Protejează vinul inima?

  „Nu te uita la vin când curge roşu şi face mărgăritare în pahar; ei alunecă uşor, dar pe urmă ca un şarpe muşcă şi înţeapă ca o viperă. Ochii ţi se vor uita după femeile altora şi inima îţi va vorbi prostii.” Proverbe 23:31-33

  Aţi auzit vreodată că puţin vin este bun pentru sănătatea dvs.? Ideea a început cu un număr de studii care păreau să lege consumarea de vin de unele beneficii ale sănătăţii. Dar este vinul cu adevărat bun pentru inimă, aşa cum par să indice studiile? Cum se poate aceasta? Până la urmă, vinul este unul dintre cei mai mari vinovaţi în alcoolism.

  Bineînţeles că imediat ce industria alcoolului a prins aripi, descoperirile care sugerau un beneficiu al sănătăţii din consumarea de vin, au folosit cât mai mult posibil informaţia, ca să-şi promoveze produsele.

  Pentru câţiva ani, cercetătorii în domeniul sănătăţii au pus la îndoială descoperirea că vinul era bun pentru inimă. Acum ei ştiu de ce. Nu este vinul, ci sucul de struguri – sau şi mai exact, strugurele roşu Concord, care oferă protecţie inimii.

  Conform University of California at Berkley Wellness Letter, sucul de struguri nefermentat este băutura de preferat, pentru că prin el se primeşte protecţia inimii, înlăturând efectele adiţionale nesănătoase, cauzate de fermentaţie, cum ar fi: afectarea ficatului sau descreşterea funcţiilor sistemului nervos.

  În consecinţă, nu se mai poate folosi scuza că „e bun pentru inimă”, ca să se continue obiceiul de a consuma băuturi alcoolice. Dacă faceţi astfel, căutaţi necaz. Puţin vin conduce foarte uşor la folosire de puţin mai mult şi înainte să vă daţi seama, veţi pofti ceva mai puternic. Şi rezultatul? Nu numai probleme de sănătate fizică, ci şi probleme familiale şi sociale.

  Dar textul biblic din 1 Timotei 5:23, care spune că puţin vin este bun pentru stomac? Nu e nevoie de prea mult efort ca să vă daţi seama că apostolul Pavel nu promovează băuturile alcoolice, din moment ce cu doar două capitole înainte, în 1 Timotei 3:3.8, el afirmă clar că persoanele evlavioase nu trebuie să fie „băutori de vin”. Este foarte probabil că el se referea la sucul de vin nefermentat, ca fiind bun pentru stomac. Şi aceasta este exact ceea ce ultimele cercetări au confirmat.

  Aşa că poftă bună la sucul de struguri; este bun pentru inimă şi pentru stomac, dar feriţi-vă de băuturile fermentate, care „ca un şarpe muşcă şi înţeapă ca o viperă.”

  Feriţi-vă de păcatul care „ca un şarpe muşcă şi înţeapă ca o viperă.”

  Jan W. Kuzma

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Protejează vinul inima? - 2017. sucul de struguri nefermentat este băutura de preferat, pentru că prin el se primeşte protecţia inimii, înlăturând efectele adiţionale nesănătoase, cauzate de fermentaţie, cum ar fi: afectarea ficatului sau descreşterea funcţiilor sistemului nervos.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...