Dumnezeu să fie lăudat pentru speranța unei tinereți reînnoite

  „Căci El ştie din ce suntem făcuţi, îşi aduce aminte că suntem ţărână.” Psalmul 103:14

  Tatăl meu, medic pensionar, a devenit interesat, acum câţiva ani, să strângă orice cercetare medicală, disponibilă, privind căi de a încetini procesul îmbătrânirii. Timp de aproape un an, el a fost un Ponce de Leon, modern, în căutarea fabuloasei fântâni a tinereţii. El a scris mai mult de 1.000 de scrisori medicilor, şcolilor medicale, laboratoarelor de cercetări şi firmelor farmaceutice din lumea întreagă, cerând orice informaţie, tratamente experimentale sau metode dovedite să restaureze tinereţea sau să dea înapoi efectele îmbătrânirii.

  A primit sute de răspunsuri. Unele vorbeau despre experimente făcute cu injecţii de hormon de creştere, care au dat rezultate uimitoare. Un astfel de tratament dă înapoi efectele îmbătrânirii cu 15 – 20 de ani. Pielea se întinde, musculatura se îmbunătăţeşte, inima şi plămânii se întăresc. Totuşi, autorul scrisorii prevenea împotriva efectelor secundare, care făceau procedura nesigură. Alţi medici scriau despre medicamente care să îmbunătăţească folosirea oxigenului. Unii discutau despre tratamente cu enzime, care au arătat promisiuni. Alţii încă recomandau tratamente cu vitamine pentru recăpătarea vitalităţii pierdute.

  Tatăl meu, un bărbat slab, cu părul alb, împlineşte săptămâna aceasta 80 de ani. În ciuda căutării sale pentru fântâna tinereţii, el, ca şi Ponce de Leon, se va întoarce într-o zi în ţărâna din care cu toţi am fost creaţi. Chiar cele mai avansate descoperiri din medicină nu au putut opri ceasul timpului.

  Ar trebui să luptăm cu toţii, ca să trăim o viaţă sănătoasă, să ne bucurăm de binecuvântările abundente pe care Dumnezeu a intenţionat ca noi să le experimentăm aici pe pământ. Dar Tatăl nostru ceresc ştie că suntem slabi, formaţi din ţărână. Aşa că mă agăţ de făgăduinţă că Dumnezeu Se întoarce ca să facă toate lucrurile noi, inclusiv pe tatăl meu – şi pe mine! În timp ce îmi fac flotările şi genoflexiunile, ştiu că Tatăl meu ceresc îmi va restaura tinereţea când îmi va restaura sufletul.

  Ca şi psalmistul, îl laud pe Domnul care „îţi iartă toate fărădelegile tale. El îţi vindecă toate bolile tale; El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare; El îţi satură de bunătăţi bătrâneţea şi te face să întinereşti iarăşi ca vulturul”. (Psalmul 103:3-5).

  Pentru ce îl poţi lăuda pe Domnul astăzi?

  Larry Richardson

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Dumnezeu să fie lăudat pentru speranța unei tinereți reînnoite - 2017. Tatăl nostru ceresc ştie că suntem slabi, formaţi din ţărână. Aşa că mă agăţ de făgăduinţă că Dumnezeu Se întoarce ca să facă toate lucrurile noi! În timp ce îmi fac flotările şi genoflexiunile, ştiu că Tatăl meu ceresc îmi va restaura tinereţea când îmi va restaura sufletul.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...