Pe urmele paşilor lui Isus

  Împarte-ţi pâinea cu cel flămând şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l şi nu întoarce spatele semenului tău! (Isaia 58:7)

  Lucram adesea împreună cu Brenda în colportaj, vizitând case din nordul Trinidadului. Într-una dintre vizite, am întâlnit o femeie care îngrijea patru copii: băieţeii de 2 ani, Randy şi Andy, erau gemeni, iar cei mari erau Amanda, 5 ani, şi Brandon, 7 ani. Mama copiilor îi abandonase când gemenii aveau doar opt luni, şi pentru că tatăl lor trebuia să meargă la lucru în fiecare zi, ea îi îngrijea în timpul zilei. Ne-a invitat să rămânem şi la prânz.

  În timp ce Amanda îşi hrănea frăţiorii gemeni, am observat că era foarte tristă. Am lăsat nişte cărţi în acea casă, ne-am rugat împreună cu ei şi am plecat, dar nu am uitat de acei copii.

  A merge pe urmele paşilor lui Isus înseamnă adesea să îi ajuţi pe oameni să găsească soluţii pentru problemele lor. Aşa că am mers la biserică şi am luat un coş frumos cu alimente de la Community Service Center. Ne-am întors la acea casă pentru a-l duce şi a fost primit cu bucurie. Ajungând să cunoaştem mai bine familia, am aflat că cei doi copii mai mari nu puteau merge la o şcoală publică, deoarece le lipseau actele necesare pentru înscriere. Aşa că am preluat noi sarcina de a pregăti toate actele. Din nou, au apreciat foarte mult acest lucru. Mai târziu, când biserica a înfiinţat o nouă grupă a Şcolii de Sabat, îi duceam pe copii acolo în fiecare săptămână şi le plăcea foarte mult. De atunci, copiii au participat regulat la programele Bisericii Adventiste.

  Cam la cinci ani de la prima vizită în acea familie, s-a ţinut o întâlnire de evanghelizare şi cei patru copii, împreună cu tatăl lor, au participat la întâlniri. Tatăl şi-a dat permisiunea ca Brandon şi Amanda să fie botezaţi. Şi tatăl participă la biserică, dar nu în mod regulat. Totuşi copiii se roagă cu credinţă ca tatăl lor să îşi predea inima lui Isus.

  În evanghelizarea cu literatură poate vom fi chemaţi să le ducem mâncare celor săraci, să le dăm o mână de ajutor celor în nevoie, să ducem copiii la Şcoala de Sabat şi să ne unim în rugăciune cu cei mici pentru taţii lor. Evangheliştii cu literatură sunt binecuvântaţi să ia parte la schimbarea vieţilor oamenilor!

  Gertrude Raajnauth, Trinidad şi Tobago

  Pe urmele paşilor lui Isus - 2016. În evanghelizarea cu literatură poate vom fi chemaţi să le ducem mâncare celor săraci, să le dăm o mână de ajutor celor în nevoie, să ducem copiii la Şcoala de Sabat şi să ne unim în rugăciune cu cei mici pentru taţii lor. Evangheliştii cu literatură sunt binecuvântaţi să ia parte la schimbarea vieţilor oamenilor!
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...