O călătorie de neuitat

Şi stăpânul a zis robului: „Ieşi la drumuri şi la garduri şi, pe cei ce-i vei găsi, sileşte-i să intre, ca să mi se umple casa.” (Luca 14:23)

Într-o dimineaţă de Sabat, în timpul orei de închinare de la West Visayan Seventh-Day Adventist Academy din Filipine, directorul Departamentului de Publicaţii al Conferinţei predica despre chemarea urgentă a lui Dumnezeu, adresată tinerilor şi tinerelor, de a se implica în lucrarea de colportaj. Acela a fost începutul meu ca evanghelist cu literatură. Nu ştiam că va fi cariera mea pentru toată viaţa – o lucrare care a devenit pasiunea şi viaţa mea.

Au trecut 38 de ani de la acel Sabat şi chemarea lui Dumnezeu este la fel de clară şi puternică pentru mine astăzi, dar cu o convingere mult mai puternică! Domnul mi-a arătat că evanghelizarea prin literatură are un scop unic – acela de a mântui suflete pierdute pentru împărăţia Sa veşnică. Aş vrea să vă împărtăşesc o experienţă binecuvântată a harului lui Dumnezeu.

În anul 1998, familia mea se pregătea să se mute în Singapore, unde urma să îmi preiau noile responsabilităţi la sediul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea pentru zona Asiei de Sud. Înainte de a pleca din Filipine, am fost invitat să predic într-o biserică mare de la oraş. După serviciul divin, am stat la uşă pentru a-i saluta la plecare pe cei care se închinau acolo. Pe neaşteptate, o doamnă m-a apucat de umăr, m-a îmbrăţişat şi m-a sărutat pe obraz cu exuberanţă. Apoi m-a întrebat: „Vă mai amintiţi când ne-am întâlnit în urmă cu 16 ani?” Puţin ruşinat, eu i-am răspuns: „Sincer, soră, îmi pare rău, dar nu îmi amintesc.”

Dar acolo, în mijlocul celorlalţi fraţi care aşteptau, această doamnă scumpă mi-a spus povestea ei: „În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!”

Când cei răscumpăraţi vor fi cu Isus, nenumărate astfel de experienţe vor fi spuse. Întâlnirile divine din lucrarea cu literatură vor avea ca rezultat multe minuni ale harului lui Dumnezeu!

Howard F. Faigao, Filipine

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video