Înșelat în mod fatal în privința somnului

  „Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte.” Proverbe 14:12

  Poate că aveţi ceea ce pare a fi un motiv bun pentru actualul dvs. stil de viaţă. Poate chiar credeţi că nici unul dintre lucrurile îndoielnice, pe care le faceţi, nu vor avea efecte de durată sau că nimic rău nu vi se poate întâmpla. La fel este şi cu înşelătoriile – acele bucăţi de ficţiune pe care alegeţi să le credeţi. Deseori, ele sunt fatale – nu doar pentru viaţa noastră de acum, ci şi pentru veşnicie.

  Ellen White a scris odată: „Suntem înconjuraţi de ispite atât de travestite, încât ispitesc în timp ce pângăresc şi corup sufletul. Satana îşi variază înşelătoriile, ca să se potrivească diferitelor minţi; şi profită de orice circumstanţă, ca să-şi facă planurile pentru ca distrugerea sufletului să aibă succes” (Review and Herald,V nov. 1886).

  Şi una dintre înşelătoriile despre care vorbim în cartea noastră Toxic Trends (Tendinţe distrugătoare) este că nu contează cât somn pierzi. Dar iată câteva fapte:

  Chiar o singură noapte de mai puţin somn poate produce efecte adverse. Oamenii se scoală devreme, ca să întâmpine cererile unei ocazii, cum ar fi o partidă de tenis sau să ţină o cuvântare, dar concentrarea mintală, flexibilitatea şi creativitatea suferă. Două nopţi nedormite vor afecta învăţarea. În timpul testelor de laborator, subiecţii privaţi de somn au probleme la adunarea unor coloane de numere, făcând lucruri care se repetă, cum ar fi apăsarea pe butoane după un anume model.

  Studiile cercetătorului William Dement arată că, dacă nu dormi suficient o noapte, organismul înregistrează „datorie la somn”. Dacă datoria nu este plătită curând, vei începe să picotezi în timpul zilei.

  „Noi nu tindem să ne administrăm bine cantitatea datoriei la somn. Aşa că, atunci când în cele din urmă dăm faliment, se întâmplă repede”, spune Dement. „Oamenii pot merge de la a se simţi pe deplin trezi la a adormi în cinci secunde. Dacă eşti la volan, eşti mort.”
  • Dormi suficient?
  • Suferi de somnolenţă cronică?
  • Îţi lipseşte energia?
  • Ai nevoie de un ceas deşteptător, ca să te trezească dimineaţa?
  • Adormi în cinci minute?
  • Dormi oricând doreşti?

  Dacă răspunsul la aceste întrebări este da, probabil că nu dormi suficient. Evită „tendinţa distrugătoare” a somnului insuficient! Pune limite orelor tale de lucru şi dormi şapte sau opt ore, regulat, în fiecare zi !

  Madlyn Hamblin & Cari Haus

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Înșelat în mod fatal în privința somnului - 2017. Studiile cercetătorului William Dement arată că, dacă nu dormi suficient o noapte, organismul înregistrează „datorie la somn”. Dacă datoria nu este plătită curând, vei începe să picotezi în timpul zilei.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...