Vremuri pline de încărcătură – 2

  Evanghelia aceasta a împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul. (Matei 24:14)

  Studierea profeţiei biblice nu a fost singura reacţie religioasă la Revoluţia Franceză. O a doua reacţie a fost cea mai mare reînviorare religioasă care a zguduit America vreodată. Începând cu anii 1790 şi până prin anii 1840, cea de-a doua Mare Trezire a făcut mai mult decât orice în istoria tinerei ţări pentru a transforma Statele Unite în naţiune creştină.

  Un val de reforme sociale şi personale au însoţit reînviorarea religioasă. Mulţi au ajuns la concluzia că progresul politic şi tehnologic de la sfârşitul secolului al XVIII-lea şi începutul secolului al XlX-lea a pus bazele maşinăriei pentru crearea paradisului pe pământ. Sute de mişcări de reformă au luat naştere pentru a ajuta la progresul societăţii umane.

  La începutul secolului al XlX-lea, în aproape toate zonele de interes au început să ia naştere societăţi reformatoare. În aceste decenii, campaniile pentru abolirea sclaviei, a războiului şi a consumului de alcool au devenit factori majori în cultura americană. Mai mult decât atât, au apărut noi societăţi care promovau educaţia publică, o atitudine mai bună faţă de cei surzi, orbi, cu probleme mintale şi prizonieri, egalitatea între sexe şi rase şi aşa mai departe. Dincolo de sfera socială, organizaţiile au început să sponsorizeze progresul personal în domenii precum reforma morală şi cea din domeniul sănătăţii – inclusiv Societatea Vegetariană din America.

  Toţi şi-au canalizat energia şi resursele în speranţa perfecţionării societăţii cu ajutorul reformelor. Dar persoanele religioase au făcut un pas mai departe şi au pus bazele societăţilor biblice, societăţilor misionare de tip familial sau din străinătate, şcolilor de duminică şi a asociaţiilor pentru promovarea sfinţeniei duminicii. Pentru prima dată în istorie, creştinii protestanţi au simţit nevoia de a predica Evanghelia întregii lumi.

  Datorită reformelor şi entuziasmului pentru misiune, aşteptările privind mileniul erau tot mai vizibile în anii 1830. Charles Finney, cel mai mare evanghelist american al acelor zile, a însumat opinia predominantă a tuturor bisericilor, declarând în 1835 că, „dacă bisericile îşi vor îndeplini datoria” prin reforme,„mileniul poate veni în această ţară în trei ani”.

  William Miller a început să predice mesajul advent în mijlocul entuziasmului privind mileniul. Drept urmare, bisericile de pretutindeni l-au primit cu braţele deschise. Dumnezeu pregătise calea. El întotdeauna o face. Datoria noastră este să călcăm pe urmele Lui.

  Vremuri pline de încărcătură - 2 - 2017. William Miller a început să predice mesajul advent în mijlocul entuziasmului privind mileniul. Drept urmare, bisericile de pretutindeni l-au primit cu braţele deschise. Dumnezeu pregătise calea. El întotdeauna o face. Datoria noastră este să călcăm pe urmele Lui.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...