deja în drum spre oraş, unde am început să merg în colportaj.

„Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi” îmi suna în minte. În acel moment, am înţeles gândurile şi planurile pe care le avea Dumnezeu pentru viaţa mea. Mai întâi, am înţeles că la Dumnezeu nimic nu este imposibil. În al doilea rând, am înţeles că El mă iubeşte mult şi că mă poate lua dintr-un loc şi să mă pună în altul pentru a împlini planul Lui. Am înţeles de asemenea că El mă conduce spre ceva mai bun decât făceam înainte.

Din momentul acelei întâlniri şi până astăzi, eu încă sunt în colportaj. Este exact lucrul pe care vrea Dumnezeu ca eu să îl fac. Textul biblic de mai sus se încheie spunând că Dumnezeu are planuri „ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Dumnezeu ştie de ce avem nevoie şi ne călăuzeşte în locul în care Îi putem sluji cel mai bine. Dumnezeu are planuri de prosperitate pentru tine. Să ai o zi binecuvântată, încrezându-te în El!

Javier Ramiro Massi Fernandez, Bolivia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video