Cel mai bun dar

  Domnului Isus, care însuşi a zis: „Este mai ferice să dai decât să primeşti.” (Faptele Apostolilor 20:35)

  În timpul anilor de facultate, am avut o prietenă foarte bună care mă numea „prietenul spiritual.” Obişnuiam să studiem Biblia şi să cântăm împreună, ea fiind foarte talentată la cântat. Mă bucuram pentru ea, dar aveam şi o povară, deoarece făcea parte dintr-o religie în care nu se păzea Sabatul şi nu erau îmbrăţişate toate îndrumările biblice pentru un stil de viaţă creştin. Zi după zi, discuţiile noastre despre credinţa celuilalt erau tot mai profunde. Ei nu îi plăcea şi nu credea în credinţa mea. O numea „prea ortodoxă.”

  Apoi, într-o zi, Dumnezeu i-a vorbit şi ea a început să observe schimbările din viaţa mea. Voiam să îi dau ceva de valoare de ziua ei. Deja îi dăruisem cărţile Spiritului Profetic şi nişte CD-uri, iar acum voiam să-i dau ceva care merita preţuit. Ea folosea o Biblie pentru copii. Deşi este bună şi aceea, doream ca ea să aibă acces la o sursă care să îi descopere hrana tare din Cuvânt, nu doar laptele. Aşa că i-am oferit o Biblie foarte frumoasă, versiunea King Jing James.

  I-au dat lacrimile când a desfăcut ambalajul şi a văzut Biblia. Până în ziua de astăzi, ea spune că acela a fost cel mai frumos dar primit vreodată şi că o citeşte cu bucurie. Şi acum, pentru că a citit-o în profunzime, înţelege mai clar semnificaţia expresiei „adevăr biblic” şi se simte vinovată pentru că a criticat mesajul Bisericii Adventiste. Duhul Sfânt a completat puterea cuvântului scris şi ea înţelege acum adevărul.

  Fragmentul de mai jos îmi aduce mare bucurie în inimă când stau şi mă gândesc la prietena mea din anii de facultate: „Oriunde ne-am găsi, ar trebui să folosim ocaziile de a le vorbi şi altora despre Mântuitorul. Dacă urmăm exemplul Domnului Hristos în a face binele, atunci inimile ni se vor deschide, aşa cum s-au deschis şi faţă de El… Aceasta este lucrarea cea mai nobilă, la care noi putem să folosim talentul vorbirii.” (Parabolele Domnului Isus, p. 339)

  Există altceva care să poată descoperi mai bine taina adevărului în afară de Biblie? Să semănăm adevărul în inimile vecinilor şi ale prietenilor. Rugăciunea noastră să fie: „Doamne, ajută-ne să propovăduim adevărul pe care îl ştim din Cuvântul Tău. Amin!”

  Samuel Pushparaj, India

  Cel mai bun dar - 2016. Există altceva care să poată descoperi mai bine taina adevărului în afară de Biblie? Să semănăm adevărul în inimile vecinilor şi ale prietenilor. Rugăciunea noastră să fie: „Doamne, ajută-ne să propovăduim adevărul pe care îl ştim din Cuvântul Tău. Amin!”
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...