Cel mai tânăr colportor

  Ioas avea şapte ani când a ajuns împărat şi a domnit patruzeci de ani la Ierusalim… loas a făcut ce este bine înaintea Domnului. (2 Cronici 24:1,2)

  Ana Hassiel Mamani Lopez s-a născut în Cochabamba, Bolivia. La 3 ani, şi-a dorit Biblia pentru copii The Wonderful World of the Biblie („Minunata lume a Bibliei”). Deşi nu putea să citească, a cerut să i se cumpere una. În fiecare zi, o ruga pe mama ei să îi spună povestirile de acolo şi, ascultând cu atenţie, îi plăcea Biblia din ce în ce mai mult. O ducea cu ea peste tot.

  Într-o zi, Ana a fost invitată la o petrecere de aniversare a unei zile de naştere şi, ca de obicei, şi-a luat Biblia cu ea. În timpul petrecerii Ana i-a arătat Biblia sărbătoritei, Anita, căreia i-a plăcut şi i-a cerut mamei ei să îi cumpere şi ei una. Şi Anita o ducea cu ea peste tot, inclusiv la şcoală.

  Prietenele ei au îndrăgit şi ele Biblia şi i-au cerut învăţătoarei să cumpere Biblii şi pentru ele. Au insistat atât de mult, încât învăţătoarea a sunat toţi părinţii şi le-a spus că acea Biblie ar putea fi folosită la orele de religie. Părinţii au fost de acord şi învăţătoarea a cumpărat 20 de Biblii pentru elevi. O săptămână mai târziu, Anita şi mama ei au mers la şcoală pentru a duce Bibliile, împreună cu revistele My Best Friend („Prietenul meu cel mai bun”) şi alte cărţi misionare.

  Ana are acum 9 ani. Dimineaţa şi în vacanţe merge împreună cu mama ei în colportaj. Dorinţa ei este ca, într-o zi, să fie evanghelistă cu literatură, pentru că de la o vârstă fragedă a înţeles mesajul lui Ellen White: „Lucrarea de colportaj, condusă în mod corespunzător, este o lucrare misionară de cel mai înalt grad şi constituie o metodă bună şi de succes, care poate fi folosită pentru a aşeza înaintea oamenilor adevărurile importante pentru acest timp” (The Colporteur Evangelist, p. 5).

  Nu există vârstă, rasă, mărime şi nici chiar cultură „potrivită” pentru colportaj. Oricine poate face această lucrare şi sunt foarte multe strategii de a prezenta mesajul prin cărţi. Ellen White scria: „Cea mai bună educaţie pe care o pot dobândi tinerii este aceea de a intra în câmpul de colportaj şi de a lucra din casă în casă. în această lucrare, vor găsi ocazii de a rosti cuvintele vieţii” (Evanghelizarea prin literatură, p. 32).

  Gualberto Mamani, Bolivia

  Cel mai tânăr colportor - 2016. Nu există vârstă, rasă, mărime şi nici chiar cultură „potrivită” pentru colportaj. Oricine poate face această lucrare şi sunt foarte multe strategii de a prezenta mesajul prin cărţi. Cea mai bună educaţie pe care o pot dobândi tinerii este aceea de a intra în câmpul de colportaj şi de a lucra din casă în casă. în această lucrare, vor găsi ocazii de a rosti cuvintele vieţii.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...