Un om al Cuvântului

  Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea. (Psalmii 119:105)

  Deşi un om citit, după convertirea lui la creştinism, în 1816, Miller a devenit interesat de o singură carte – Biblia. Câţiva ani mai târziu îi scria unui prieten tânăr, pastor:„Trebuie să predici Biblia, trebuie să demonstrezi toate lucrurile din Biblie, trebuie să vorbeşti despre Biblie, trebuie să înalţi Biblia, trebuie să te rogi ca în Biblie, trebuie să iubeşti Biblia şi trebuie să faci tot ce-ţi stă în putere pentru ca şi ceilalţi să iubească Biblia!’

  În altă ocazie spunea că Biblia este „o comoară pe care lumea nu o poate cumpăra”. Nu doar că ea aduce pace şi „o încredere puternică în viitor”, dar ea „întăreşte gândirea” şi „ne pune la dispoziţie o armă puternică cu care să înfrângem necredinţa.” În plus, „ea ne vorbeşte despre evenimentele viitoare şi ne arată cum să ne pregătim pentru a întâmpina aceste evenimente”. El dorea ca pastorii tineri să studieze Biblia cu zel, mai degrabă decât să fie îndoctrinaţi „într-o credinţă sectară… Eu i-aş îndemna să studieze Biblia pentru ei înşişi… Şi, dacă nu ar avea destulă minte, le-aş da gândirea altora, le-aş scrie „fanatic” pe frunte şi i-aş trimite ca sclavii”

  Miller nu doar că le îndrepta altora privirea spre Biblie, dar trăia ceea ce predica. Propriul lui studiu aprofundat al Bibliei l-a condus către aceste concluzii uimitoare. El avea o abordare amănunţită şi metodică. Vorbind despre vremurile de început ale studierii Bibliei, spunea că a început cu Geneza şi a citit fiecare verset:„înaintam astfel încât semnificaţia pasajelor să îmi fie descoperită atât de profund, încât să mă ferească de ruşinea de a urma misticisme sau de contradicţii”.„Ori de câte ori descopeream ceva care era ascuns înţelegerii mele”, explica el,„obişnuiam să compar versetul cu alte pasaje suplimentare şi, cu ajutorul concordanţei Cruden, examinam toate versetele din Scriptură în care găseam unul dintre cuvintele regăsite în acel pasaj neînţeles de mine. Apoi, permiţând fiecărui cuvânt să îşi lase propria amprentă asupra subiectului versetului, vedeam că descoperirea mea era în armonie cu alte pasaje paralele din Biblie.”

  Studiul lui Miller nu era doar atent, ci şi vast. După prima parcurgere a Bibliei, el s-a declarat„pe deplin mulţumit de faptul că Biblia este propriul ei interpret şi că este un sistem de adevăruri descoperite atât de clar şi de simplu, încât simplul călător, deşi un nebun, să nu se piardă.”

  Putem să îi fim recunoscători lui Dumnezeu pentru că încă ne călăuzeşte în Cuvântul Său.

  Un om al Cuvântului - 2017. Miller nu doar că le îndrepta altora privirea spre Biblie, dar trăia ceea ce predica. Propriul lui studiu aprofundat al Bibliei l-a condus către aceste concluzii uimitoare. El avea o abordare amănunţită şi metodică.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...