Articolul precedentNu îmi e ruşine de Evanghelie
  Articolul următorLe-a făcut-o cunoscut

  Dumnezeu lucrează în moduri stranii

  Astfel, credinţa vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos. (Romani 10:17)

  Întoarcerea lui Miller, cauzată de neclarităţile deismului, nu însemna că el era entuziasmat să devină creştin. Dar el a început să frecventeze biserica. Cel puţin, când avea chef.

  Următorul punct de cotitură în viaţa lui Miller a fost în mai 1816, când s-a surprins luând numele lui Dumnezeu în deşert”. Dobândise acest obicei în armată, dar acum era convins că era un lucru greşit. Pentru majoritatea oamenilor, acest lucru pare să fie lipsit de importanţă, dar subiectul religiei îi tulburase mintea lui Miller de mult timp. În consecinţă, acest eveniment a dus la o criză în viaţa lui. „În luna mai a anului 1816”, relata el mai târziu, „am ajuns la această convingere şi – vai! – ce groază a pus stăpânire pe sufletul meu! Cerul îmi părea de aramă şi pământul de fier. Am fost în această stare până în octombrie, când Dumnezeu mi-a deschis ochii.”

  În septembrie 1816 au avut loc două lucruri care l-au pregătit pe Miller pentru criza din octombrie. Primul eveniment a fost sărbătoarea în onoarea luptei de la Plattsburg. Pregătindu-se pentru momente de „mare extaz”, soldaţii au participat la o slujbă religioasă în seara de dinaintea marii petreceri. Cu toţii au fost puşi pe gânduri. Rugăciunea şi slava adusă lui Dumnezeu au înlocuit râsetele şi dorinţa de dans, amintindu-şi de circumstanţele amarei lor lupte şi a victoriei „uimitoare”.

  Cel de-al doilea eveniment a avut loc în duminica următoare. Mama lui Miller aflase că acesta lipsea de la biserică ori de câte ori pastorul era plecat din oraş. În aceste ocazii, unul dintre diaconi citea cu greu o predică.

  Miller a făcut greşeala de a se destăinui, spunând că, dacă ar putea citi el, atunci ar fi nelipsit de la biserică. Şi astfel, încă deistul Miller primea invitaţii regulate de a prezenta predica pe care diaconii o alegeau. Predica din 15 septembrie 1816 l-a lăsat fără grai, încât s-a văzut nevoit să se aşeze în mijlocul predicii. Se confrunta cu o criză spirituală.

  Câteva săptămâni mai târziu, „Dumnezeu mi-a deschis ochii şi – ah! -sufletul meu, ce Mântuitor am aflat în Isus!” Acea descoperire l-a condus pe tânărul convertit la studierea regulată a Bibliei. La scurt timp după aceea spunea:„Biblia a devenit desfătarea mea şi în Isus am găsit un prieten.”

  Dumnezeu este un Dumnezeu al minunilor. El a convertit un sceptic ca Miller prin citirea publică a predicilor. Ce minune! Noi slujim unui Dumnezeu care foloseşte nenumărate căi prin care să îşi îndeplinească voia.

  Dumnezeu lucrează în moduri stranii - 2017. Dumnezeu este un Dumnezeu al minunilor. El a convertit un sceptic ca Miller prin citirea publică a predicilor. Ce minune! Noi slujim unui Dumnezeu care foloseşte nenumărate căi prin care să îşi îndeplinească voia.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...