Cel mai tânăr colportor

Ioas avea şapte ani când a ajuns împărat şi a domnit patruzeci de ani la Ierusalim… loas a făcut ce este bine înaintea Domnului. (2 Cronici 24:1,2)

Ana Hassiel Mamani Lopez s-a născut în Cochabamba, Bolivia. La 3 ani, şi-a dorit Biblia pentru copii The Wonderful World of the Biblie („Minunata lume a Bibliei”). Deşi nu putea să citească, a cerut să i se cumpere una. În fiecare zi, o ruga pe mama ei să îi spună povestirile de acolo şi, ascultând cu atenţie, îi plăcea Biblia din ce în ce mai mult. O ducea cu ea peste tot.

Într-o zi, Ana a fost invitată la o petrecere de aniversare a unei zile de naştere şi, ca de obicei, şi-a luat Biblia cu ea. În timpul petrecerii Ana i-a arătat Biblia sărbătoritei, Anita, căreia i-a plăcut şi i-a cerut mamei ei să îi cumpere şi ei una. Şi Anita o ducea cu ea peste tot, inclusiv la şcoală.

De același autor

Prietenele ei au îndrăgit şi ele Biblia şi i-au cerut învăţătoarei să cumpere Biblii şi pentru ele. Au insistat atât de mult, încât învăţătoarea a sunat toţi părinţii şi le-a spus că acea Biblie ar putea fi folosită la orele de religie. Părinţii au fost de acord şi învăţătoarea a cumpărat 20 de Biblii pentru elevi. O săptămână mai târziu, Anita şi mama ei au mers la şcoală pentru a duce Bibliile, împreună cu revistele My Best Friend („Prietenul meu cel mai bun”) şi alte cărţi misionare.

Ana are acum 9 ani. Dimineaţa şi în vacanţe merge împreună cu mama ei în colportaj. Dorinţa ei este ca, într-o zi, să fie evanghelistă cu literatură, pentru că de la o vârstă fragedă a înţeles mesajul lui Ellen White: „Lucrarea de colportaj, condusă în mod corespunzător, este o lucrare misionară de cel mai înalt grad şi constituie o metodă bună şi de succes, care poate fi folosită pentru a aşeza înaintea oamenilor adevărurile importante pentru acest timp” (The Colporteur Evangelist, p. 5).

Nu există vârstă, rasă, mărime şi nici chiar cultură „potrivită” pentru colportaj. Oricine poate face această lucrare şi sunt foarte multe strategii de a prezenta mesajul prin cărţi. Ellen White scria: „Cea mai bună educaţie pe care o pot dobândi tinerii este aceea de a intra în câmpul de colportaj şi de a lucra din casă în casă. în această lucrare, vor găsi ocazii de a rosti cuvintele vieţii” (Evanghelizarea prin literatură, p. 32).

Gualberto Mamani, Bolivia

Comentariile sunt închise

Cel mai tânăr colportor 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.