Găsind pacea minții

„Isus S-a uitat ţintă la el, l-a iubit şi i-a zis: Îţi lipseşte un lucru; du-te de vinde tot ce ai, dă la săraci şi vei avea o comoară în cer. Apoi vino, ia-ți crucea şi urmează-Mă.” Marcu 10:21

Era un om care avea totul – era tânăr, de bani gata, bogat, plin de succes, prezentabil şi bine educat. Dar îi lipsea un singur lucru: pacea minţii – care vine din asigurarea unei relaţii salvatoare cu Dumnezeu. Aşa că atunci când a întrebat ce trebuia să facă pentru a fi mântuit, iar Isus i-a spus să vândă totul şi să dea la săraci, tânărul bogat a intrat în panică!

„Ce! Să renunţ la Mercedes-ul meu, la iachtul meu, la casa mea de vacanţă, la concediile în Caraibe, la…? Imposibil!”

Ceea ce Isus i-a cerut tânărului i-a şocat pe ucenici. Dar posesiunile materiale sunt deseori mai degrabă o sursă de teamă decât un mijloc de a scăpa de ea. Am învăţat această lecţie într-o călătorie recentă spre Atlanta. Compania de maşini de închiriat mi-a dat un Cadillac nou, de un roşu aprins, la un preţ mai mic decât cel pentru care îl rezervasem. Toată noaptea m-am învârtit şi m-am sucit în patul meu de la motel de teamă că cineva ar putea să-l fure! Dacă eram cu rabla mea veche, aş fi dormit ca un prunc!

Câştigarea sau menţinerea succesului financiar poate fi stresantă: investirea, cumpărarea, supravegherea pieţei, întâlniri limită, prânzuri de afaceri, politică. Şi când te simţi dus să faci ceea ce viaţa, pe calea cea rapidă, cere, nu mai ai prea mult timp şi energie pentru Dumnezeu.

Dar ceea ce este imposibil la oameni este posibil la Dumnezeu (Marcu 10,27). Bărbaţi şi femei bogate se pot bucura de pacea minţii în această viaţă, dacă fac din împărăţia lui Dumnezeu prima lor prioritate şi îl urmează.

Dă-i voie lui Dumnezeu să-ţi conducă afacerile financiare! Fă investiţii în împărăţia Lui mai degrabă decât în cea a lui Satana! Cu ajutorul lui Dumnezeu, poţi să-ţi laşi poverile, să treci prin „urechea acului” (vezi Luca 18:25) şi să găseşti pacea minţii.

Întreabă-L pe Dumnezeu ce povară trebuie să dai jos, ca să ai adevărata pace a minţii!

Jeffrey K. Wilson

Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video