Isus poate vindeca probleme de atitudine

  „Să aveţi în voi gândul acesta, care era şi în Hristos Isus.” Filipeni 2:5

  Paul, la 15 ani, era supraponderal, avea o imagine de sine foarte proastă şi avea o istorie lungă de eşecuri în programe de educaţie specială.

  Ca un ultim resort, părinţii lui l-au dus la Advent Home Youth Services (Servicii pentru tineret – Căminul advent), un program rezidenţial pentru adolescenţii afectaţi. L-am întâlnit pe Paul în parcare şi m-am prezentat.

  – Te cheamă Paul? am întrebat.

  – De ce vrei să ştii cum mă cheamă? a ricoşat el.

  – Ca să te cunosc, am răspuns cu inima uşoară, apoi am continuat:

  – Cum a fost zborul din California?

  – Groaznic, a venit replica lui ostilă.

  De-a lungul lunilor, l-am sfătuit pe Paul şi am lucrat aproape de el. Ne întâlneam zilnic în grupul de terapie şi vorbeam despre tot felul de lucruri, încercând să-l facem pe Paul să încerce mai mult, îl aplaudam pentru fiecare succes, oricât dc mic.

  Pentru primele şase luni, el părea să staţioneze. Singurul progres pe care l-am observat era că starea lui nu se înrăutăţea

  Cu cât lunile treceau, îl alimentam emoţional. Zilnic prezentam nevoile băieţilor noştri în faţa cerului şi ne rugam să fie vindecaţi de problemele emoţionale, şcolare şi spirituale, pe care le aveau.

  Dumnezeu ne-a auzit rugăciunile. Încet, Paul a început să facă progrese. Dieta noastră sănătoasă avea un efect pozitiv asupra dorinţelor şi impulsurilor. Am putut vedea schimbări în dispoziţia şi atitudinea lui.

  Într-o zi, eu şi Paul aveam o sesiune de consiliere într-una din sălile din campus. Amintindu-i cât de multe schimbări a făcut de când a venit la program, l-am întrebat ce l-a ajutat, după părerea lui, să facă schimbarea dintr-un adolescent nervos şi alintat într-un tânăr de 16 ani, matur şi responsabil.

  Paul s-a gândit un moment şi a spus: „M-am schimbat, pentru că am învăţat să-L accept pe Isus Hristos ca Mântuitor personal. Învăţ să-mi fac atitudinea asemănătoare cu aceea a lui Isus.”

  Ai nevoie de o schimbare de atitudine? Concentrează-te asupra lui Isus. Cere-I ca atitudinea Lui să devină şi a ta.

  Blondei E. Senior

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Isus poate vindeca probleme de atitudine - 2017. Paul s-a gândit un moment şi a spus: „M-am schimbat, pentru că am învăţat să-L accept pe Isus Hristos ca Mântuitor personal. Învăţ să-mi fac atitudinea asemănătoare cu aceea a lui Isus.”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...