Am câştigat mai mult decât bani

O altă parte a căzut în pământ bun: a dat rod, care se înălţa şi creştea; şi au adus una treizeci, alta şaizeci şi alta o sută. (Marcu 4:8)

Am făcut colportaj în partea de Nord a statului New York, în vara dinaintea celui de-al doilea an de facultate. Întotdeauna mă entuziasmam când vindeam un set de cărţi, de exemplu The Bible Stories, a lui Arthur Maxwell. Prezentam şi ediţii mai ieftine ale cărţilor Calea către Hristos, Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus persoanelor care nu îşi permiteau alte cărţi mai scumpe. Am încercat să las ceva în fiecare casă, chiar şi acolo unde nu cumpărau nimic.

Într-o zi, am prezentat cărţile unei familii de menoniţi. O femeie îmbrăcată foarte simplu a cumpărat cartea Divina vindecare. După o vreme, am mers din nou pe la ei. În timp ce parcam maşina în faţa casei, aceeaşi femeie s-a grăbit spre maşina mea şi, în momentul în care am deschis uşa, ea a exclamat: „Cine este autorul cărţii pe care mi-ai vândut-o? Sigur este un profet! Doar un profet ar putea scrie aşa.” Uimitor!

În altă zi, un domn de vârstă mijlocie a răspuns la uşa la care bătusem. După ce m-am prezentat şi i-am spus ce fac, el a întrebat imediat: „Dacă Dumnezeu este atât de iubitor, de ce L-a lăsat pe Isus să moară pe cruce?” I-am spus de provocarea adresată de Satana lui Dumnezeu, de războiul din Cer şi de suferinţa lui Dumnezeu văzând răstignirea Fiului Său. Când îi povesteam de îngerii întristaţi, care au văzut atunci adevărata natură a provocării lui Satana, el avea lacrimi în ochi. Vedea dragostea lui Dumnezeu într-o cu totul altă lumină.

În acea vară, am câştigat destui bani pentru a-mi plăti taxele pentru tot anul şcolar. Dar asta nu a fost tot. Mi-am dezvoltat abilitatea de a comunica, perseverenţa şi o dorinţă profundă de a le împărtăşi altora dragostea lui Dumnezeu. Ce binecuvântare! Încă îmi amintesc şi mă rog din când în când pentru acel domn care m-a ascultat cu lacrimi în ochi cum îi descriam dragostea Iui Dumnezeu. Mă rog ca sămânţa bună să continue să dea rod în inimile oamenilor pe care i-am întâlnit.

Evanghelizarea prin literatură este iertarea lui Dumnezeu, care ne oferă multe ocazii de a experimenta harul lui Dumnezeu în timp ce propovăduim Evanghelia.

Lisa M. Beardsley-Hardy, Statele Unite ale Americii

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video