Mişcarea lunii a şaptea

  În ziua a zecea a acestei a şaptea luni, va fi Ziua Ispăşirii. (Leviticul 23:27)

  Speranţa a renăscut în rândurile milleriţilor adventişti oarecum apatici, în august 1844, când un pastor metodist, pe nume Samuel S. Snow, a demonstrat din Biblie că ei calculaseră greşit împlinirea celor 2 300 de seri şi dimineţi din Daniel 8:14.

  Chiar Miller a fost cel care a descoperit această nouă înţelegere, despre care a scris în Signs of the Times, în 17 mai 1843. La acea vreme, el susţinea că prima venire a lui Hristos a fost împlinirea sărbătorilor de primăvară din anul ceremonial (Leviticul 23), dar toamna sau sărbătorile din luna a şaptea trebuiau legate de evenimentul celei de-a doua veniri.

  Este o gândire validă. La urma urmei, aducerea primelor roade, moartea lui Hristos ca Miel pascal şi revărsarea în Ziua Cincizecimii se împliniseră toate, conform Noului Testament. Dar niciuna dintre sărbătorile lunii a şaptea legată de timpul secerişului nu se împlinise în Noul Testament.

  Ca urmare, Miller le-a sugerat celorlalţi credincioşi că ar trebui să îşi îndrepte privirea spre luna a şaptea a anului religios iudaic pentru împlinirea profeţiei referitoare la a doua venire. E posibil ca Miller să fi venit cu această teorie a lunii a şaptea în mai 1843, dar a renunţat la ea şi a revenit la datarea după prima lună sau ziua Paştelui. Dar Snow, urmând logica lui William, a ajuns la o concluzie logică. Aşteptând întoarcerea lui Hristos la sfârşitul celor 2 300 de seri şi dimineţi, el prezicea că Isus urma să vină în 22 octombrie 1844, luna a şaptea a anului iudaic, Ziua Ispăşirii.

  Snow a publicat această descoperire pentru prima dată în The Midnight Cry [Strigătul de la miezul nopţii], în 22 februarie 1844, dar nimeni nu a fost dispus să ia seama. Dar în august, interesul pentru idee era maximum.

  Mişcarea lunii a şaptea a luat millerismul cu năvală. În numărul din 3 octombrie al revistei The Midnight Cry, George Storrs scria: „Ţin peniţa în mână cu un simţământ pe care nu l-am mai avut niciodată înainte. Fără îndoială, ziua a zecea din luna a şaptea va fi martora descoperirii Domnului nostru Isus Hristos pe norii cerului. Mai sunt doar câteva zile până la acel eveniment… Acum vine adevăratul Strigăt de la miezul nopţii. Celălalt nu a fost decât o alarmă. ACUM ESTE ADEVĂRATUL STRIGĂT: Ah! Cât de solemne sunt clipele!”

  Cât entuziasm! Cum ţi-ai trăi viaţa dacă, în urma unor calcule matematice, ţi-ai da seama că Isus vine în mai puţin de trei săptămâni? Aşa trebuie să trăim noi astăzi.

  Mişcarea lunii a şaptea - 2017. Cum ţi-ai trăi viaţa dacă, în urma unor calcule matematice, ţi-ai da seama că Isus vine în mai puţin de trei săptămâni? Aşa trebuie să trăim noi astăzi.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...