Postul lui Daniel

  „Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului și cu vinul pe care-l bea împăratul şi a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu-l silească să se spurce… îngrijitorul lua bucatele şi vinul care le erau rânduite şi le dădea zarzavaturi.” Daniel 1:6.16

  Barbara era o mamă conştiincioasă, care era gata să facă tot ce era necesar, ca să ofere un cămin bun soţului şi celor trei băieţi ai ei. Dar aceştia aveau probleme acasă şi la şcoală. Nelinişte, iritabilitate, concentrare slabă a atenţiei şi notele mici îi afectau pe copiii ei.

  Simţind că Duhul Sfânt o conducea să caute răspunsuri în Biblie, ea a citit din nou istoria lui Daniel, cum a fost luat la curtea lui Nebucadneţar în Babilon. Raportul lui Daniel despre rezultatele minunate, pe care le-a experimentat cu o dietă vegetariană, a încurajat-o. Poate că ceva asemănător ar ajuta şi familia ei.

  Ea a povestit copiilor şi soţului ei istoria lui Daniel. Apoi au discutat ce ar însemna dacă ar încerca ceea ce ei au numit „Postul lui Daniel”. Ar include nu doar o schimbare în ceea ce mâncau, ci şi în ceea ce foloseau pentru hrănirea minţilor lor. Au fost de acord să încerce.

  Barbara a început să îndepărteze din casă toate cărţile şi casetele video care conţineau orice lucru agresiv sau suprastimulant, sau orice părea să încurajeze un comportament antisocial, nefericit. Apoi, a început să reducă cantitatea de carne şi produse animale, pe care le oferea familiei.

  Curând, copiii au început să arate un interes crescut pentru citit şi studiu, iar notele lor s-au îmbunătăţit.

  Astăzi, Barbara este foarte fericită cu „noua” ei familie. Am cunoscut-o când a venit să ceară sfat cum să gătească legume şi a împrumutat cartea mea de bucate. Ea face acum studii biblice, căci vrea ce este cel mai bine pentru familia ei din punct de vedere fizic, mintal şi spiritual.

  Dumnezeu îi impresionează pe oameni în privinţa nevoii lor de a avea un stil de viaţă mai sănătos. Ce privilegiu să poţi să-i ajuţi pe oamenii care sunt convinşi de Duhul Sfânt să facă schimbări de stil de viaţă, majore.

  Eşti şi tu convins?

  Tată iubit, te rog dă-mi putere în timp ce mă străduiesc să nu mă întinez cu hrana, vinul şi distracţia regelui.

  Olive Blumenshein

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Postul lui Daniel - 2017. Dumnezeu îi impresionează pe oameni în privinţa nevoii lor de a avea un stil de viaţă mai sănătos. Ce privilegiu să poţi să-i ajuţi pe oamenii care sunt convinşi de Duhul Sfânt să facă schimbări de stil de viaţă, majore.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...