Şi femeile se aliază

  Maria răspundea copiilor lui Israel: „Cântaţi Domnului, căci Şi-a arătat slava: A năpustit în mare pe cal şi pe călăreţ.” (Exodul 15:21)

  Dintotdeauna, femeile au avut partea lor în lucrarea lui Dumnezeu. De exemplu, Lucy Maria Hersey s-a convertit la vârsta de 18 ani şi a simţit că Domnul o cheamă să predice Evanghelia. În 1842, ea a acceptat doctrina millerită. La scurtă vreme după aceea, ea l-a însoţit pe tatăl ei într-o călătorie spre Schenectady, New York, unde un credincios l-a invitat pe tatăl ei să predice unui grup de neadventişti despre dovezile credinţei sale. Oamenii se „opuneau ca o femeie să vorbească”, şi astfel gazda a crezut de cuviinţă că ar fi mai bine ca tatăl ei să ţină prezentarea. Dar minune după minune a avut loc şi Hersey, fiind în faţă, nu putea scoate niciun cuvânt.

  După o tăcere lungă, gazda a prezentat-o pe Lucy şi a spus că ea ar putea vorbi despre acest subiect. Şi a vorbit, iar răspunsul la prezentările ei a fost atât de impresionant, încât gazdele s-au văzut nevoite să închirieze o sală mai mare pentru întâlniri. Acesta a fost începutul unei lucrări rodnice, care a dus la convertirea unor bărbaţi care au devenit predicatori.

  Olive Maria Rice a avut un succes şi mai mare decât Lucy. Convertită la millerism în 1842, ea spunea: „Sunt convinsă că Domnul vrea ca eu să fac ceva mai mult decât să stau şi să particip la întâlnirile de rugăciune.” În martie 1843, Dumnezeu a binecuvântat lucrarea ei cu sute de convertiri, într-o scrisoare către Himes, ea scria: „În mod constant, primesc invitaţii de a merge şi a lucra în patru sau cinci locuri în acelaşi timp.”

  Rice şi-a dat seama că mulţi se opuneau lucrării ei deoarece era femeie, dar a declarat următoarele: „Nu îndrăznesc să mă opresc doar pentru simplul motiv că sunt femeie. Deşi bărbaţii poate mă vor blama şi mă vor condamna, mă simt îndreptăţită înaintea lui Dumnezeu şi aştept cu bucurie să dau mărturie, pentru că astfel îi avertizez pe fraţii mei.”

  Elvira Fassett a întâmpinat opoziţie din partea soţului ei. Ea fusese educată că o femeie nu are dreptul să vorbească în public. Dar fiind presată de ceilalţi, a cedat în cele din urmă şi a văzut că Domnul binecuvânta lucrarea ei. Unul dintre cele mai importante suflete convertite de ea a fost chiar soţul ei, care a simţit pe propria piele impactul predicilor ei. Ca urmare, familia Fassett a predicat mesajul advent, fiind o echipă de misiune.

  Vestea bună este că Dumnezeu ne cheamă pe toţi să proclamăm mesajul Lui. El ne va binecuvânta dacă ne supunem voinţei Sale.

  Şi femeile se aliază - 2017. Dumnezeu ne cheamă pe toţi să proclamăm mesajul Lui. El ne va binecuvânta dacă ne supunem voinţei Sale.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...