Boli ale dorinței și risipei

  „Ci i-a apucat pofta în pustie şi au ispitit pe Dumnezeu în pustietate. El le-a dat ce cereau; dar a trimes o molimă printre ei.” Psalmul 106:14-15

  După mai mult de 400 de ani de sclavie în Egipt, evreii au trăit în cele din urmă eliberarea adusă de Dumnezeu. El i-a condus şi i-a ocrotit printr-un nor în timpul zilei şi i-a apărat cu un stâlp de foc noaptea. Dumnezeu le-a dat mană – cea mai bună hrană pentru călătoria lor spre Canaan. Şi totuşi, poporul lui Dumnezeu era nemulţumit – dorea carne!

  Dumnezeu a răspuns nemulţumirii lor trimiţându-le un stol masiv de prepeliţe. Toată ziua aceea şi toată noaptea şi în ziua următoare, oamenii au ieşit şi au strâns prepeliţe. Nimeni nu avea mai puţin de 120 de baniţe. Autosatisfăcuţi, s-au aşezat să-şi mănânce masa copioasă. Care a fost rezultatul? Mâncarea cu lăcomie a cauzat o „molimă” şi ei au sfârşit prin a-i îngropa pe cei care poftiseră carne (Numeri 11).

  Astăzi, Dumnezeu ne-a dat încă o dată tot ce e mai bun pentru călătoria noastră spre Canaanul ceresc, totuşi mulţi poftesc o dietă cu carne, în loc să fie mulţumiţi cu dieta originală a lui Dumnezeu – de fructe, cereale, nuci şi legume.

  Vom suferi şi noi de „molimă” ca israeliţii? Cercetători ştiinţifici renumiţi au legat cancerul, bolile de inimă, accidentul vascular cerebral şi diabetul – cele patru „molime” principale ale zilelor noastre – de o hrană bogată în grăsimi şi proteine, asociată cu o dietă bazată pe carne.

  „Când Dumnezeu i-a condus pe copiii lui Israel afară din Egipt, scopul Lui era acela de a-i stabili în ţara Canaanului, ca pe un popor curat, fericit şi sănătos.” (Dieta şi hrană, p. 333). El a făcut aceasta, îndepărtând carnea din dieta lor şi dându-le mană. „Dacă ei ar fi fost gata să renunţe la apetit în ascultare de restricţiile Sale, slăbiciunea şi boala ar fi fost necunoscute printre ei. Descendenţii lor ar fi posedat putere fizică şi mintală. Ar fi avut o percepţie clară a adevărului şi datoriei, un discernământ ascuţit şi o judecată sănătoasă. Dar ei n-au vrut să se supună cerinţelor lui Dumnezeu şi n-au reuşit să ajungă standardul pe care El îl aşezase pentru ei şi să primească binecuvântările care ar fi putut fi ale lor. Ei au murmurat împotriva restricţiilor lui Dumnezeu şi au poftit după oalele lor cu carne din Egipt” (Ibid., p. 333).

  Îl lauzi pe Dumnezeu penru mana modernă – o dietă fără carne şi fără colesterol? Sau cârteşti pentru oalele cu carne ale Egiptului?

  Care ar putea fi consecinţele alegerii tale?

  Dane J. Griffin & Kay Kuzma

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Boli ale dorinței și risipei - 2017. Astăzi, Dumnezeu ne-a dat încă o dată tot ce e mai bun pentru călătoria noastră spre Canaanul ceresc, totuşi mulţi poftesc o dietă cu carne, în loc să fie mulţumiţi cu dieta originală a lui Dumnezeu - de fructe, cereale, nuci şi legume.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...