Un mesaj urgent

  Duceţi-vă dar la răspântiile drumurilor şi chemaţi la nuntă pe toţi aceia pe care-i veţi găsi. (Matei 22:9)

  Credincioşii milleriţi simţeau cât de urgent trebuiau să avertizeze lumea să se pregătească pentru venirea lui Hristos. Unul dintre mijloacele pe care le-au folosit au fost întrunirile de tabără, o formă de întâlniri religioase folosite de metodişti şi de alte confesiuni încă din anii 1800.

  Iniţiativa de a organiza prima întâlnire de tabără millerită a venit în mai 1842, la întâlnirea Conferinţei Generale, în Boston. Anul 1843 li se părea primejdios de aproape şi trebuiau să avertizeze majoritatea lumii.

  L. C. Collins a reuşit să pună în cuvinte credinţa multora, scriind următoarele: „Cred cu putere în venirea lui Hristos în 1843. Nu anticipez nimic după acest eveniment, doar slavă… Dar având un timp atât de scurt la dispoziţie…, noi trebuie să lucrăm zi şi noapte. Dumnezeu ne îndeamnă ca degrabă să mergem să adresăm ultima invitaţie; trebuie să lucrăm de zor, să îi îndemnăm să vină, ca atunci casa Lui să fie plină… Bărbaţi puternici din Israel strâng rândurile şi ne vin în ajutor. Strigătul de la miezul nopţii trebuie să se facă auzit pe orice colină, deal şi în orice câmpie. Peste păcătoşii din Sion trebuie să vină un freamăt teribil. O criză trebuie să vină, înainte ca uşa harului să fie închisă pentru totdeauna în dreptul lor.”

  Un simţământ al urgenţei şi al responsabilităţii îi apăsa din greu pe milleriţi pe la mijlocul anului 1842. La o zi după ce Collins a redactat această scrisoare, lucrările Conferinţei Generale de la Boston au fost declarate deschise, avându-l pe Joseph Bates la cârmă. La acea conferinţă s-a alcătuit şi un comitet care să supravegheze lucrările. Obiectivul principal al întâlnirilor era să „îi trezească pe păcătoşi şi să îi curăţească pe creştini, prin proclamarea strigătului de la miezul nopţii”.

  Unii milleriţi credeau că încercarea de a organiza astfel de întâlniri era o încumetare. La urma urmei, o întrunire de tabără presupunea multă muncă. „Cum se poate”, spuneau unii, „ca o grupă mică de adventişti să organizeze o întâlnire de tabără!” Dar cuvântul-cheie în ideile lor era „vom încerca”, în ciuda tuturor aparenţelor.

  Dumnezeu le-a răsplătit credinţa. Josiah Litch estimează că 500-600 de persoane s-au convertit la Dumnezeu în primele două adunări de tabără adventiste. De aici putem învăţa o lecţie. Nu aparenţele exterioare sunt cele care contează, ci binecuvântările lui Dumnezeu. El încă este dispus să îi binecuvânteze pe cei care păşesc prin credinţă şi ÎNCEARCĂ.

  Un mesaj urgent - 2017. Nu aparenţele exterioare sunt cele care contează, ci binecuvântările lui Dumnezeu. El încă este dispus să îi binecuvânteze pe cei care păşesc prin credinţă şi ÎNCEARCĂ.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...