Manevra „Heimlich” a Duhului Sfânt

  „Adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh nu poate să intre în împărăţia lui Dumnezeu… Nu te mira că ţi-am zis: Trebuie să vă naşteţi din nou.” Ioan 3:5 – 7

  Eram împreună cu rudele noastre la un restaurant mexican. Dintr-o dată, Oscar s-a ridicat, s-a aplecat peste masă şi şi-a mişcat gura, ca şi cum ar fi vrut să vorbească. Şi-a dus mâna la gât, iar ochii aveau o privire sălbatică. Se numeşte o „coronară de cafea”. Se întâmplă atunci când intră pe trahee o bucată de mâncare şi persoana respectivă nu mai poate respira. La prima vedere, arată ca o criză de inimă. Dar nu este. Şi fără ajutor imediat, persoana mai are de trăit doar patru minute.

  Dr. Henry Heimlich a descris, în 1974, tratamentul de urgenţă, menit să salveze o persoană care se îneacă cu hrană şi astăzi mii de oameni din toată lumea datorează viaţa acestui medic inventiv. Şi Oscar la fel.

  Soţul meu a recunoscut imediat problema. „Se îneacă”, a strigat el. Sărind de pe scaun, a trecut în spatele lui Oscar, l-a prins de mijloc, şi-a împreunat mâinile într-un pumn şi le-a smucit spre piept. Oscar a tuşit şi a dat afară o bucăţică mică de mâncare, a respirat şi recunoscător s-a prăbuşit pe scaun. Se terminase cu bine.

  Jan a folosit „manevra Heimlich” ca să salveze viaţa lui Oscar. Ea forţează diafragma să se curbeze spre piept, creând un curent de aer sub presiune, prin trahee, unde s-a aşezat bucata de mâncare, făcând să poată fi aruncată afară.

  Într-un fel, e ca şi cum te-ai fi născut din nou. Pentru un moment, Oscar a luptat disperat şi îi era imposibil să câştige singur. Apoi cu ajutor – manevra Heimlich – Oscar a primit o a doua şansă de a trăi.

  Cu toţii suntem într-o disperată luptă pentru vieţile noastre – înecându-ne în păcat. Nu contează ce este: ucidere, adulter, jocuri de noroc, pornografie, calomnie, bârfă, invidie, mândrie, supraalimentaţie, egoism. Orice violare a legii morale sau naturale a lui Dumnezeu este păcat. Orice are prioritate în vieţile noastre, mai presus de supunerea şi onorarea lui Dumnezeu, blochează traheea noastră spre salvare.

  Dar Dumnezeu are o „manevră Heimlich”, ca să ne mântuiască. Se numeşte a fi născut din nou. Cu ajutorul Duhului Sfânt, păcatul din cauza căruia ne înecăm poate fi scos din vieţile noastre şi putem încă o dată să respirăm aerul dătător de viaţă al lui Dumnezeu.

  Cere Duhului Sfânt să te convingă de păcate, pocăieşte-te şi apoi bucură-te de respiraţia de aer proaspăt, pe care Duhul Sfânt o va aduce în viaţa ta. Poţi fi născut din nou – şi să intri în împărăţia lui Dumnezeu.

  Kay Kuzma

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...