Cel mai bun dar

  Domnului Isus, care însuşi a zis: „Este mai ferice să dai decât să primeşti.” (Faptele Apostolilor 20:35)

  În timpul anilor de facultate, am avut o prietenă foarte bună care mă numea „prietenul spiritual.” Obişnuiam să studiem Biblia şi să cântăm împreună, ea fiind foarte talentată la cântat. Mă bucuram pentru ea, dar aveam şi o povară, deoarece făcea parte dintr-o religie în care nu se păzea Sabatul şi nu erau îmbrăţişate toate îndrumările biblice pentru un stil de viaţă creştin. Zi după zi, discuţiile noastre despre credinţa celuilalt erau tot mai profunde. Ei nu îi plăcea şi nu credea în credinţa mea. O numea „prea ortodoxă.”

  Apoi, într-o zi, Dumnezeu i-a vorbit şi ea a început să observe schimbările din viaţa mea. Voiam să îi dau ceva de valoare de ziua ei. Deja îi dăruisem cărţile Spiritului Profetic şi nişte CD-uri, iar acum voiam să-i dau ceva care merita preţuit. Ea folosea o Biblie pentru copii. Deşi este bună şi aceea, doream ca ea să aibă acces la o sursă care să îi descopere hrana tare din Cuvânt, nu doar laptele. Aşa că i-am oferit o Biblie foarte frumoasă, versiunea King Jing James.

  I-au dat lacrimile când a desfăcut ambalajul şi a văzut Biblia. Până în ziua de astăzi, ea spune că acela a fost cel mai frumos dar primit vreodată şi că o citeşte cu bucurie. Şi acum, pentru că a citit-o în profunzime, înţelege mai clar semnificaţia expresiei „adevăr biblic” şi se simte vinovată pentru că a criticat mesajul Bisericii Adventiste. Duhul Sfânt a completat puterea cuvântului scris şi ea înţelege acum adevărul.

  Fragmentul de mai jos îmi aduce mare bucurie în inimă când stau şi mă gândesc la prietena mea din anii de facultate: „Oriunde ne-am găsi, ar trebui să folosim ocaziile de a le vorbi şi altora despre Mântuitorul. Dacă urmăm exemplul Domnului Hristos în a face binele, atunci inimile ni se vor deschide, aşa cum s-au deschis şi faţă de El… Aceasta este lucrarea cea mai nobilă, la care noi putem să folosim talentul vorbirii.” (Parabolele Domnului Isus, p. 339)

  Există altceva care să poată descoperi mai bine taina adevărului în afară de Biblie? Să semănăm adevărul în inimile vecinilor şi ale prietenilor. Rugăciunea noastră să fie: „Doamne, ajută-ne să propovăduim adevărul pe care îl ştim din Cuvântul Tău. Amin!”

  Samuel Pushparaj, India

  Cel mai bun dar - 2016. Există altceva care să poată descoperi mai bine taina adevărului în afară de Biblie? Să semănăm adevărul în inimile vecinilor şi ale prietenilor. Rugăciunea noastră să fie: „Doamne, ajută-ne să propovăduim adevărul pe care îl ştim din Cuvântul Tău. Amin!”
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...