Joseph Bates invadează Sudul

  Dumnezeul meu a trimis pe îngerul Său şi a închis gura leilor, care nu mi-au făcut niciun râu. (Daniel 6:22)

  Din cauză că majoritatea liderilor milleriţi erau şi aboliţionişti, millerismul nu a fost bine primit în Sud. Dar cererile pentru predicatori continuau să vină. La Conferinţa Generală a milleriţilor, în 1843, s-a luat hotărârea să nu fie trimişi predicatori în statele sclavilor, din cauza pericolelor.

  Dar la începutul anului 1844, Joseph Bates a primit convingerea că Dumnezeu îl chemase să slujească atât sclavilor, cât şi stăpânilor lor. Îndrăzneţul misionar, după un succes destul de nesemnificativ în Maryland, s-a văzut pus în faţa unei provocări, fiind denunţat de un lider metodist laic, care a atacat violent „doctrina celei de-a doua veniri”. În plin atac, acel om „a început să spună că vrea să ne alunge [din oraş], pe calea ferată”.

  „Suntem pregătiţi pentru acest lucru, domnule”, i-a replicat Bates.„Dacă pui o şa, suntem gata să plecăm călare, nu pe jos.” „Să nu crezi”, a continuat el, „că am străbătut şase mii de mile prin gheaţă şi zăpadă, pe banii noştri, ca să proclamăm strigarea de la miezul nopţii, fără ca mai întâi să ne oprim pentru a vedea care sunt costurile. Şi acum, dacă Domnul nu mai are o lucrare pe care să o facem, noi [cu bucurie] suntem gata să fim aruncaţi în fundul golfului Chesapeake şi să stăm acolo până vine Domnul. Dar dacă El încă are o lucrare pentru noi, voi nu vă puteţi atinge de noi!”

  În altă ocazie, un judecător din Sud l-a abordat pe Bates, spunându-i că auzise că acesta era un aboliţionist care a venit să „le ia sclavii”.

  „Da, domnule judecător!” i-a răspuns Bates.„Sunt un aboliţionist şi am venit să vă iau sclavii, dar şi pe dumneavoastră!”

  Bates şi colegul său erau plini de recunoştinţă că pot duce acest mesaj şi sclavilor. În unele ocazii, chiar preferau să meargă pe jos de la o întâlnire la alta, pentru a putea vorbi cu sclavii pe care îi întâlneau în afara reuniunilor albilor. „Sărmanii sclavi”, scria el, „se desfată” ascultând mesajul advent, „în special auzind că jubileul este atât de aproape. Ei sorb acest mesaj aşa cum un bou bea apa şi, din câte am auzit, cred că mulţi dintre ei vor fi pregătiţi atunci când Isus Se va întoarce.”

  Dumnezeu nu a spus niciodată că umblarea noastră prin lume va fi una uşoară. Dar El ne-a făgăduit că, dacă îi suntem credincioşi Lui, El ne va binecuvânta şi va fi cu noi.

  Ca şi creştini, noi Îl putem lăuda pe Dumnezeu pentru binecuvântările Sale de fiecare zi.

  Joseph Bates invadează Sudul - 2017. Dumnezeu nu a spus niciodată că umblarea noastră prin lume va fi una uşoară. Dar El ne-a făgăduit că, dacă îi suntem credincioşi Lui, El ne va binecuvânta şi va fi cu noi. Ca şi creştini, noi Îl putem lăuda pe Dumnezeu pentru binecuvântările Sale de fiecare zi.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...