Dumnezeu s-a folosit de un câine

  Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. (Psalmii 31:3)

  Într-o după-amiază târziu, eram în casa unei familii creştine, când s-a pornit o furtună puternică. Bărbatul la care eram în vizită s-a oferit să mă ducă acasa cu maşina şi am acceptat. Însă ziua mea de lucru nu se terminase încă, aşa că mă întrebam dacă să merg acasă, gândindu-mă la ploaia torenţială de afară, sau să mai vizitez câteva case.

  Stând în maşină şi gândindu-mă, mi-au venit în minte cuvintele unei discuţii avute mai devreme în acea zi cu o prietenă. Discutaserăm despre cum va răsplăti Dumnezeu eforturile, dedicarea şi perseverenţa. Cu aceste gânduri în minte, am ieşit entuziasmată din maşină, cu umbrela în mână. Eram pregătită să văd de ce mă chema Domnul înapoi în ploaia torenţială.

  Îndreptându-mă spre o casă, am observat un câine care venea în direcţia mea. Iniţial, nu i-am dat importanţă însă, mergând din uşă în uşă, am descoperit că aveam un însoţitor.

  Am mai mers la câteva case, dar nu mi-a răspuns nimeni. Stând în mijlocul drumului, mă întrebam încotro să o iau. Apoi mi-a trecut prin minte o experienţă de-a prietenei mele şi mă gândeam că poate Dumnezeu îmi spune ceva. De ce nu? m-am gândit eu. Să vedem unde mă va conduce prietenul meu, câinele.

  L-am încurajat să preia conducerea, ceea ce a şi făcut. L-am urmat până la capătul unei străzi înfundate, în faţa unei uşi. Câinele s-a oprit, de parcă îmi spunea: „Am ajuns acasă!” Gândindu-mă că aceea este casa lui, am bătut şi am întrebat-o pe femeie dacă acela era câinele ei. Mi-a spus că nici ea, nici băieţii ei nu îl mai văzuseră vreodată. Dar m-a invitat înăuntru şi i-am spus câte ceva despre munca mea.

  Îndemnată de Dumnezeu, a cumpărat câteva cărţi şi multe altele în ultimul an şi jumătate. În conversaţiile noastre, iniţial, nu dorea să audă nimic de religie, dar ajuns să comande Great Stories for Kids („Povestiri minunate pentru copii”), ştiind prea bine că acea carte conţinea teme religioase.

  Câinele? Nu l-am mai văzut niciodată. Lăudat fie Domnul pentru căile minunate prin care El ne călăuzeşte vieţile. El foloseşte chiar şi prietenii cu blană pentru a-Şi duce la îndeplinire lucrarea!

  Sasha Shofay, Australia

  Dumnezeu s-a folosit de un câine - 2016. Câinele? Nu l-am mai văzut niciodată. Lăudat fie Domnul pentru căile minunate prin care El ne călăuzeşte vieţile. El foloseşte chiar şi prietenii cu blană pentru a-Şi duce la îndeplinire lucrarea!
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...