Un mesaj urgent

  Duceţi-vă dar la răspântiile drumurilor şi chemaţi la nuntă pe toţi aceia pe care-i veţi găsi. (Matei 22:9)

  Credincioşii milleriţi simţeau cât de urgent trebuiau să avertizeze lumea să se pregătească pentru venirea lui Hristos. Unul dintre mijloacele pe care le-au folosit au fost întrunirile de tabără, o formă de întâlniri religioase folosite de metodişti şi de alte confesiuni încă din anii 1800.

  Iniţiativa de a organiza prima întâlnire de tabără millerită a venit în mai 1842, la întâlnirea Conferinţei Generale, în Boston. Anul 1843 li se părea primejdios de aproape şi trebuiau să avertizeze majoritatea lumii.

  L. C. Collins a reuşit să pună în cuvinte credinţa multora, scriind următoarele: „Cred cu putere în venirea lui Hristos în 1843. Nu anticipez nimic după acest eveniment, doar slavă… Dar având un timp atât de scurt la dispoziţie…, noi trebuie să lucrăm zi şi noapte. Dumnezeu ne îndeamnă ca degrabă să mergem să adresăm ultima invitaţie; trebuie să lucrăm de zor, să îi îndemnăm să vină, ca atunci casa Lui să fie plină… Bărbaţi puternici din Israel strâng rândurile şi ne vin în ajutor. Strigătul de la miezul nopţii trebuie să se facă auzit pe orice colină, deal şi în orice câmpie. Peste păcătoşii din Sion trebuie să vină un freamăt teribil. O criză trebuie să vină, înainte ca uşa harului să fie închisă pentru totdeauna în dreptul lor.”

  Un simţământ al urgenţei şi al responsabilităţii îi apăsa din greu pe milleriţi pe la mijlocul anului 1842. La o zi după ce Collins a redactat această scrisoare, lucrările Conferinţei Generale de la Boston au fost declarate deschise, avându-l pe Joseph Bates la cârmă. La acea conferinţă s-a alcătuit şi un comitet care să supravegheze lucrările. Obiectivul principal al întâlnirilor era să „îi trezească pe păcătoşi şi să îi curăţească pe creştini, prin proclamarea strigătului de la miezul nopţii”.

  Unii milleriţi credeau că încercarea de a organiza astfel de întâlniri era o încumetare. La urma urmei, o întrunire de tabără presupunea multă muncă. „Cum se poate”, spuneau unii, „ca o grupă mică de adventişti să organizeze o întâlnire de tabără!” Dar cuvântul-cheie în ideile lor era „vom încerca”, în ciuda tuturor aparenţelor.

  Dumnezeu le-a răsplătit credinţa. Josiah Litch estimează că 500-600 de persoane s-au convertit la Dumnezeu în primele două adunări de tabără adventiste. De aici putem învăţa o lecţie. Nu aparenţele exterioare sunt cele care contează, ci binecuvântările lui Dumnezeu. El încă este dispus să îi binecuvânteze pe cei care păşesc prin credinţă şi ÎNCEARCĂ.

  Un mesaj urgent - 2017. Nu aparenţele exterioare sunt cele care contează, ci binecuvântările lui Dumnezeu. El încă este dispus să îi binecuvânteze pe cei care păşesc prin credinţă şi ÎNCEARCĂ.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...