Găsind pacea minții

  „Isus S-a uitat ţintă la el, l-a iubit şi i-a zis: Îţi lipseşte un lucru; du-te de vinde tot ce ai, dă la săraci şi vei avea o comoară în cer. Apoi vino, ia-ți crucea şi urmează-Mă.” Marcu 10:21

  Era un om care avea totul – era tânăr, de bani gata, bogat, plin de succes, prezentabil şi bine educat. Dar îi lipsea un singur lucru: pacea minţii – care vine din asigurarea unei relaţii salvatoare cu Dumnezeu. Aşa că atunci când a întrebat ce trebuia să facă pentru a fi mântuit, iar Isus i-a spus să vândă totul şi să dea la săraci, tânărul bogat a intrat în panică!

  „Ce! Să renunţ la Mercedes-ul meu, la iachtul meu, la casa mea de vacanţă, la concediile în Caraibe, la…? Imposibil!”

  Ceea ce Isus i-a cerut tânărului i-a şocat pe ucenici. Dar posesiunile materiale sunt deseori mai degrabă o sursă de teamă decât un mijloc de a scăpa de ea. Am învăţat această lecţie într-o călătorie recentă spre Atlanta. Compania de maşini de închiriat mi-a dat un Cadillac nou, de un roşu aprins, la un preţ mai mic decât cel pentru care îl rezervasem. Toată noaptea m-am învârtit şi m-am sucit în patul meu de la motel de teamă că cineva ar putea să-l fure! Dacă eram cu rabla mea veche, aş fi dormit ca un prunc!

  Câştigarea sau menţinerea succesului financiar poate fi stresantă: investirea, cumpărarea, supravegherea pieţei, întâlniri limită, prânzuri de afaceri, politică. Şi când te simţi dus să faci ceea ce viaţa, pe calea cea rapidă, cere, nu mai ai prea mult timp şi energie pentru Dumnezeu.

  Dar ceea ce este imposibil la oameni este posibil la Dumnezeu (Marcu 10,27). Bărbaţi şi femei bogate se pot bucura de pacea minţii în această viaţă, dacă fac din împărăţia lui Dumnezeu prima lor prioritate şi îl urmează.

  Dă-i voie lui Dumnezeu să-ţi conducă afacerile financiare! Fă investiţii în împărăţia Lui mai degrabă decât în cea a lui Satana! Cu ajutorul lui Dumnezeu, poţi să-ţi laşi poverile, să treci prin „urechea acului” (vezi Luca 18:25) şi să găseşti pacea minţii.

  Întreabă-L pe Dumnezeu ce povară trebuie să dai jos, ca să ai adevărata pace a minţii!

  Jeffrey K. Wilson

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Găsind pacea minții - 2017. Dă-i voie lui Dumnezeu să-ţi conducă afacerile financiare! Fă investiţii în împărăţia Lui mai degrabă decât în cea a lui Satana! Cu ajutorul lui Dumnezeu, poţi să-ţi laşi poverile, să treci prin „urechea acului” (vezi Luca 18:25) şi să găseşti pacea minţii.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...