Vindecare de către soare

„Dar pentru voi care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi tămăduirea va fi sub aripile Lui; veţi ieşi şi veţi sări ca viţeii din grajd.” Maleahi 4:2

Vaporul a sosit în Antarctica, la 24 decembrie 1928. Richard Byrd şi echipajul lui, de 41 de oameni, au descărcat provizii pentru Mica Americă – locul unde vor locui în următoarele 14 luni. Când au ajuns, soarele strălucea 24 de ore din 24. În timp ce lucrau, îşi dădeau seama cât era ora, doar uitându-se la ceas.

Apoi, lungimea zilelor a început să scadă, iar în aprilie n-au mai văzut soarele. Au locuit timp de cinci luni în clădiri legate între ele de tuneluri subterane. În tot acest timp, moralul oamenilor s-a deteriorat semnificativ. Apoi, pe 20 august 1929, au revăzut soarele. Norman Vaughn scrie în autobiografia lui, With Byrd at the Bottom of the World (Cu Byrd la capătul pământului): „Cum aş putea să vă explic bucuria primelor zile cu lumină solară? Ne simţeam ca nişte prizonieri care primiseră o comutare a sentinţei. Pe feţele noastre a apărut o strălucire. Mergeam mai repede şi ne mişcăm cu o energie pe care o uitaserăm demult.”

Te gândeşti la prezenţa soarelui ca la ceva de la sine înţeles? El are proprietăţi incredibile, dătătoare de sănătate, cum ar fi: ajută la omorârea microbilor, ajută corpul nostru să fabrice vitamina D şi îmbunătăţeşte funcţionarea glandei hipofize, a hipotalamusului şi a epifizei. În plus, este esenţial pentru producerea hranei noastre. Pur şi simplu nu putem trăi fără soare. Aşa cum nici fără Soarele neprihănirii nu putem trăi.

Pot să mi-i imaginez pe oamenii amiralului Byrd ieşind din adăposturile lor subterane, văzând lumina soarelui şi sărind în sus de bucurie, nu-i aşa? Aceeaşi bucurie poate fi şi a ta în fiecare dimineaţă, când spui bun venit noii zile a lui Dumnezeu şi în timp ce inviţi Soarele neprihănirii în viaţa ta. Experimentează realitatea făgăduinţei din Maleahi: „Pentru voi, care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi tămăduirea Lui va fi sub aripile Lui. Veţi ieşi şi veţi sări ca viţeii din grajd.”

Lumina este locul din care începe viaţa. Poate de aceea înregistrarea biblică despre creaţiune începe astfel: „La început… Dumnezeu a spus: „Să fie lumină!” şi a fost lumină. Dumnezeu a văzut că lumina era bună” (Geneza 1:1-4).

Petrece câtva timp astăzi în lumina pe care Dumnezeu a creat-o, pentru ca tu să te bucuri de ea!

Jan W. Kuzma & Cecil Murphey

Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video