Bucurie în slujire

  A trimis Cuvântul Său şi i-a tămăduit, şi i-a scăpat de groapă. (Psalmii 107:20)

  Am crescut în sânul unei familii adventiste, părinţii mei fiind oameni devotaţi credinţei lor. Întotdeauna mergeam la Şcoala de Sabat şi la celelalte întâlniri. Am slujit şi ca misionar în Thailanda, dar, într-un fel, mă îndreptam spre uşa de ieşire a bisericii.

  Pentru mine, a fi adventist însemna: adunări de laudă vineri seara şi în Sabat, prânzuri de părtăşie, un meniu vegetarian, fără bijuterii etc. În timpul facultăţii, am început să studiez diverse religii: budismul, sofismul, scientologia şi meditaţia transcendentală. Un străin nu şi-ar fi dat seama că eram adventistă. Nu cunoşteam Biblia şi nu aveam o relaţie personală cu Isus. Eram o adventistă culturală, care nu experimentase personal puterea lui Dumnezeu.

  În cele din urmă, am hotărât să citesc câteva cărţi de Ellen White. Citind Divina vindecare, mi-a captat atenţia următoare afirmaţie: „Bucuria adevărată poate fi găsită numai în slujire altruistă” (p. 362). Aşa că L-am provocat pe Dumnezeu: „Arată-mi că, slujindu-le altora, voi găsi un sens, altfel renunţ.” I-am acordat lui Dumnezeu doar o vară – trei luni.

  M-am înscris în programul de colportaj Youth Rush din California. Dar când am ajuns acolo, eram supărată pe mine pentru că am fost de acord să fiu unul dintre acei „vânzători” enervanţi. Nu după multă vreme, mi-am dat seama că unii oameni aflaţi în spatele uşilor la care băteam se rugaseră de multă vreme să vină cineva ca mine. Unii dintre ei nu aveau cum să meargă la biserică sau să afle despre Isus dacă nu aş fi mers eu la uşa lor. Am fost impresionată şi mai mult când am văzut oameni care plângeau, spunându-mi că se săturaseră să fie ipocriţi. Atunci am putut să le amintesc de un Mântuitor care îi iubeşte pe toţi oamenii. Am întâlnit o femeie fascinată de New Age, care mi-a spus: „Ai venit la momentul potrivit. Eu caut adevărul.”

  La sfârşitul fiecărei zile, eram plină de bucurie. Dumnezeu răspundea provocării mele. Evanghelizarea prin literatură mi-a schimbat viaţa. Înainte de acea vară, nu experimentasem niciodată o minune şi nici nu simţisem acea bucurie. Evanghelizarea cu literatură este motivul pentru care eu încă sunt în biserică.

  Jordana Ashburn, Statele Unite ale Americii

  Bucurie în slujire - 2016. La sfârşitul fiecărei zile, eram plină de bucurie. Dumnezeu răspundea provocării mele. Evanghelizarea prin literatură mi-a schimbat viaţa. Înainte de acea vară, nu experimentasem niciodată o minune şi nici nu simţisem acea bucurie. Evanghelizarea cu literatură este motivul pentru care eu încă sunt în biserică.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...