Maşina mea cu sistem automat

Nu sunt oare toţi duhuri slujitoare trimise să îndeplinească o slujbă pentru cei ce vor moşteni mântuirea? (Evrei 1:14)

Am ieşit să vând cărţi într-un loc aflat la 10 kilometri de oraş. Am parcat maşina în faţa unei clădiri, în spatele maşinii fiind o canalizare foarte mare. Intrând în clădirea de birouri, le-am prezentat angajaţilor cărţile. Am stat acolo cam 30 de minute.

Când am terminat, am ieşit şi m-am uitat spre clădirea Camerei de Comerţ, care era chiar alături. Am ezitat, deoarece îl întâlnisem pe manager înainte şi nu mi-a permis să prezint cărţile acolo. Dar angajaţii care erau pe afară mi-au spus că managerul fusese transferat şi acum era un alt domn la conducere. „Este un om bun”, mi-au spus ei.

Încurajată, m-am întors la maşină, am luat mai multe cărţi, am încuiat maşina şi am intrat în clădirea Camerei de Comerţ, unde am mers să vorbesc cu managerul şi alţi angajaţi. Douăzeci de minute mai târziu, în jurul orei 6:15, m-am întors la maşină. Dar nu mai era acolo unde o lăsasem. Unde e maşina mea? m-am întrebat eu. A fost mutată sau furată?

Uitându-mă în jur, mi-am văzut maşina parcată cam la 30 de metri de locul în care o parcasem eu. Mă întrebam cum a fost posibil să mi se mute maşina, deoarece cheile erau la mine. Apropiindu-mă de maşină, câţiva oameni au venit la mine şi m-au întrebat: „E a dumneavoastră maşina? Ce fel de sistem automat are?” Nu am înţeles la ce se refereau prin „sistem automat”. Apoi mi-au spus că maşina pornise singură, a dat cu spatele, a evitat gura de canal şi s-a dus la locul unde era parcată acum, evitând şi motocicletele parcate. Dar nu au văzut pe nimeni la volanul maşinii.

Tot ce le-am putut spune a fost că eu aveam cheile şi că maşina a fost încuiată. Le-am spus: „Poate că Dumnezeu a trimis îngerii Săi să îmi mute maşina.” Şi pentru că era târziu, Dumnezeu probabil a ştiut că acea gură de canal era o ameninţare pentru mine dacă aş fi dat înapoi cu maşina, departe de oraş şi seara târziu. Cred că îngerul meu păzitor a mutat maşina pentru ca eu să fiu în siguranţă.

Am cântat imnuri de laudă la adresa lui Dumnezeu. Făgăduinţele Lui sunt sigure. Dumnezeu este cu noi când împlinim trimiterea Evangheliei încredinţată nouă.

M. Helene Shyirakera, Burkina Faso

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video