Descoperirea uimitoare a lui Miller

  Şi el mi-a zis: „Până vor trece două mii trei sute de seri şi dimineţi; apoi Sfântul Locaş va fi curăţit!” (Daniel 8:14)

  Miller nu a evitat aspectele mai puţin interesante ale Bibliei, precum cronologia. „Fiind convins pe deplin că «toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos», că nu este rezultatul voinţei omului, ci a fost scrisă de oameni sfinţi care au fost inspiraţi de Duhul Sfânt şi scrisă spre învăţătura noastră, că prin răbdarea şi mângâierea adusă de Scriptură noi putem avea speranţă, nu am putut privi partea cronologică a Bibliei altfel decât ca fiind parte a Cuvântului lui Dumnezeu şi la fel de vrednică de atenţia noastră precum oricare altă parte a Bibliei.”

  „De aceea, am simţit că în încercarea de a înţelege ceea ce Dumnezeu, în mila Sa, a văzut potrivit să ne descopere, eu nu aveam niciun drept să sar peste perioadele profetice. Văzând că evenimentele prezise a se împlini în zile profetice se împlineau în tot atâţia ani literali, că Dumnezeu, în Numeri 14:34 şi Ezechiel 4:4-6, ne-a spus că o zi este egală cu un an…, atunci am considerat timpul a fi simbolic şi o zi ca reprezentând un an, în conformitate cu scrierile din toate comentariile standard protestante. Şi atunci, dacă am putea obţine vreun indiciu referitor la timpul de începere, cred că puteam primi călăuzire pentru a afla timpul aproximativ pentru încheiere şi, pentru că Dumnezeu nu ne-ar face o descoperire care să nu ne fie de folos, le priveam ca fiind indicatoare care arătau spre timpul în care putem aştepta cu încredere venirea” lui Hristos.

  Bazându-se pe Daniel 8:14, Miller a interpretat curăţarea sanctuarului ca fiind curăţarea pământului prin foc, la a doua venire. Şi pentru că învăţaţii în ale Bibliei erau cu toţii de acord că data de începere a celor 2 300 de seri şi dimineţi a fost anul 457 î.Hr., Miller a concluzionat, în deplină armonie cu ceilalţi scriitori preocupaţi de profeţii, că profeţia din Daniel avea să se împlinească în jurul anului 1843.

  Diferenţa de păreri cu privire la Daniel 8:14 nu era dată de timpul împlinirii acestei profeţii, ci de natura evenimentului care avea să aibă loc. În 1818, Miller a ajuns la concluzia uimitoare că „în aproximativ douăzeci şi cinci de ani… toate lucrurile acestei lumi îşi vor găsi sfârşitul; toată mândria şi puterea, pompa şi frivolitatea, răutatea şi prigoana vor lua sfârşit şi că în locul împărăţiilor acestei lumi, mult dorita împărăţie cerească şi paşnică a lui Mesia îşi va începe domnia”.

  Venirea lui Isus încă este năzuinţa supremă.

  Descoperirea uimitoare a lui Miller - 2017. În 1818, Miller a ajuns la concluzia uimitoare că „în aproximativ douăzeci şi cinci de ani... toate lucrurile acestei lumi îşi vor găsi sfârşitul; toată mândria şi puterea, pompa şi frivolitatea, răutatea şi prigoana vor lua sfârşit şi că în locul împărăţiilor acestei lumi, mult dorita împărăţie cerească şi paşnică a lui Mesia îşi va începe domnia”.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...