Postul lui Daniel

  „Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului și cu vinul pe care-l bea împăratul şi a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu-l silească să se spurce… îngrijitorul lua bucatele şi vinul care le erau rânduite şi le dădea zarzavaturi.” Daniel 1:6.16

  Barbara era o mamă conştiincioasă, care era gata să facă tot ce era necesar, ca să ofere un cămin bun soţului şi celor trei băieţi ai ei. Dar aceştia aveau probleme acasă şi la şcoală. Nelinişte, iritabilitate, concentrare slabă a atenţiei şi notele mici îi afectau pe copiii ei.

  Simţind că Duhul Sfânt o conducea să caute răspunsuri în Biblie, ea a citit din nou istoria lui Daniel, cum a fost luat la curtea lui Nebucadneţar în Babilon. Raportul lui Daniel despre rezultatele minunate, pe care le-a experimentat cu o dietă vegetariană, a încurajat-o. Poate că ceva asemănător ar ajuta şi familia ei.

  Ea a povestit copiilor şi soţului ei istoria lui Daniel. Apoi au discutat ce ar însemna dacă ar încerca ceea ce ei au numit „Postul lui Daniel”. Ar include nu doar o schimbare în ceea ce mâncau, ci şi în ceea ce foloseau pentru hrănirea minţilor lor. Au fost de acord să încerce.

  Barbara a început să îndepărteze din casă toate cărţile şi casetele video care conţineau orice lucru agresiv sau suprastimulant, sau orice părea să încurajeze un comportament antisocial, nefericit. Apoi, a început să reducă cantitatea de carne şi produse animale, pe care le oferea familiei.

  Curând, copiii au început să arate un interes crescut pentru citit şi studiu, iar notele lor s-au îmbunătăţit.

  Astăzi, Barbara este foarte fericită cu „noua” ei familie. Am cunoscut-o când a venit să ceară sfat cum să gătească legume şi a împrumutat cartea mea de bucate. Ea face acum studii biblice, căci vrea ce este cel mai bine pentru familia ei din punct de vedere fizic, mintal şi spiritual.

  Dumnezeu îi impresionează pe oameni în privinţa nevoii lor de a avea un stil de viaţă mai sănătos. Ce privilegiu să poţi să-i ajuţi pe oamenii care sunt convinşi de Duhul Sfânt să facă schimbări de stil de viaţă, majore.

  Eşti şi tu convins?

  Tată iubit, te rog dă-mi putere în timp ce mă străduiesc să nu mă întinez cu hrana, vinul şi distracţia regelui.

  Olive Blumenshein

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Postul lui Daniel - 2017. Dumnezeu îi impresionează pe oameni în privinţa nevoii lor de a avea un stil de viaţă mai sănătos. Ce privilegiu să poţi să-i ajuţi pe oamenii care sunt convinşi de Duhul Sfânt să facă schimbări de stil de viaţă, majore.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...