Şi femeile se aliază

  Maria răspundea copiilor lui Israel: „Cântaţi Domnului, căci Şi-a arătat slava: A năpustit în mare pe cal şi pe călăreţ.” (Exodul 15:21)

  Dintotdeauna, femeile au avut partea lor în lucrarea lui Dumnezeu. De exemplu, Lucy Maria Hersey s-a convertit la vârsta de 18 ani şi a simţit că Domnul o cheamă să predice Evanghelia. În 1842, ea a acceptat doctrina millerită. La scurtă vreme după aceea, ea l-a însoţit pe tatăl ei într-o călătorie spre Schenectady, New York, unde un credincios l-a invitat pe tatăl ei să predice unui grup de neadventişti despre dovezile credinţei sale. Oamenii se „opuneau ca o femeie să vorbească”, şi astfel gazda a crezut de cuviinţă că ar fi mai bine ca tatăl ei să ţină prezentarea. Dar minune după minune a avut loc şi Hersey, fiind în faţă, nu putea scoate niciun cuvânt.

  După o tăcere lungă, gazda a prezentat-o pe Lucy şi a spus că ea ar putea vorbi despre acest subiect. Şi a vorbit, iar răspunsul la prezentările ei a fost atât de impresionant, încât gazdele s-au văzut nevoite să închirieze o sală mai mare pentru întâlniri. Acesta a fost începutul unei lucrări rodnice, care a dus la convertirea unor bărbaţi care au devenit predicatori.

  Olive Maria Rice a avut un succes şi mai mare decât Lucy. Convertită la millerism în 1842, ea spunea: „Sunt convinsă că Domnul vrea ca eu să fac ceva mai mult decât să stau şi să particip la întâlnirile de rugăciune.” În martie 1843, Dumnezeu a binecuvântat lucrarea ei cu sute de convertiri, într-o scrisoare către Himes, ea scria: „În mod constant, primesc invitaţii de a merge şi a lucra în patru sau cinci locuri în acelaşi timp.”

  Rice şi-a dat seama că mulţi se opuneau lucrării ei deoarece era femeie, dar a declarat următoarele: „Nu îndrăznesc să mă opresc doar pentru simplul motiv că sunt femeie. Deşi bărbaţii poate mă vor blama şi mă vor condamna, mă simt îndreptăţită înaintea lui Dumnezeu şi aştept cu bucurie să dau mărturie, pentru că astfel îi avertizez pe fraţii mei.”

  Elvira Fassett a întâmpinat opoziţie din partea soţului ei. Ea fusese educată că o femeie nu are dreptul să vorbească în public. Dar fiind presată de ceilalţi, a cedat în cele din urmă şi a văzut că Domnul binecuvânta lucrarea ei. Unul dintre cele mai importante suflete convertite de ea a fost chiar soţul ei, care a simţit pe propria piele impactul predicilor ei. Ca urmare, familia Fassett a predicat mesajul advent, fiind o echipă de misiune.

  Vestea bună este că Dumnezeu ne cheamă pe toţi să proclamăm mesajul Lui. El ne va binecuvânta dacă ne supunem voinţei Sale.

  Şi femeile se aliază - 2017. Dumnezeu ne cheamă pe toţi să proclamăm mesajul Lui. El ne va binecuvânta dacă ne supunem voinţei Sale.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...