Vindecare de către soare

  „Dar pentru voi care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi tămăduirea va fi sub aripile Lui; veţi ieşi şi veţi sări ca viţeii din grajd.” Maleahi 4:2

  Vaporul a sosit în Antarctica, la 24 decembrie 1928. Richard Byrd şi echipajul lui, de 41 de oameni, au descărcat provizii pentru Mica Americă – locul unde vor locui în următoarele 14 luni. Când au ajuns, soarele strălucea 24 de ore din 24. În timp ce lucrau, îşi dădeau seama cât era ora, doar uitându-se la ceas.

  Apoi, lungimea zilelor a început să scadă, iar în aprilie n-au mai văzut soarele. Au locuit timp de cinci luni în clădiri legate între ele de tuneluri subterane. În tot acest timp, moralul oamenilor s-a deteriorat semnificativ. Apoi, pe 20 august 1929, au revăzut soarele. Norman Vaughn scrie în autobiografia lui, With Byrd at the Bottom of the World (Cu Byrd la capătul pământului): „Cum aş putea să vă explic bucuria primelor zile cu lumină solară? Ne simţeam ca nişte prizonieri care primiseră o comutare a sentinţei. Pe feţele noastre a apărut o strălucire. Mergeam mai repede şi ne mişcăm cu o energie pe care o uitaserăm demult.”

  Te gândeşti la prezenţa soarelui ca la ceva de la sine înţeles? El are proprietăţi incredibile, dătătoare de sănătate, cum ar fi: ajută la omorârea microbilor, ajută corpul nostru să fabrice vitamina D şi îmbunătăţeşte funcţionarea glandei hipofize, a hipotalamusului şi a epifizei. În plus, este esenţial pentru producerea hranei noastre. Pur şi simplu nu putem trăi fără soare. Aşa cum nici fără Soarele neprihănirii nu putem trăi.

  Pot să mi-i imaginez pe oamenii amiralului Byrd ieşind din adăposturile lor subterane, văzând lumina soarelui şi sărind în sus de bucurie, nu-i aşa? Aceeaşi bucurie poate fi şi a ta în fiecare dimineaţă, când spui bun venit noii zile a lui Dumnezeu şi în timp ce inviţi Soarele neprihănirii în viaţa ta. Experimentează realitatea făgăduinţei din Maleahi: „Pentru voi, care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi tămăduirea Lui va fi sub aripile Lui. Veţi ieşi şi veţi sări ca viţeii din grajd.”

  Lumina este locul din care începe viaţa. Poate de aceea înregistrarea biblică despre creaţiune începe astfel: „La început… Dumnezeu a spus: „Să fie lumină!” şi a fost lumină. Dumnezeu a văzut că lumina era bună” (Geneza 1:1-4).

  Petrece câtva timp astăzi în lumina pe care Dumnezeu a creat-o, pentru ca tu să te bucuri de ea!

  Jan W. Kuzma & Cecil Murphey

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Vindecare de către soare - 2017. Experimentează realitatea făgăduinţei din Maleahi: „Pentru voi, care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi tămăduirea Lui va fi sub aripile Lui. Veţi ieşi şi veţi sări ca viţeii din grajd.”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...