Victoria în căutarea păcii

Învaţă-mă să fac voia Ta, căci Tu eşti Dumnezeul meu! Duhul Tău cel bun să mă călăuzească pe calea cea dreaptă! (Psalmii 143:10)

Victoria Mugala Bbuku divorţase de soţul ei la 44 de ani. Frustrarea, teama şi durerea au făcut-o să se îndrepte spre băutură. Apoi a întrerupt orice legătură cu prietenii şi rudele. În cele din urmă, Victoria a părăsit Zambia, ţara ei natală, şi a mers în ţara vecină, Zimbabwe, apoi s-a mutat în Africa de Sud, în încercarea de a-şi găsi liniştea. Membrii familiei au încercat să ia legătura cu ea, dar nu au reuşit.

Totuşi viaţa în Zimbabwe şi în Africa de Sud nu a făcut-o mai fericită pe Victoria. Ea s-a supărat pe Dumnezeu şi Îl învinovăţea pentru toate evenimentele prin care trecuse. Mai apoi, a hotărât să se întoarcă în Zambia, dar s-a stabilit în altă zonă, unde nu o cunoştea nimeni.

Într-o zi, a întâlnit un băiat de 17 ani, care i-a spus despre dragostea lui Isus. Ea a fost supărată când s-a menţionat numele Isus, aşa că i-a spus băiatului să dispară. Neştiind ce să-i spună, băiatul a hotărât să îi dea Victoriei Tragedia Veacurilor, însă ea i-a spus că nu era interesată de cărţi creştine – îi plăceau doar cărţile despre crime. Băiatul a insistat ca ea să ia cartea, pentru că şi aceasta conţinea multe crime (făcând referire la primele 11 capitole ale cărţii)!

De același autor

Într-un final, Victoria a luat cartea şi a citit-o în doar câteva zile. Apoi a mers să îl caute pe băiat. Când, în cele din urmă, l-a găsit, l-a întrebat ce biserică frecventa. Băiatul i-a spus că Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Victoria a studiat Biblia şi, după o vreme, a primit botezul.

Acum, la 57 de ani, Victoria este una dintre cele mai de succes evangheliste cu literatură din Zambia. Are o casă decentă, iar familia ei este uimită văzând ce amabilă şi bună a devenit. De la convertirea ei, ea a mai încercat să îl găsească pe băiatul care i-a dat cartea, dar fără succes. Doar Dumnezeu ştie unde este, dar Victoria aşteaptă cu nerăbdare să îl întâlnească în Noul Ierusalim.

Oferă şi tu o carte şi lasă rezultatele în mâna Domnului!

Nelson Semweemba, Zambia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Victoria în căutarea păcii - 2016. Într-un final, Victoria a luat cartea şi a citit-o în doar câteva zile. Apoi a mers să îl caute pe băiat. Când, în cele din urmă, l-a găsit, l-a întrebat ce biserică frecventa. Băiatul i-a spus că Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Victoria a studiat Biblia şi, după o vreme, a primit botezul. Oferă şi tu o carte şi lasă rezultatele în mâna Domnului! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.