Timpul de risipit – 2

  Atunci, Isus le-a zis:… „Voi bate Păstorul, şi oile turmei vor fi risipite.” (Matei 26:31)

  Dacă William Miller se temea de ceva mai mult decât orice, acest lucru era fanatismul. Mişcarea millerită a fost ferită de fanatism până în octombrie 1844. Dar deja în primăvara lui 1845, fanatismul şi entuziasmul carismatic luaseră cu asalt unele segmente ale spiritualiştilor.

  În aprilie 1845, Miller era îngrijorat de fanatismul care era în plină dezvoltare. În acea lună i-a scris următoarele lui Himes: „Trăim în timpuri speciale. O mare diversitate de interpretări fanteziste ale Scripturii sunt fabricate acum de noii luminători, reflectând razele lor de lumină şi căldură în toate direcţiile. Unii dintre ei sunt stele căzătoare, alţii emit doar lumini slabe. M-am săturat de această perpetuă schimbare, dar, fratele meu drag, trebuie să învăţăm să avem răbdare. Dacă Hristos va veni în primăvară, nu vom mai avea nevoie de multă, şi dacă totuşi nu vine, vom avea nevoie de multă răbdare. Sunt pregătit pentru ce e mai rău, dar sper la ce e mai bun.”

  Din nefericire pentru Miller, ceasul timpului a continuat să bată şi el, împreună cu cei care îl urmau, au fost martori la lucruri pe care nu le speraseră, mai puţin ideale. Optsprezece luni mai târziu, suferindul Miller scria: „Durerea nu m-a părăsit. Mă necăjeşte durerea de cap, de măsea, de oase şi de inimă de când ai plecat; dar mai ales cea din urmă, când mă gândesc la cei mulţi dintre cei care odată au fost scumpii mei fraţi, dar care după dezamăgirea noastră au căzut în fanatism de tot felul şi au renunţat la primele principii ale minunatei veniri a Dumnezeului nostru mare.”

  Nu era singurul confuz şi năucit de dezorientarea din rândul spiritualiştilor, la începutul lui 1845. În mai, Himes scria: „Mişcarea lunii a şaptea produsese un mesmerism adânc…”

  Problema cu care se confruntau toţi milleriţii la începutul anului 1845 era identitatea. Cu alte cuvinte, e greu să îţi păstrezi calea dreaptă atunci când treci prin vremuri grele. Întotdeauna a fost şi întotdeauna va fi greu. Trebuie să ne rugăm zilnic la Dumnezeu să ne ajute să avem ambele picioare pe pământ şi mintea noastră să fie la performanţă maximă, în special în vremuri tulburi.

  Asemenea lui Miller, noi trebuie să înfruntăm aceste vremuri de încercare sperând la ce e mai bun, dar pregătiţi pentru ce e mai rău.

  Tatăl nostru, ajută-ne să avem o atitudine echilibrată şi o rugăciune în inima noastră.

  Timpul de risipit - 2 - 2017. E greu să îţi păstrezi calea dreaptă atunci când treci prin vremuri grele. Întotdeauna a fost şi întotdeauna va fi greu. Trebuie să ne rugăm zilnic la Dumnezeu să ne ajute să avem ambele picioare pe pământ şi mintea noastră să fie la performanţă maximă, în special în vremuri tulburi.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...