Protejează vinul inima?

  „Nu te uita la vin când curge roşu şi face mărgăritare în pahar; ei alunecă uşor, dar pe urmă ca un şarpe muşcă şi înţeapă ca o viperă. Ochii ţi se vor uita după femeile altora şi inima îţi va vorbi prostii.” Proverbe 23:31-33

  Aţi auzit vreodată că puţin vin este bun pentru sănătatea dvs.? Ideea a început cu un număr de studii care păreau să lege consumarea de vin de unele beneficii ale sănătăţii. Dar este vinul cu adevărat bun pentru inimă, aşa cum par să indice studiile? Cum se poate aceasta? Până la urmă, vinul este unul dintre cei mai mari vinovaţi în alcoolism.

  Bineînţeles că imediat ce industria alcoolului a prins aripi, descoperirile care sugerau un beneficiu al sănătăţii din consumarea de vin, au folosit cât mai mult posibil informaţia, ca să-şi promoveze produsele.

  Pentru câţiva ani, cercetătorii în domeniul sănătăţii au pus la îndoială descoperirea că vinul era bun pentru inimă. Acum ei ştiu de ce. Nu este vinul, ci sucul de struguri – sau şi mai exact, strugurele roşu Concord, care oferă protecţie inimii.

  Conform University of California at Berkley Wellness Letter, sucul de struguri nefermentat este băutura de preferat, pentru că prin el se primeşte protecţia inimii, înlăturând efectele adiţionale nesănătoase, cauzate de fermentaţie, cum ar fi: afectarea ficatului sau descreşterea funcţiilor sistemului nervos.

  În consecinţă, nu se mai poate folosi scuza că „e bun pentru inimă”, ca să se continue obiceiul de a consuma băuturi alcoolice. Dacă faceţi astfel, căutaţi necaz. Puţin vin conduce foarte uşor la folosire de puţin mai mult şi înainte să vă daţi seama, veţi pofti ceva mai puternic. Şi rezultatul? Nu numai probleme de sănătate fizică, ci şi probleme familiale şi sociale.

  Dar textul biblic din 1 Timotei 5:23, care spune că puţin vin este bun pentru stomac? Nu e nevoie de prea mult efort ca să vă daţi seama că apostolul Pavel nu promovează băuturile alcoolice, din moment ce cu doar două capitole înainte, în 1 Timotei 3:3.8, el afirmă clar că persoanele evlavioase nu trebuie să fie „băutori de vin”. Este foarte probabil că el se referea la sucul de vin nefermentat, ca fiind bun pentru stomac. Şi aceasta este exact ceea ce ultimele cercetări au confirmat.

  Aşa că poftă bună la sucul de struguri; este bun pentru inimă şi pentru stomac, dar feriţi-vă de băuturile fermentate, care „ca un şarpe muşcă şi înţeapă ca o viperă.”

  Feriţi-vă de păcatul care „ca un şarpe muşcă şi înţeapă ca o viperă.”

  Jan W. Kuzma

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Protejează vinul inima? - 2017. sucul de struguri nefermentat este băutura de preferat, pentru că prin el se primeşte protecţia inimii, înlăturând efectele adiţionale nesănătoase, cauzate de fermentaţie, cum ar fi: afectarea ficatului sau descreşterea funcţiilor sistemului nervos.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...