Faceţi cunoştinţă cu Joseph Bates

  Iată, Eu sunt cu tine; te voi păzi pretutindeni pe unde vei merge. (Geneza 28:15)

  Joseph Bates a fost o persoană de o importanţă vitală în prima perioadă a istoriei adventismului de ziua a şaptea. El nu doar că se află în centrul dezvoltării poziţiei doctrinare a mişcării, dar este şi cel care îi conduce pe ceilalţi doi fondatori ai adventismului către Sabat. Deci Bates nu a fost doar fondatorul cheie al adventismului, ci şi cel mai zelos misionar. Astăzi, adventismul de ziua a şaptea nu ar arăta la fel fără el.

  Bates nu a fost dintotdeauna creştin. Născut în Massachusetts pe data de 8 iulie 1792, el a renunţat la credinţa tatălui său încă de tânăr. Oraşul său natal era capitala în care se făcea vânătoare de balene şi Joseph visa zi şi noapte la o viaţă plină de aventuri pe mare. Tatăl lui, care avea planuri măreţe pentru băiatul lui, şi-a dat binecuvântarea ca acesta să plece, în speranţa că o călătorie pe mare îl va „vindeca”. Dar s-a întâmplat opusul.

  În iunie 1807, chiar înainte de a împlini cincisprezece ani, Joseph pornea pe mare, ca băiat de serviciu într-o călătorie spre Europa. Primele lui experienţe pe mare poate că l-ar fi făcut pe un băiat mai timid să renunţe la visurile sale şi să se întoarcă acasă. De exemplu, în călătoria de întoarcere din Anglia, tânărul marinar a reuşit să alunece de pe catarg, direct în ocean, în apropierea unui rechin pe care camarazii lui încercau să îl prindă. Dacă rechinul nu şi-ar fi schimbat brusc poziţia chiar în acel moment, cariera lui Bates pe mare ar fi fost una foarte scurtă.

  În primăvara lui 1809, Bates a trecut din nou printr-o experienţă aproape mortală, atunci când vasul pe care se afla s-a lovit de un iceberg, din Newfoundland. Blocat în cabina ambarcaţiunii, Joseph se ţinea strâns de un alt coleg, în întuneric, pregătiţi să moară, auzind din când în când „ţipetele şi urletele deprimante ale tovarăşilor lor, de pe puntea care era deasupra, implorându-L pe Dumnezeu să aibă milă de ei”.

  Câţiva ani mai târziu, Bates relata următoarele: „Ah, ce gând înfricoşător! Să îmi închei acum socotelile şi… să mă scufund odată cu acest vas lovit, până pe fundul oceanului, atât de departe de casă şi de prieteni, fără cea mai mică… speranţă de a vedea cerul.”

  Acesta a fost un semnal de trezire pentru viteazul tânăr, dar el nu era pregătit încă să îi dea viaţa lui Dumnezeu.

  Şi noi putem fi recunoscători că Dumnezeu nu a renunţat la noi. Adevărul binecuvântat este că El încă lucrează, chiar şi pentru cei dragi nouă.

  Faceţi cunoştinţă cu Joseph Bates - 2017. Şi noi putem fi recunoscători că Dumnezeu nu a renunţat la noi. Adevărul binecuvântat este că El încă lucrează, chiar şi pentru cei dragi nouă.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...