Victoria în căutarea păcii

  Învaţă-mă să fac voia Ta, căci Tu eşti Dumnezeul meu! Duhul Tău cel bun să mă călăuzească pe calea cea dreaptă! (Psalmii 143:10)

  Victoria Mugala Bbuku divorţase de soţul ei la 44 de ani. Frustrarea, teama şi durerea au făcut-o să se îndrepte spre băutură. Apoi a întrerupt orice legătură cu prietenii şi rudele. În cele din urmă, Victoria a părăsit Zambia, ţara ei natală, şi a mers în ţara vecină, Zimbabwe, apoi s-a mutat în Africa de Sud, în încercarea de a-şi găsi liniştea. Membrii familiei au încercat să ia legătura cu ea, dar nu au reuşit.

  Totuşi viaţa în Zimbabwe şi în Africa de Sud nu a făcut-o mai fericită pe Victoria. Ea s-a supărat pe Dumnezeu şi Îl învinovăţea pentru toate evenimentele prin care trecuse. Mai apoi, a hotărât să se întoarcă în Zambia, dar s-a stabilit în altă zonă, unde nu o cunoştea nimeni.

  Într-o zi, a întâlnit un băiat de 17 ani, care i-a spus despre dragostea lui Isus. Ea a fost supărată când s-a menţionat numele Isus, aşa că i-a spus băiatului să dispară. Neştiind ce să-i spună, băiatul a hotărât să îi dea Victoriei Tragedia Veacurilor, însă ea i-a spus că nu era interesată de cărţi creştine – îi plăceau doar cărţile despre crime. Băiatul a insistat ca ea să ia cartea, pentru că şi aceasta conţinea multe crime (făcând referire la primele 11 capitole ale cărţii)!

  Într-un final, Victoria a luat cartea şi a citit-o în doar câteva zile. Apoi a mers să îl caute pe băiat. Când, în cele din urmă, l-a găsit, l-a întrebat ce biserică frecventa. Băiatul i-a spus că Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Victoria a studiat Biblia şi, după o vreme, a primit botezul.

  Acum, la 57 de ani, Victoria este una dintre cele mai de succes evangheliste cu literatură din Zambia. Are o casă decentă, iar familia ei este uimită văzând ce amabilă şi bună a devenit. De la convertirea ei, ea a mai încercat să îl găsească pe băiatul care i-a dat cartea, dar fără succes. Doar Dumnezeu ştie unde este, dar Victoria aşteaptă cu nerăbdare să îl întâlnească în Noul Ierusalim.

  Oferă şi tu o carte şi lasă rezultatele în mâna Domnului!

  Nelson Semweemba, Zambia

  Victoria în căutarea păcii - 2016. Într-un final, Victoria a luat cartea şi a citit-o în doar câteva zile. Apoi a mers să îl caute pe băiat. Când, în cele din urmă, l-a găsit, l-a întrebat ce biserică frecventa. Băiatul i-a spus că Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Victoria a studiat Biblia şi, după o vreme, a primit botezul. Oferă şi tu o carte şi lasă rezultatele în mâna Domnului!
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...