Pe urmele paşilor lui Isus

Împarte-ţi pâinea cu cel flămând şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l şi nu întoarce spatele semenului tău! (Isaia 58:7)

Lucram adesea împreună cu Brenda în colportaj, vizitând case din nordul Trinidadului. Într-una dintre vizite, am întâlnit o femeie care îngrijea patru copii: băieţeii de 2 ani, Randy şi Andy, erau gemeni, iar cei mari erau Amanda, 5 ani, şi Brandon, 7 ani. Mama copiilor îi abandonase când gemenii aveau doar opt luni, şi pentru că tatăl lor trebuia să meargă la lucru în fiecare zi, ea îi îngrijea în timpul zilei. Ne-a invitat să rămânem şi la prânz.

În timp ce Amanda îşi hrănea frăţiorii gemeni, am observat că era foarte tristă. Am lăsat nişte cărţi în acea casă, ne-am rugat împreună cu ei şi am plecat, dar nu am uitat de acei copii.

De același autor

A merge pe urmele paşilor lui Isus înseamnă adesea să îi ajuţi pe oameni să găsească soluţii pentru problemele lor. Aşa că am mers la biserică şi am luat un coş frumos cu alimente de la Community Service Center. Ne-am întors la acea casă pentru a-l duce şi a fost primit cu bucurie. Ajungând să cunoaştem mai bine familia, am aflat că cei doi copii mai mari nu puteau merge la o şcoală publică, deoarece le lipseau actele necesare pentru înscriere. Aşa că am preluat noi sarcina de a pregăti toate actele. Din nou, au apreciat foarte mult acest lucru. Mai târziu, când biserica a înfiinţat o nouă grupă a Şcolii de Sabat, îi duceam pe copii acolo în fiecare săptămână şi le plăcea foarte mult. De atunci, copiii au participat regulat la programele Bisericii Adventiste.

Cam la cinci ani de la prima vizită în acea familie, s-a ţinut o întâlnire de evanghelizare şi cei patru copii, împreună cu tatăl lor, au participat la întâlniri. Tatăl şi-a dat permisiunea ca Brandon şi Amanda să fie botezaţi. Şi tatăl participă la biserică, dar nu în mod regulat. Totuşi copiii se roagă cu credinţă ca tatăl lor să îşi predea inima lui Isus.

În evanghelizarea cu literatură poate vom fi chemaţi să le ducem mâncare celor săraci, să le dăm o mână de ajutor celor în nevoie, să ducem copiii la Şcoala de Sabat şi să ne unim în rugăciune cu cei mici pentru taţii lor. Evangheliştii cu literatură sunt binecuvântaţi să ia parte la schimbarea vieţilor oamenilor!

Gertrude Raajnauth, Trinidad şi Tobago

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Pe urmele paşilor lui Isus - 2016. În evanghelizarea cu literatură poate vom fi chemaţi să le ducem mâncare celor săraci, să le dăm o mână de ajutor celor în nevoie, să ducem copiii la Şcoala de Sabat şi să ne unim în rugăciune cu cei mici pentru taţii lor. Evangheliştii cu literatură sunt binecuvântaţi să ia parte la schimbarea vieţilor oamenilor! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.