Isus poate vindeca probleme de atitudine

  „Să aveţi în voi gândul acesta, care era şi în Hristos Isus.” Filipeni 2:5

  Paul, la 15 ani, era supraponderal, avea o imagine de sine foarte proastă şi avea o istorie lungă de eşecuri în programe de educaţie specială.

  Ca un ultim resort, părinţii lui l-au dus la Advent Home Youth Services (Servicii pentru tineret – Căminul advent), un program rezidenţial pentru adolescenţii afectaţi. L-am întâlnit pe Paul în parcare şi m-am prezentat.

  – Te cheamă Paul? am întrebat.

  – De ce vrei să ştii cum mă cheamă? a ricoşat el.

  – Ca să te cunosc, am răspuns cu inima uşoară, apoi am continuat:

  – Cum a fost zborul din California?

  – Groaznic, a venit replica lui ostilă.

  De-a lungul lunilor, l-am sfătuit pe Paul şi am lucrat aproape de el. Ne întâlneam zilnic în grupul de terapie şi vorbeam despre tot felul de lucruri, încercând să-l facem pe Paul să încerce mai mult, îl aplaudam pentru fiecare succes, oricât dc mic.

  Pentru primele şase luni, el părea să staţioneze. Singurul progres pe care l-am observat era că starea lui nu se înrăutăţea

  Cu cât lunile treceau, îl alimentam emoţional. Zilnic prezentam nevoile băieţilor noştri în faţa cerului şi ne rugam să fie vindecaţi de problemele emoţionale, şcolare şi spirituale, pe care le aveau.

  Dumnezeu ne-a auzit rugăciunile. Încet, Paul a început să facă progrese. Dieta noastră sănătoasă avea un efect pozitiv asupra dorinţelor şi impulsurilor. Am putut vedea schimbări în dispoziţia şi atitudinea lui.

  Într-o zi, eu şi Paul aveam o sesiune de consiliere într-una din sălile din campus. Amintindu-i cât de multe schimbări a făcut de când a venit la program, l-am întrebat ce l-a ajutat, după părerea lui, să facă schimbarea dintr-un adolescent nervos şi alintat într-un tânăr de 16 ani, matur şi responsabil.

  Paul s-a gândit un moment şi a spus: „M-am schimbat, pentru că am învăţat să-L accept pe Isus Hristos ca Mântuitor personal. Învăţ să-mi fac atitudinea asemănătoare cu aceea a lui Isus.”

  Ai nevoie de o schimbare de atitudine? Concentrează-te asupra lui Isus. Cere-I ca atitudinea Lui să devină şi a ta.

  Blondei E. Senior

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...