Au ascultat de glasul Lui

Sfinţeşte-ne prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul. (Ioan 17:17)

Jacquelin, profesoară la un liceu şi abonată la revista noastră Health and Home, s-a mutat, în 2006, în zona mea, aşa că acum eu eram cea care îi ducea revistele. Într-o zi, m-a întrebat despre ce cred adventiştii de ziua a şaptea şi i-am oferit mai multe materiale şi o Biblie.

În 2007, Jacquelin s-a căsătorit cu Christopher. Din acel moment, timp de câţiva ani, ne întâlneam toţi trei pentru studii biblice. Apoi Jacquelin şi Christopher au început amândoi să vină la biserică. Dar în al doilea trimestru din 2010, ei m-au surprins cerându-mi să nu mai continuăm studiile biblice. Desigur, le-am respectat dorinţa, dar am continuat să mă rog pentru ei, căci acum nu mai veneau nici la biserică. Singura rază de speranţă care mi-a rămas era că Jacqueline continua să comande cărţi.

Când s-a publicat cartea Health and Home, în 2010, m-am pregătit să îi duc şi ei un exemplar şi am mers să o văd. Atunci am avut parte de una din cele mai frumoase surprize din viaţa mea. Ea m-a anunţat, plină de entuziasm, că ea şi Christopher hotărâseră să se boteze şi să se alăture Bisericii Adventiste. Apoi mi-a spus motivul pentru care îmi ceruseră să nu mai continuăm studiile biblice, în urmă cu şase luni. Ei mai studiau cu încă două grupe de la alte biserici pentru a face o comparaţie şi au început să participe la biserica celor două grupuri. Şi-au dat seama că Biserica Adventistă respectă adevărul biblic, iar după botez, Jacqueline mi s-a alăturat în propovăduirea Cuvântului lui Dumnezeu.

Sunt încurajată de următoarele cuvinte ale lui Ellen White: „Când îi vizitează pe oameni în căminele lor, colportorul va găsi ocazii de a le citi din Biblie sau din cărţile care dau învăţături despre adevăr. Când îi descoperă pe cei care caută adevărul, el poate ţine studii biblice cu ei. Aceste studii biblice sunt exact ceea ce au nevoie oamenii. Dumnezeu îi va folosi în slujba Sa pe aceia care dovedesc în felul acesta un profund interes pentru sufletele care pier” (Mărturii pentru biserică, voi. 6, p. 324).

E o binecuvântare nemăsurată să fii folosit ca instrument al lui Dumnezeu, ca evanghelist cu literatură, pentru a câştiga suflete.

Carolina Bolos, Filipine

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video