Un om al Cuvântului

  Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea. (Psalmii 119:105)

  Deşi un om citit, după convertirea lui la creştinism, în 1816, Miller a devenit interesat de o singură carte – Biblia. Câţiva ani mai târziu îi scria unui prieten tânăr, pastor:„Trebuie să predici Biblia, trebuie să demonstrezi toate lucrurile din Biblie, trebuie să vorbeşti despre Biblie, trebuie să înalţi Biblia, trebuie să te rogi ca în Biblie, trebuie să iubeşti Biblia şi trebuie să faci tot ce-ţi stă în putere pentru ca şi ceilalţi să iubească Biblia!’

  În altă ocazie spunea că Biblia este „o comoară pe care lumea nu o poate cumpăra”. Nu doar că ea aduce pace şi „o încredere puternică în viitor”, dar ea „întăreşte gândirea” şi „ne pune la dispoziţie o armă puternică cu care să înfrângem necredinţa.” În plus, „ea ne vorbeşte despre evenimentele viitoare şi ne arată cum să ne pregătim pentru a întâmpina aceste evenimente”. El dorea ca pastorii tineri să studieze Biblia cu zel, mai degrabă decât să fie îndoctrinaţi „într-o credinţă sectară… Eu i-aş îndemna să studieze Biblia pentru ei înşişi… Şi, dacă nu ar avea destulă minte, le-aş da gândirea altora, le-aş scrie „fanatic” pe frunte şi i-aş trimite ca sclavii”

  Miller nu doar că le îndrepta altora privirea spre Biblie, dar trăia ceea ce predica. Propriul lui studiu aprofundat al Bibliei l-a condus către aceste concluzii uimitoare. El avea o abordare amănunţită şi metodică. Vorbind despre vremurile de început ale studierii Bibliei, spunea că a început cu Geneza şi a citit fiecare verset:„înaintam astfel încât semnificaţia pasajelor să îmi fie descoperită atât de profund, încât să mă ferească de ruşinea de a urma misticisme sau de contradicţii”.„Ori de câte ori descopeream ceva care era ascuns înţelegerii mele”, explica el,„obişnuiam să compar versetul cu alte pasaje suplimentare şi, cu ajutorul concordanţei Cruden, examinam toate versetele din Scriptură în care găseam unul dintre cuvintele regăsite în acel pasaj neînţeles de mine. Apoi, permiţând fiecărui cuvânt să îşi lase propria amprentă asupra subiectului versetului, vedeam că descoperirea mea era în armonie cu alte pasaje paralele din Biblie.”

  Studiul lui Miller nu era doar atent, ci şi vast. După prima parcurgere a Bibliei, el s-a declarat„pe deplin mulţumit de faptul că Biblia este propriul ei interpret şi că este un sistem de adevăruri descoperite atât de clar şi de simplu, încât simplul călător, deşi un nebun, să nu se piardă.”

  Putem să îi fim recunoscători lui Dumnezeu pentru că încă ne călăuzeşte în Cuvântul Său.

  Un om al Cuvântului - 2017. Miller nu doar că le îndrepta altora privirea spre Biblie, dar trăia ceea ce predica. Propriul lui studiu aprofundat al Bibliei l-a condus către aceste concluzii uimitoare. El avea o abordare amănunţită şi metodică.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...