Articolul precedentNu îmi e ruşine de Evanghelie
  Articolul următorLe-a făcut-o cunoscut

  Dumnezeu lucrează în moduri stranii

  Astfel, credinţa vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos. (Romani 10:17)

  Întoarcerea lui Miller, cauzată de neclarităţile deismului, nu însemna că el era entuziasmat să devină creştin. Dar el a început să frecventeze biserica. Cel puţin, când avea chef.

  Următorul punct de cotitură în viaţa lui Miller a fost în mai 1816, când s-a surprins luând numele lui Dumnezeu în deşert”. Dobândise acest obicei în armată, dar acum era convins că era un lucru greşit. Pentru majoritatea oamenilor, acest lucru pare să fie lipsit de importanţă, dar subiectul religiei îi tulburase mintea lui Miller de mult timp. În consecinţă, acest eveniment a dus la o criză în viaţa lui. „În luna mai a anului 1816”, relata el mai târziu, „am ajuns la această convingere şi – vai! – ce groază a pus stăpânire pe sufletul meu! Cerul îmi părea de aramă şi pământul de fier. Am fost în această stare până în octombrie, când Dumnezeu mi-a deschis ochii.”

  În septembrie 1816 au avut loc două lucruri care l-au pregătit pe Miller pentru criza din octombrie. Primul eveniment a fost sărbătoarea în onoarea luptei de la Plattsburg. Pregătindu-se pentru momente de „mare extaz”, soldaţii au participat la o slujbă religioasă în seara de dinaintea marii petreceri. Cu toţii au fost puşi pe gânduri. Rugăciunea şi slava adusă lui Dumnezeu au înlocuit râsetele şi dorinţa de dans, amintindu-şi de circumstanţele amarei lor lupte şi a victoriei „uimitoare”.

  Cel de-al doilea eveniment a avut loc în duminica următoare. Mama lui Miller aflase că acesta lipsea de la biserică ori de câte ori pastorul era plecat din oraş. În aceste ocazii, unul dintre diaconi citea cu greu o predică.

  Miller a făcut greşeala de a se destăinui, spunând că, dacă ar putea citi el, atunci ar fi nelipsit de la biserică. Şi astfel, încă deistul Miller primea invitaţii regulate de a prezenta predica pe care diaconii o alegeau. Predica din 15 septembrie 1816 l-a lăsat fără grai, încât s-a văzut nevoit să se aşeze în mijlocul predicii. Se confrunta cu o criză spirituală.

  Câteva săptămâni mai târziu, „Dumnezeu mi-a deschis ochii şi – ah! -sufletul meu, ce Mântuitor am aflat în Isus!” Acea descoperire l-a condus pe tânărul convertit la studierea regulată a Bibliei. La scurt timp după aceea spunea:„Biblia a devenit desfătarea mea şi în Isus am găsit un prieten.”

  Dumnezeu este un Dumnezeu al minunilor. El a convertit un sceptic ca Miller prin citirea publică a predicilor. Ce minune! Noi slujim unui Dumnezeu care foloseşte nenumărate căi prin care să îşi îndeplinească voia.

  Dumnezeu lucrează în moduri stranii - 2017. Dumnezeu este un Dumnezeu al minunilor. El a convertit un sceptic ca Miller prin citirea publică a predicilor. Ce minune! Noi slujim unui Dumnezeu care foloseşte nenumărate căi prin care să îşi îndeplinească voia.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...