Găsind pacea minții

  „Isus S-a uitat ţintă la el, l-a iubit şi i-a zis: Îţi lipseşte un lucru; du-te de vinde tot ce ai, dă la săraci şi vei avea o comoară în cer. Apoi vino, ia-ți crucea şi urmează-Mă.” Marcu 10:21

  Era un om care avea totul – era tânăr, de bani gata, bogat, plin de succes, prezentabil şi bine educat. Dar îi lipsea un singur lucru: pacea minţii – care vine din asigurarea unei relaţii salvatoare cu Dumnezeu. Aşa că atunci când a întrebat ce trebuia să facă pentru a fi mântuit, iar Isus i-a spus să vândă totul şi să dea la săraci, tânărul bogat a intrat în panică!

  „Ce! Să renunţ la Mercedes-ul meu, la iachtul meu, la casa mea de vacanţă, la concediile în Caraibe, la…? Imposibil!”

  Ceea ce Isus i-a cerut tânărului i-a şocat pe ucenici. Dar posesiunile materiale sunt deseori mai degrabă o sursă de teamă decât un mijloc de a scăpa de ea. Am învăţat această lecţie într-o călătorie recentă spre Atlanta. Compania de maşini de închiriat mi-a dat un Cadillac nou, de un roşu aprins, la un preţ mai mic decât cel pentru care îl rezervasem. Toată noaptea m-am învârtit şi m-am sucit în patul meu de la motel de teamă că cineva ar putea să-l fure! Dacă eram cu rabla mea veche, aş fi dormit ca un prunc!

  Câştigarea sau menţinerea succesului financiar poate fi stresantă: investirea, cumpărarea, supravegherea pieţei, întâlniri limită, prânzuri de afaceri, politică. Şi când te simţi dus să faci ceea ce viaţa, pe calea cea rapidă, cere, nu mai ai prea mult timp şi energie pentru Dumnezeu.

  Dar ceea ce este imposibil la oameni este posibil la Dumnezeu (Marcu 10,27). Bărbaţi şi femei bogate se pot bucura de pacea minţii în această viaţă, dacă fac din împărăţia lui Dumnezeu prima lor prioritate şi îl urmează.

  Dă-i voie lui Dumnezeu să-ţi conducă afacerile financiare! Fă investiţii în împărăţia Lui mai degrabă decât în cea a lui Satana! Cu ajutorul lui Dumnezeu, poţi să-ţi laşi poverile, să treci prin „urechea acului” (vezi Luca 18:25) şi să găseşti pacea minţii.

  Întreabă-L pe Dumnezeu ce povară trebuie să dai jos, ca să ai adevărata pace a minţii!

  Jeffrey K. Wilson

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Găsind pacea minții - 2017. Dă-i voie lui Dumnezeu să-ţi conducă afacerile financiare! Fă investiţii în împărăţia Lui mai degrabă decât în cea a lui Satana! Cu ajutorul lui Dumnezeu, poţi să-ţi laşi poverile, să treci prin „urechea acului” (vezi Luca 18:25) şi să găseşti pacea minţii.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...