Cel mai tânăr colportor

  Ioas avea şapte ani când a ajuns împărat şi a domnit patruzeci de ani la Ierusalim… loas a făcut ce este bine înaintea Domnului. (2 Cronici 24:1,2)

  Ana Hassiel Mamani Lopez s-a născut în Cochabamba, Bolivia. La 3 ani, şi-a dorit Biblia pentru copii The Wonderful World of the Biblie („Minunata lume a Bibliei”). Deşi nu putea să citească, a cerut să i se cumpere una. În fiecare zi, o ruga pe mama ei să îi spună povestirile de acolo şi, ascultând cu atenţie, îi plăcea Biblia din ce în ce mai mult. O ducea cu ea peste tot.

  Într-o zi, Ana a fost invitată la o petrecere de aniversare a unei zile de naştere şi, ca de obicei, şi-a luat Biblia cu ea. În timpul petrecerii Ana i-a arătat Biblia sărbătoritei, Anita, căreia i-a plăcut şi i-a cerut mamei ei să îi cumpere şi ei una. Şi Anita o ducea cu ea peste tot, inclusiv la şcoală.

  Prietenele ei au îndrăgit şi ele Biblia şi i-au cerut învăţătoarei să cumpere Biblii şi pentru ele. Au insistat atât de mult, încât învăţătoarea a sunat toţi părinţii şi le-a spus că acea Biblie ar putea fi folosită la orele de religie. Părinţii au fost de acord şi învăţătoarea a cumpărat 20 de Biblii pentru elevi. O săptămână mai târziu, Anita şi mama ei au mers la şcoală pentru a duce Bibliile, împreună cu revistele My Best Friend („Prietenul meu cel mai bun”) şi alte cărţi misionare.

  Ana are acum 9 ani. Dimineaţa şi în vacanţe merge împreună cu mama ei în colportaj. Dorinţa ei este ca, într-o zi, să fie evanghelistă cu literatură, pentru că de la o vârstă fragedă a înţeles mesajul lui Ellen White: „Lucrarea de colportaj, condusă în mod corespunzător, este o lucrare misionară de cel mai înalt grad şi constituie o metodă bună şi de succes, care poate fi folosită pentru a aşeza înaintea oamenilor adevărurile importante pentru acest timp” (The Colporteur Evangelist, p. 5).

  Nu există vârstă, rasă, mărime şi nici chiar cultură „potrivită” pentru colportaj. Oricine poate face această lucrare şi sunt foarte multe strategii de a prezenta mesajul prin cărţi. Ellen White scria: „Cea mai bună educaţie pe care o pot dobândi tinerii este aceea de a intra în câmpul de colportaj şi de a lucra din casă în casă. în această lucrare, vor găsi ocazii de a rosti cuvintele vieţii” (Evanghelizarea prin literatură, p. 32).

  Gualberto Mamani, Bolivia

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...