Faţa afro-americană a millerismului

  Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia…, să propovăduiesc robilor de război slobozirea şi să dau drumul celor apăsaţi. (Luca 4:18)

  Millerismul era o mişcare populară printre albii din Nord, în timp ce majoritatea populaţiei de culoare încă locuia în Sud. Şi totuşi, sunt dovezi care atestă faptul că afro-americanii au participat la programele şi întrunirile de tabără adventiste. Pe la mijlocul anului 1843, responsabilitatea de a lucra mai agresiv în mijlocul populaţiei de culoare a devenit tot mai evidentă pentru liderii milleriţi. Drept urmare, Charles Fitch a scris o moţiune de succes, la o întâlnire mare, pentru a „se face o colectă destinată angajării unui lucrător care să meargă printre fraţii de culoare”. În ziua următoare, participanţii au strâns fonduri pentru a-l ajuta pe John W. Lewis, „un prestigios predicator de culoare”, să meargă şi să lucreze cu normă întreagă „în rândul clasei mai neglijate a fraţilor noştri, de care este atât de legat”.

  În februarie 1844, Himes raporta că „mulţi dintre oamenii de culoare au primit doctrina”, în Philadelphia. „Unul dintre cei mai eficienţi pastori ai lor a primit doctrina în întregime şi se va devota pe deplin proclamării ei.”

  Un alt vorbitor de culoare care predica mesajul despre revenirea lui Isus a fost William E. Foy, care din 18 ianuarie 1842 a început să aibă viziuni. Aceste viziuni l-au condus să creadă în apropiata revenire a lui Isus, chiar dacă, aşa cum spune chiar el, s-a „opus doctrinei apropiatei reveniri a lui Isus” până să primească viziunile. Foy mai afirma şi că „datoria de a spune lucrurile care mi-au fost arătate şi celorlalţi oameni şi de a-i avertiza să se ferească de mânia viitoare apăsa greu asupra minţii mele”.

  Foy s-a împotrivit convingerilor sale pentru o vreme, parţial din cauză că mesajul advent era atât „de diferit” de ceea ce aşteptau oamenii şi, în parte, din cauza „prejudecăţii oamenilor împotriva celor de culoare”. Dar fiind plecat în rugăciune şi cu sufletul în chinuri, el a primit un gând clar că Dumnezeu va fi cu el dacă alege să propovăduiască acest mesaj. În consecinţă, el a început să predice despre noua lui credinţă.

  Mesajul speranţei advente a găsit întotdeauna inimi primitoare în rândul celor oprimaţi, indiferent de rasă sau cultură. Inima celor care îşi construiesc împărăţia în această lume se opune mai tare acestui mesaj. Să nu uităm că toţi locuitorii pământului sunt robi ai păcatului şi au nevoie să fie eliberaţi de Cel care vine să dea slobozenie robilor. Speranţa adventă este visul libertăţii pentru fiecare persoană.

  Faţa afro-americană a millerismului - 2017. Mesajul speranţei advente a găsit întotdeauna inimi primitoare în rândul celor oprimaţi, indiferent de rasă sau cultură. Să nu uităm că toţi locuitorii pământului sunt robi ai păcatului şi au nevoie să fie eliberaţi de Cel care vine să dea slobozenie robilor. Speranţa adventă este visul libertăţii pentru fiecare persoană.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...