Dumnezeu să fie lăudat pentru speranța unei tinereți reînnoite

  „Căci El ştie din ce suntem făcuţi, îşi aduce aminte că suntem ţărână.” Psalmul 103:14

  Tatăl meu, medic pensionar, a devenit interesat, acum câţiva ani, să strângă orice cercetare medicală, disponibilă, privind căi de a încetini procesul îmbătrânirii. Timp de aproape un an, el a fost un Ponce de Leon, modern, în căutarea fabuloasei fântâni a tinereţii. El a scris mai mult de 1.000 de scrisori medicilor, şcolilor medicale, laboratoarelor de cercetări şi firmelor farmaceutice din lumea întreagă, cerând orice informaţie, tratamente experimentale sau metode dovedite să restaureze tinereţea sau să dea înapoi efectele îmbătrânirii.

  A primit sute de răspunsuri. Unele vorbeau despre experimente făcute cu injecţii de hormon de creştere, care au dat rezultate uimitoare. Un astfel de tratament dă înapoi efectele îmbătrânirii cu 15 – 20 de ani. Pielea se întinde, musculatura se îmbunătăţeşte, inima şi plămânii se întăresc. Totuşi, autorul scrisorii prevenea împotriva efectelor secundare, care făceau procedura nesigură. Alţi medici scriau despre medicamente care să îmbunătăţească folosirea oxigenului. Unii discutau despre tratamente cu enzime, care au arătat promisiuni. Alţii încă recomandau tratamente cu vitamine pentru recăpătarea vitalităţii pierdute.

  Tatăl meu, un bărbat slab, cu părul alb, împlineşte săptămâna aceasta 80 de ani. În ciuda căutării sale pentru fântâna tinereţii, el, ca şi Ponce de Leon, se va întoarce într-o zi în ţărâna din care cu toţi am fost creaţi. Chiar cele mai avansate descoperiri din medicină nu au putut opri ceasul timpului.

  Ar trebui să luptăm cu toţii, ca să trăim o viaţă sănătoasă, să ne bucurăm de binecuvântările abundente pe care Dumnezeu a intenţionat ca noi să le experimentăm aici pe pământ. Dar Tatăl nostru ceresc ştie că suntem slabi, formaţi din ţărână. Aşa că mă agăţ de făgăduinţă că Dumnezeu Se întoarce ca să facă toate lucrurile noi, inclusiv pe tatăl meu – şi pe mine! În timp ce îmi fac flotările şi genoflexiunile, ştiu că Tatăl meu ceresc îmi va restaura tinereţea când îmi va restaura sufletul.

  Ca şi psalmistul, îl laud pe Domnul care „îţi iartă toate fărădelegile tale. El îţi vindecă toate bolile tale; El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare; El îţi satură de bunătăţi bătrâneţea şi te face să întinereşti iarăşi ca vulturul”. (Psalmul 103:3-5).

  Pentru ce îl poţi lăuda pe Domnul astăzi?

  Larry Richardson

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Dumnezeu să fie lăudat pentru speranța unei tinereți reînnoite - 2017. Tatăl nostru ceresc ştie că suntem slabi, formaţi din ţărână. Aşa că mă agăţ de făgăduinţă că Dumnezeu Se întoarce ca să facă toate lucrurile noi! În timp ce îmi fac flotările şi genoflexiunile, ştiu că Tatăl meu ceresc îmi va restaura tinereţea când îmi va restaura sufletul.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...