Manevra „Heimlich” a Duhului Sfânt

„Adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh nu poate să intre în împărăţia lui Dumnezeu… Nu te mira că ţi-am zis: Trebuie să vă naşteţi din nou.” Ioan 3:5 – 7

Eram împreună cu rudele noastre la un restaurant mexican. Dintr-o dată, Oscar s-a ridicat, s-a aplecat peste masă şi şi-a mişcat gura, ca şi cum ar fi vrut să vorbească. Şi-a dus mâna la gât, iar ochii aveau o privire sălbatică. Se numeşte o „coronară de cafea”. Se întâmplă atunci când intră pe trahee o bucată de mâncare şi persoana respectivă nu mai poate respira. La prima vedere, arată ca o criză de inimă. Dar nu este. Şi fără ajutor imediat, persoana mai are de trăit doar patru minute.

Dr. Henry Heimlich a descris, în 1974, tratamentul de urgenţă, menit să salveze o persoană care se îneacă cu hrană şi astăzi mii de oameni din toată lumea datorează viaţa acestui medic inventiv. Şi Oscar la fel.

Soţul meu a recunoscut imediat problema. „Se îneacă”, a strigat el. Sărind de pe scaun, a trecut în spatele lui Oscar, l-a prins de mijloc, şi-a împreunat mâinile într-un pumn şi le-a smucit spre piept. Oscar a tuşit şi a dat afară o bucăţică mică de mâncare, a respirat şi recunoscător s-a prăbuşit pe scaun. Se terminase cu bine.

Jan a folosit „manevra Heimlich” ca să salveze viaţa lui Oscar. Ea forţează diafragma să se curbeze spre piept, creând un curent de aer sub presiune, prin trahee, unde s-a aşezat bucata de mâncare, făcând să poată fi aruncată afară.

De același autor

Într-un fel, e ca şi cum te-ai fi născut din nou. Pentru un moment, Oscar a luptat disperat şi îi era imposibil să câştige singur. Apoi cu ajutor – manevra Heimlich – Oscar a primit o a doua şansă de a trăi.

Cu toţii suntem într-o disperată luptă pentru vieţile noastre – înecându-ne în păcat. Nu contează ce este: ucidere, adulter, jocuri de noroc, pornografie, calomnie, bârfă, invidie, mândrie, supraalimentaţie, egoism. Orice violare a legii morale sau naturale a lui Dumnezeu este păcat. Orice are prioritate în vieţile noastre, mai presus de supunerea şi onorarea lui Dumnezeu, blochează traheea noastră spre salvare.

Dar Dumnezeu are o „manevră Heimlich”, ca să ne mântuiască. Se numeşte a fi născut din nou. Cu ajutorul Duhului Sfânt, păcatul din cauza căruia ne înecăm poate fi scos din vieţile noastre şi putem încă o dată să respirăm aerul dătător de viaţă al lui Dumnezeu.

Cere Duhului Sfânt să te convingă de păcate, pocăieşte-te şi apoi bucură-te de respiraţia de aer proaspăt, pe care Duhul Sfânt o va aduce în viaţa ta. Poţi fi născut din nou – şi să intri în împărăţia lui Dumnezeu.

Kay Kuzma

Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

Comentariile sunt închise

Manevra „Heimlich” a Duhului Sfânt 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.