Articolul precedentTotul merge la câştigător!
  Articolul următorCredinţa lui Noe

  Napoleonul tiparului

  Şi am văzut un alt înger… El zicea cu glas tare: „Temeţi-vă de Dumnezeu şi daţi-l slavă, căci a venit ceasul judecăţii Lui.” (Apocalipsa 14:6-7)

  Cel care a pus adventismul millerit pe harta istoriei nu a fost Miller, ci Joshua V. Himes, un pastor tânăr din Biserica Christian Connexion, care a deprins abilitatea de a fi ziarist, lucrând alături de William Lloyd Garrison, bujia incendiară care a iniţiat mişcarea pentru eliberarea sclavilor.

  Fiind convins de mesajele lui Miller încă de la prima întâlnire, în noiembrie 1839, Himes se întreba de ce acestea nu sunt mai populare.

  „Credeţi cu adevărat în acest mesaj?” l-a întrebat Himes pe pastorul mai în vârstă.

  „Fără îndoială, altfel nu l-aş predica.”

  „Dar ce faceţi pentru a-l răspândi în întreaga lume?”

  „Tot ce pot”, i-a răspuns Miller.

  „Ei bine, dar acum mesajul e doar într-un colţ. Se ştie foarte puţin despre acest subiect, după tot ce aţi făcut. Dacă Hristos vine în câţiva ani, aşa cum spuneţi, trebuie să nu pierdem timpul şi să ducem mesajul către lume, cu glasul unui tunet, să îi trezim ca să se pregătească.”

  „Ştiu bine, frate! Dar, Himes, ce poate face un bătrân fermier?…”

  „În acel moment – aşa cum relatează Himes – am pus totul pe altarul lui Dumnezeu, pe mine, familia, societatea şi reputaţia pentru a-l ajuta pe el, să îi dau din puterea mea, până la sfârşit.”

  După intrarea lui Himes în rândurile sale, millerismul a avut un avânt ca niciodată mai înainte. Un dinam de energie şi ingeniozitate (1840-1844), Joshua a turat motoarele mişcării la maximum, ca un „Napoleon al presei”, „ca un fulger media fără precedent”, aşa cum a fost descris.

  Într-o perioadă relativ scurtă, Himes, mereu activ, a pus bazele publicaţiilor Midnight Cry (Strigătul de la miezul nopţii) şi The Signs of the Times (Semnele Timpului), publicaţii care au dus mesajul advent până la marginile pământului şi trimiteau un flux continuu de cărţi şi broşuri. În doar câţiva ani, Himes, ajutat de o tehnologie destul de primitivă, a distribuit milioane de materiale printate. Poate că el a fost doar un redactor şi Miller era omul cu ideile, dar a fost nevoie de amândoi şi de mulţi alţi oameni mai puţin vizibili ca să facă această mişcare să fie dinamică. Vestea bună este că Dumnezeu are nevoie de noi de toţi. Fiecare dintre noi are un talent pe care îl poate folosi spre slava Lui. De fapt, chiar în această zi, Dumnezeu te cheamă să îţi reconsacri viaţa şi capacităţile Lui şi lucrării Sale de pe acest pământ.

  Napoleonul tiparului - 2017. Vestea bună este că Dumnezeu are nevoie de noi de toţi. Fiecare dintre noi are un talent pe care îl poate folosi spre slava Lui. De fapt, chiar în această zi, Dumnezeu te cheamă să îţi reconsacri viaţa şi capacităţile Lui şi lucrării Sale de pe acest pământ.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...