Vindecare de către soare

  „Dar pentru voi care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi tămăduirea va fi sub aripile Lui; veţi ieşi şi veţi sări ca viţeii din grajd.” Maleahi 4:2

  Vaporul a sosit în Antarctica, la 24 decembrie 1928. Richard Byrd şi echipajul lui, de 41 de oameni, au descărcat provizii pentru Mica Americă – locul unde vor locui în următoarele 14 luni. Când au ajuns, soarele strălucea 24 de ore din 24. În timp ce lucrau, îşi dădeau seama cât era ora, doar uitându-se la ceas.

  Apoi, lungimea zilelor a început să scadă, iar în aprilie n-au mai văzut soarele. Au locuit timp de cinci luni în clădiri legate între ele de tuneluri subterane. În tot acest timp, moralul oamenilor s-a deteriorat semnificativ. Apoi, pe 20 august 1929, au revăzut soarele. Norman Vaughn scrie în autobiografia lui, With Byrd at the Bottom of the World (Cu Byrd la capătul pământului): „Cum aş putea să vă explic bucuria primelor zile cu lumină solară? Ne simţeam ca nişte prizonieri care primiseră o comutare a sentinţei. Pe feţele noastre a apărut o strălucire. Mergeam mai repede şi ne mişcăm cu o energie pe care o uitaserăm demult.”

  Te gândeşti la prezenţa soarelui ca la ceva de la sine înţeles? El are proprietăţi incredibile, dătătoare de sănătate, cum ar fi: ajută la omorârea microbilor, ajută corpul nostru să fabrice vitamina D şi îmbunătăţeşte funcţionarea glandei hipofize, a hipotalamusului şi a epifizei. În plus, este esenţial pentru producerea hranei noastre. Pur şi simplu nu putem trăi fără soare. Aşa cum nici fără Soarele neprihănirii nu putem trăi.

  Pot să mi-i imaginez pe oamenii amiralului Byrd ieşind din adăposturile lor subterane, văzând lumina soarelui şi sărind în sus de bucurie, nu-i aşa? Aceeaşi bucurie poate fi şi a ta în fiecare dimineaţă, când spui bun venit noii zile a lui Dumnezeu şi în timp ce inviţi Soarele neprihănirii în viaţa ta. Experimentează realitatea făgăduinţei din Maleahi: „Pentru voi, care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi tămăduirea Lui va fi sub aripile Lui. Veţi ieşi şi veţi sări ca viţeii din grajd.”

  Lumina este locul din care începe viaţa. Poate de aceea înregistrarea biblică despre creaţiune începe astfel: „La început… Dumnezeu a spus: „Să fie lumină!” şi a fost lumină. Dumnezeu a văzut că lumina era bună” (Geneza 1:1-4).

  Petrece câtva timp astăzi în lumina pe care Dumnezeu a creat-o, pentru ca tu să te bucuri de ea!

  Jan W. Kuzma & Cecil Murphey

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Vindecare de către soare - 2017. Experimentează realitatea făgăduinţei din Maleahi: „Pentru voi, care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi tămăduirea Lui va fi sub aripile Lui. Veţi ieşi şi veţi sări ca viţeii din grajd.”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...