Joseph Bates invadează Sudul

  Dumnezeul meu a trimis pe îngerul Său şi a închis gura leilor, care nu mi-au făcut niciun râu. (Daniel 6:22)

  Din cauză că majoritatea liderilor milleriţi erau şi aboliţionişti, millerismul nu a fost bine primit în Sud. Dar cererile pentru predicatori continuau să vină. La Conferinţa Generală a milleriţilor, în 1843, s-a luat hotărârea să nu fie trimişi predicatori în statele sclavilor, din cauza pericolelor.

  Dar la începutul anului 1844, Joseph Bates a primit convingerea că Dumnezeu îl chemase să slujească atât sclavilor, cât şi stăpânilor lor. Îndrăzneţul misionar, după un succes destul de nesemnificativ în Maryland, s-a văzut pus în faţa unei provocări, fiind denunţat de un lider metodist laic, care a atacat violent „doctrina celei de-a doua veniri”. În plin atac, acel om „a început să spună că vrea să ne alunge [din oraş], pe calea ferată”.

  „Suntem pregătiţi pentru acest lucru, domnule”, i-a replicat Bates.„Dacă pui o şa, suntem gata să plecăm călare, nu pe jos.” „Să nu crezi”, a continuat el, „că am străbătut şase mii de mile prin gheaţă şi zăpadă, pe banii noştri, ca să proclamăm strigarea de la miezul nopţii, fără ca mai întâi să ne oprim pentru a vedea care sunt costurile. Şi acum, dacă Domnul nu mai are o lucrare pe care să o facem, noi [cu bucurie] suntem gata să fim aruncaţi în fundul golfului Chesapeake şi să stăm acolo până vine Domnul. Dar dacă El încă are o lucrare pentru noi, voi nu vă puteţi atinge de noi!”

  În altă ocazie, un judecător din Sud l-a abordat pe Bates, spunându-i că auzise că acesta era un aboliţionist care a venit să „le ia sclavii”.

  „Da, domnule judecător!” i-a răspuns Bates.„Sunt un aboliţionist şi am venit să vă iau sclavii, dar şi pe dumneavoastră!”

  Bates şi colegul său erau plini de recunoştinţă că pot duce acest mesaj şi sclavilor. În unele ocazii, chiar preferau să meargă pe jos de la o întâlnire la alta, pentru a putea vorbi cu sclavii pe care îi întâlneau în afara reuniunilor albilor. „Sărmanii sclavi”, scria el, „se desfată” ascultând mesajul advent, „în special auzind că jubileul este atât de aproape. Ei sorb acest mesaj aşa cum un bou bea apa şi, din câte am auzit, cred că mulţi dintre ei vor fi pregătiţi atunci când Isus Se va întoarce.”

  Dumnezeu nu a spus niciodată că umblarea noastră prin lume va fi una uşoară. Dar El ne-a făgăduit că, dacă îi suntem credincioşi Lui, El ne va binecuvânta şi va fi cu noi.

  Ca şi creştini, noi Îl putem lăuda pe Dumnezeu pentru binecuvântările Sale de fiecare zi.

  Joseph Bates invadează Sudul - 2017. Dumnezeu nu a spus niciodată că umblarea noastră prin lume va fi una uşoară. Dar El ne-a făgăduit că, dacă îi suntem credincioşi Lui, El ne va binecuvânta şi va fi cu noi. Ca şi creştini, noi Îl putem lăuda pe Dumnezeu pentru binecuvântările Sale de fiecare zi.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...