Să intri în forma biblică

  „Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu.” Geneza 5:24

  Privind la unele dintre personajele binecunoscute din Biblie, ne apare o imagine interesantă. Uitaţi-vă la Ilie, alergând în faţa cailor lui Ahab! Imaginaţi-vi-l pe David, urmând oile milă după milă şi fiind atât de în formă, din punct de vedere fizic, încât putea ucide un urs cu mâna goală! Gândiţi-vă la Avraam, călătorind cam 1.500 km din Ur, din Caldeea, spre Canaan, pe jos! Vă puteţi vizualiza călătorind cu Isus, în timp ce străbateţi străzile prăfuite ale Palestinei? Sau să-l urmaţi pe Pavel în cele trei călătorii misionare ale sale?

  Credeţi că v-aţi putea ţine după vreunul dintre aceste personaje, dacă s-ar arăta astăzi? Dacă nu, poate că este timpul să intraţi în „forma biblică.”

  1. Programează-ţi exerciţiul fizic în fiecare zi! Nu aştepta până vei „găsi timp” pentru el! Sunt şanse să nu ai timp niciodată.

  2. Exersează-l frecvent, cel puţin la două zile! Zilnic, e chiar mai bine.

  3. Bucură-te de exerciţiul pe care îl alegi! Nu are nici un rost să încerci să-ţi îmbunătăţeşti condiţia fizică în timp ce îţi torturezi mintea. În plus, când faci mişcare cu o atitudine negativă, organismul tău nu beneficiază chiar aşa de mult.

  4. Exersează pentru cel puţin 30 de minute o dată!

  Exerciţiul fizic poate fi în multe feluri, diferit, dar cei mai mulţi oameni preferă mersul pe jos. Face minuni pentru toate vârstele, fără riscurile implicate în programele de exerciţiu mai viguros, cum ar fi: jogging sau gimnastică aerobică. Chiar şi Dumnezeu a umblat în grădina Edenului, în răcoarea zilei, cu Adam şi Eva (Geneza 3:8). Iar Scriptura spune că secole mai târziu, Enoh a umblat cu Dumnezeu.

  Oamenii care fac mişcare în mod regulat spun că le calmează minţile şi îi face mai vigilenţi. Poate că tot mersul pe jos, pe care l-au făcut celebrităţile Bibliei, a fost unul dintre motivele pentru care minţile lor erau atât de deschise la voinţa lui Dumnezeu. Ei petreceau multe ore mergând şi vorbind cu Creatorul lor. Este o combinaţie care ne poate menţine atât fizic, cât şi spiritual în formă. Dumnezeu este nerăbdător să ne binecuvânteze, aşa cum a făcut cu Enoh, Ilie, David, Avraam, Isus şi Pavel, dacă urmăm exemplul lor, de a menţine un stil de viaţă în care să umblăm şi să vorbim cu El.

  Ce te ţine să te ridici de pe scaun, să ieşi pe uşa din faţă şi să mergi cu Domnul 30 de minute? Dumnezeu vrea să fii în formă atât din punct de vedere fizic, cât şi din punct de vedere spiritual.

  Nancy Newball

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Să intri în forma biblică - 2017. Oamenii care fac mişcare în mod regulat spun că le calmează minţile şi îi face mai vigilenţi. Poate că tot mersul pe jos, pe care l-au făcut celebrităţile Bibliei, a fost unul dintre motivele pentru care minţile lor erau atât de deschise la voinţa lui Dumnezeu.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...