Dumnezeu s-a folosit de un câine

Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. (Psalmii 31:3)

Într-o după-amiază târziu, eram în casa unei familii creştine, când s-a pornit o furtună puternică. Bărbatul la care eram în vizită s-a oferit să mă ducă acasa cu maşina şi am acceptat. Însă ziua mea de lucru nu se terminase încă, aşa că mă întrebam dacă să merg acasă, gândindu-mă la ploaia torenţială de afară, sau să mai vizitez câteva case.

Stând în maşină şi gândindu-mă, mi-au venit în minte cuvintele unei discuţii avute mai devreme în acea zi cu o prietenă. Discutaserăm despre cum va răsplăti Dumnezeu eforturile, dedicarea şi perseverenţa. Cu aceste gânduri în minte, am ieşit entuziasmată din maşină, cu umbrela în mână. Eram pregătită să văd de ce mă chema Domnul înapoi în ploaia torenţială.

Îndreptându-mă spre o casă, am observat un câine care venea în direcţia mea. Iniţial, nu i-am dat importanţă însă, mergând din uşă în uşă, am descoperit că aveam un însoţitor.

Am mai mers la câteva case, dar nu mi-a răspuns nimeni. Stând în mijlocul drumului, mă întrebam încotro să o iau. Apoi mi-a trecut prin minte o experienţă de-a prietenei mele şi mă gândeam că poate Dumnezeu îmi spune ceva. De ce nu? m-am gândit eu. Să vedem unde mă va conduce prietenul meu, câinele.

L-am încurajat să preia conducerea, ceea ce a şi făcut. L-am urmat până la capătul unei străzi înfundate, în faţa unei uşi. Câinele s-a oprit, de parcă îmi spunea: „Am ajuns acasă!” Gândindu-mă că aceea este casa lui, am bătut şi am întrebat-o pe femeie dacă acela era câinele ei. Mi-a spus că nici ea, nici băieţii ei nu îl mai văzuseră vreodată. Dar m-a invitat înăuntru şi i-am spus câte ceva despre munca mea.

Îndemnată de Dumnezeu, a cumpărat câteva cărţi şi multe altele în ultimul an şi jumătate. În conversaţiile noastre, iniţial, nu dorea să audă nimic de religie, dar ajuns să comande Great Stories for Kids („Povestiri minunate pentru copii”), ştiind prea bine că acea carte conţinea teme religioase.

Câinele? Nu l-am mai văzut niciodată. Lăudat fie Domnul pentru căile minunate prin care El ne călăuzeşte vieţile. El foloseşte chiar şi prietenii cu blană pentru a-Şi duce la îndeplinire lucrarea!

Sasha Shofay, Australia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video