Anul în care vine sfârşitul lumii

  Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi Îl va vedea. (Apocalipsa 1:7)

  „Acest an… este ultimul în care Satan va domni peste pământ. Isus Hristos va veni… împărăţiile acestui pământ vor fi zdrobite în bucăţi… Strigătul de biruinţă se va auzi până în ceruri… Nu mai este timp.” Aşa scria William Miller pe 1 ianuarie 1843, în scrisoarea de Anul Nou adresată tuturor aşteptătorilor celei de-a doua veniri. În sfârşit, ultimul an venise.

  Aşa cum e de aşteptat, entuziasmul era mare. Încă nu ştiau exact când, în ce lună va veni sfârşitul. Însuşi Miller a fost destul de rezervat în privinţa stabilirii unei date precise. „În anul 1843”- doar atât puteau spune.

  Dar deja în decembrie 1842 discipolii lui îl presau şi îi cereau să fie mai exact. La urma urmei, mai era doar o lună până în anul 1843. Miller a spus că, într-adevăr, poate fi mai exact. Bazându-şi calculele pe sărbătorile iudaice, pe Paşte, el a scris că, după părerea lui, Isus Se va ivi pe norii cerului cândva, între 21 martie 1843 şi 21 martie 1844.

  Cei care credeau că descoperiseră formula pentru calcularea exactă a datei au stabilit mai multe date în această perioadă. Chiar Miller prezicea că lumea se va sfârşi cam pe la încheierea acelei perioade, deoarece credinţa lor trebuia să fie încercată.

  Şi într-adevăr, credinţa le-a fost încercată. Până în 21 martie 1844, Isus nu Se întorsese a doua oară. Cei care încă nu îşi pierduseră nădejdea sperau ca data stabilită pentru Paşte să fi fost greşită. Poate că era 21 aprilie. Dar şi acea zi a trecut. Grupurile de milleriţi au trecut atunci prin prima lor dezamăgire, i-am putea spune dezamăgirea din primăvară.

  Toţi au încercat să evite dezamăgirea, deoarece nu îşi puseseră mari speranţe într-o dată anume. Pe de altă parte, se simţeau descurajaţi. Ei au continuat să studieze Biblia pentru a înţelege unde se aflau pe scara profetică. Apoi, la începutul verii, au descoperit versetul din Habacuc 2:3: „Căci este o prorocie a cărei vreme este hotărâtă, se apropie de împlinire şi nu va minţi; dacă zăboveşte, aşteapt-o, căci va veni şi se va împlini negreşit.” Astfel au ajuns la concluzia că se află în „timpul de zăbovire”. La urma urmei, nu spune clar şi în Matei 25:5 că „Mirele întârzie”?

  Credinţa lor avea o tărie de admirat. Da, ei erau dezamăgiţi. Dar în loc să renunţe, ei s-au întors la Biblie pentru a descoperi unde exact se situează pe harta profetică. Cu siguranţă că nu asta îşi doreau ei să facă, dar aceasta era singura opţiune pentru cei care continuau să strige: „Până când, Stăpâne?” (Apocalipsa 6:10).

  Anul în care vine sfârşitul lumii - 2017. Credinţa lor avea o tărie de admirat. Da, ei erau dezamăgiţi. Dar în loc să renunţe, ei s-au întors la Biblie pentru a descoperi unde exact se situează pe harta profetică. Cu siguranţă că nu asta îşi doreau ei să facă, dar aceasta era singura opţiune pentru cei care continuau să strige: „Până când, Stăpâne?” (Apocalipsa 6:10).
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...