Mesaj puternic/mesager obişnuit

  Domnul i-a zis: „Ieşi şi stai pe munte înaintea Domnului!” Şi iată că Domnul a trecut pe lângă peşteră. Şi înaintea Domnului a trecut un vânt tare şi puternic, care despica munţii şi sfărâma stâncile. Domnul nu era în vântul acela. Şi, după vânt, a venit un cutremur de pământ. Domnul nu era în cutremurul de pământ. Şi, după cutremurul de pământ, a venit un foc. Domnul nu era în focul acela. Şi după foc, a venit un susur blând şi subţire. (1 împăraţi 19:11-12)

  Adesea, Dumnezeu foloseşte cele mai obişnuite lucruri. Şi asta e bine, pentru că majoritatea dintre noi suntem oameni obişnuiţi, de rând. Aşa era şi William Miller.

  Experienţa lui Timothy Cole, pastor al bisericii Christian Connexion, din Lowell, Massachusetts, demonstrează acest lucru. La sfârşitul anilor 1830, auzind de succesul uimitor al lui William Miller, Cole l-a invitat să ţină o serie de întâlniri în biserica lui. Ajuns în gară pentru a-l întâmpina pe evanghelistul de succes, el se aştepta să întâlnească un bărbat prezentabil, a cărui înfăţişare să îi egaleze reputaţia. Cole privea cu atenţie pasagerii care coborau din tren, dar niciunul dintre ei nu corespundea cu cel pe care şi-l imagina el. În cele din urmă, un bărbat mai în vârstă, cu un uşor tremur, a coborât din trenul de călători. Spre dezamăgirea lui Cole, „bătrânelul” s-a dovedit a fi Miller. În acel moment i-a părut rău că l-a invitat.

  Vizibil ruşinat, Cole l-a condus pe Miller pe uşa din spate a bisericii şi, după ce i-a arătat amvonul, a mers şi s-a aşezat în biserică. Miller s-a simţit puţin neglijat, dar a început programul. Dar, după ce l-a ascultat doar 15 minute, s-a ridicat în picioare şi a mers în faţă, aşezându-se alături de Miller la amvon. Timp de o săptămână, Miller a avut prezentări în fiecare zi şi în luna următoare s-a întors pentru o nouă serie de prezentări. Întâlnirile de reînviorare au fost un succes, iar Cole a fost în mod real câştigat de Miller.

  Adevărul este că Dumnezeu poate face lucruri extraordinare cu oameni obişnuiţi. Maine Wesleyan Journal îl descria pe Miller ca fiind un „simplu fermier”, dar scria că el „reuşeşte să capteze atenţia auditoriului său timp de o oră şi jumătate, chiar două”. Nu era vorba de om, ci de mesaj. Mesajul lui William era unul sincer, logic şi biblic. Pe lângă acestea, era caracterizat şi de puţin umor. Într-o ocazie, fiind criticat pentru ideile sale, a spus următoarele: „Ei spun că sunt nebun şi că am fost la casa de nebuni timp de şapte ani; dacă ar fi spus că de cincizeci şi şapte de ani trăiesc într-o lume nebună, atunci aş pleda vinovat.”

  Dumnezeu l-a folosit pe Miller. El te poate folosi şi pe tine, dacă îl laşi.

  Mesaj puternic/mesager obişnuit - 2017. Adesea, Dumnezeu foloseşte cele mai obişnuite lucruri. Şi asta e bine, pentru că majoritatea dintre noi suntem oameni obişnuiţi, de rând. Aşa era şi William Miller. El te poate folosi şi pe tine, dacă îl laşi.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...