Înșelat în mod fatal în privința somnului

  „Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte.” Proverbe 14:12

  Poate că aveţi ceea ce pare a fi un motiv bun pentru actualul dvs. stil de viaţă. Poate chiar credeţi că nici unul dintre lucrurile îndoielnice, pe care le faceţi, nu vor avea efecte de durată sau că nimic rău nu vi se poate întâmpla. La fel este şi cu înşelătoriile – acele bucăţi de ficţiune pe care alegeţi să le credeţi. Deseori, ele sunt fatale – nu doar pentru viaţa noastră de acum, ci şi pentru veşnicie.

  Ellen White a scris odată: „Suntem înconjuraţi de ispite atât de travestite, încât ispitesc în timp ce pângăresc şi corup sufletul. Satana îşi variază înşelătoriile, ca să se potrivească diferitelor minţi; şi profită de orice circumstanţă, ca să-şi facă planurile pentru ca distrugerea sufletului să aibă succes” (Review and Herald,V nov. 1886).

  Şi una dintre înşelătoriile despre care vorbim în cartea noastră Toxic Trends (Tendinţe distrugătoare) este că nu contează cât somn pierzi. Dar iată câteva fapte:

  Chiar o singură noapte de mai puţin somn poate produce efecte adverse. Oamenii se scoală devreme, ca să întâmpine cererile unei ocazii, cum ar fi o partidă de tenis sau să ţină o cuvântare, dar concentrarea mintală, flexibilitatea şi creativitatea suferă. Două nopţi nedormite vor afecta învăţarea. În timpul testelor de laborator, subiecţii privaţi de somn au probleme la adunarea unor coloane de numere, făcând lucruri care se repetă, cum ar fi apăsarea pe butoane după un anume model.

  Studiile cercetătorului William Dement arată că, dacă nu dormi suficient o noapte, organismul înregistrează „datorie la somn”. Dacă datoria nu este plătită curând, vei începe să picotezi în timpul zilei.

  „Noi nu tindem să ne administrăm bine cantitatea datoriei la somn. Aşa că, atunci când în cele din urmă dăm faliment, se întâmplă repede”, spune Dement. „Oamenii pot merge de la a se simţi pe deplin trezi la a adormi în cinci secunde. Dacă eşti la volan, eşti mort.”
  • Dormi suficient?
  • Suferi de somnolenţă cronică?
  • Îţi lipseşte energia?
  • Ai nevoie de un ceas deşteptător, ca să te trezească dimineaţa?
  • Adormi în cinci minute?
  • Dormi oricând doreşti?

  Dacă răspunsul la aceste întrebări este da, probabil că nu dormi suficient. Evită „tendinţa distrugătoare” a somnului insuficient! Pune limite orelor tale de lucru şi dormi şapte sau opt ore, regulat, în fiecare zi !

  Madlyn Hamblin & Cari Haus

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Înșelat în mod fatal în privința somnului - 2017. Studiile cercetătorului William Dement arată că, dacă nu dormi suficient o noapte, organismul înregistrează „datorie la somn”. Dacă datoria nu este plătită curând, vei începe să picotezi în timpul zilei.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...