În vagonul fără carne

  „Cu el este un braţ de carne, dar cu noi este Domnul, Dumnezeul nostru, care ne va ajuta şi va lupta pentru noi.” 2 Cronici 32:8

  Robert a dat drumul unui strigăt de bucurie aprobativă la şcoala de gătit a Clubului super vegetarian, când a început să explice motivele pentru care frecventa cursul: „Acestea vor fi întâlnirile mele pentru ’Clubul celor dependenţi de carne’. Consumul meu de carne este într-adevăr exagerat şi vreau să învăţ cum să gătesc un alt tip de proteine”. El a detaliat mărimea dependenţei lui, inclusiv cantităţile exacte de carne pe care le devora zilnic. Apoi, a dat drumul unui nou hohot de râs, concluzionând: „Aşa că am venit aici, să urc în vagon.”

  Americanii au urcat în vagoane tot timpul de când fraza a devenit populară în ultima parte a anului 1800. Şi aşa cum fiecare, care a fost în vreun fel de „vagon”, poate să vă spună, părăsirea lucrurilor iubite şi familiare cere angajare şi perseverenţă. Prietenia şi suportul acordat de alţi oameni, care încearcă să facă aceleaşi schimbări sau unele asemănătoare, ajută mult. Robert poate să vă spună o mulţime de lucruri despre aceasta. El a rămas cu clasa în timpul celor cinci sesiuni de instruire.

  La evenimentul final, de degustare internaţională la şcoala de gătit, faţa lui Robert reflecta pacea şi bucuria unui învingător. Cu câteva săptămâni mai târziu, a anunţat că preparase fiecare reţetă din manualul de curs şi prietenii lui gustaseră din toate preparatele. „Când are loc cursul următor?” a întrebat el. „Am o mulţime de prieteni care vor să vină!”

  Baza de suport a fiecăruia, care face schimbări în stilul de viaţă, fie că e vorba de a dormi suficient, de a face mişcare fizică sau de a adopta o dietă fără carne, este Marele Dătător de putere. El dă tăria de a te menţine şi de a continua – de a rămâne în vagon pentru o schimbare deplină. Totuşi, chiar când ne bazăm pe El, cu siguranţă că ne simţim mângâiaţi omeneşte să avem prieteni care ne încurajează.

  De aceea aş sugera formarea unui grup-suport de oameni, cu o dietă vegetariană sau care fac (sau încetează să mai facă) orice ai ales, ca fiind scopul tău. Dacă nu cunoşti pe nimeni în apropiere, cere-I Tatălui tău a toate ştiutor să te conducă la cineva căruia i-a cerut să-ţi ofere încurajarea de care ai nevoie.

  Doamne, Tu eşti Marele Dătător de putere. Ajută-mă să urc în „vagon” pentru Tine.

  Faith Crumbly

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  În vagonul fără carne - 2017. Baza de suport a fiecăruia, care face schimbări în stilul de viaţă, fie că e vorba de a dormi suficient, de a face mişcare fizică sau de a adopta o dietă fără carne, este Marele Dătător de putere. El dă tăria de a te menţine şi de a continua - de a rămâne în vagon pentru o schimbare deplină.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...