Dulce în gură, amară în pântece

  Am luat cărticica din mâna îngerului şi am mâncat-o: în gura mea a fost dulce ca mierea, dar, după ce am mâncat-o, mi s-a umplut pântecele de amărăciune. (Apocalipsa 10:10)

  Când în sfârşit a acceptat data de 22 octombrie, Miller scria în semn de exclamare în articolul principal din The Midnight Cry, publicat în 12 octombrie: „Văd o slavă care înconjoară luna a şaptea, o slavă pe care nu am văzut-o înainte. Deşi Domnul mi-a descoperit semnificaţia obişnuită a lunii a şaptea în urmă cu un an şi jumătate [articolul din mai 1843], atunci eu nu mi-am dat seama de puterea acelor cuvinte… Mulţumeşte-I Domnului, o suflete! Binecuvântaţi să fie fraţii Snow şi Storrs şi alţi fraţi, pentru că au fost un mijloc prin care mi s-au deschis ochii. Sunt aproape acasă, slavă! Ştiu că data este corectă… Sufletul îmi este atât de plin, încât nici nu mai pot scrie… îmi dau seama că avem dreptate. Cuvântul lui Dumnezeu este adevărat şi sufletul meu este plin de bucurie; inima mea este plină de recunoştinţă la adresa lui Dumnezeu. Ah, cât îmi doresc să pot striga! Dar voi striga atunci când împăratul împăraţilor va veni… Atunci îl voi vedea şi voi fi ca El, voi fi cu El pentru totdeauna.”

  Nimic nu era mai dulce decât nădejdea apropiatei veniri a lui Hristos! Şi totuşi. El nu a venit! Cât de amară a fost dezamăgirea!

  În 24 octombrie, liderul millerit Josiah Litch le scria lui Miller şi Himes: „Este o zi întunecată aici – oile sunt risipite – şi Domnul nu a venit încă.”

  Hiram Edson scria că „cele mai profunde speranţe şi aşteptări ale noastre au dispărut şi în urma lor a rămas un duh de jale pe care nu l-am simţit niciodată înainte. Pare că pierderea tuturor prietenilor pământeşti nici nu s-ar putea compara cu acesta. Am plâns mult, până când soarele a apus.”

  Un tânăr predicator millerit, pe nume James White, scria că, „odată cu trecerea timpului, dezamăgirea a devenit tot mai amară. Adevăraţii credincioşi renunţaseră la tot ce aveau pentru Hristos şi vorbiseră despre prezenţa Lui ca niciodată mai înainte… Dragostea lui Isus umpluse orice suflet… şi se rugau cu o dorinţă care nu putea fi exprimată în cuvinte: «Vino, Doamne Isuse, vino repede.» Dar El nu a venit. Atunci a trebuit să ne întoarcem din nou la grijile şi necazurile vieţii, în văzul batjocurilor şi ocărilor celor necredincioşi, care acum ne luau în râs cum nu o mai făcuseră înainte. Aceasta a fost o încercare teribilă a credinţei şi răbdării.”

  Într-adevăr, deschiderea cărţii celei mici din Daniel fusese dulce în gură, dar amară în pântece.

  Dulce în gură, amară în pântece - 2017. Hiram Edson scria că „cele mai profunde speranţe şi aşteptări ale noastre au dispărut şi în urma lor a rămas un duh de jale pe care nu l-am simţit niciodată înainte. Pare că pierderea tuturor prietenilor pământeşti nici nu s-ar putea compara cu acesta. Am plâns mult, până când soarele a apus.”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...