Manevra „Heimlich” a Duhului Sfânt

  „Adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh nu poate să intre în împărăţia lui Dumnezeu… Nu te mira că ţi-am zis: Trebuie să vă naşteţi din nou.” Ioan 3:5 – 7

  Eram împreună cu rudele noastre la un restaurant mexican. Dintr-o dată, Oscar s-a ridicat, s-a aplecat peste masă şi şi-a mişcat gura, ca şi cum ar fi vrut să vorbească. Şi-a dus mâna la gât, iar ochii aveau o privire sălbatică. Se numeşte o „coronară de cafea”. Se întâmplă atunci când intră pe trahee o bucată de mâncare şi persoana respectivă nu mai poate respira. La prima vedere, arată ca o criză de inimă. Dar nu este. Şi fără ajutor imediat, persoana mai are de trăit doar patru minute.

  Dr. Henry Heimlich a descris, în 1974, tratamentul de urgenţă, menit să salveze o persoană care se îneacă cu hrană şi astăzi mii de oameni din toată lumea datorează viaţa acestui medic inventiv. Şi Oscar la fel.

  Soţul meu a recunoscut imediat problema. „Se îneacă”, a strigat el. Sărind de pe scaun, a trecut în spatele lui Oscar, l-a prins de mijloc, şi-a împreunat mâinile într-un pumn şi le-a smucit spre piept. Oscar a tuşit şi a dat afară o bucăţică mică de mâncare, a respirat şi recunoscător s-a prăbuşit pe scaun. Se terminase cu bine.

  Jan a folosit „manevra Heimlich” ca să salveze viaţa lui Oscar. Ea forţează diafragma să se curbeze spre piept, creând un curent de aer sub presiune, prin trahee, unde s-a aşezat bucata de mâncare, făcând să poată fi aruncată afară.

  Într-un fel, e ca şi cum te-ai fi născut din nou. Pentru un moment, Oscar a luptat disperat şi îi era imposibil să câştige singur. Apoi cu ajutor – manevra Heimlich – Oscar a primit o a doua şansă de a trăi.

  Cu toţii suntem într-o disperată luptă pentru vieţile noastre – înecându-ne în păcat. Nu contează ce este: ucidere, adulter, jocuri de noroc, pornografie, calomnie, bârfă, invidie, mândrie, supraalimentaţie, egoism. Orice violare a legii morale sau naturale a lui Dumnezeu este păcat. Orice are prioritate în vieţile noastre, mai presus de supunerea şi onorarea lui Dumnezeu, blochează traheea noastră spre salvare.

  Dar Dumnezeu are o „manevră Heimlich”, ca să ne mântuiască. Se numeşte a fi născut din nou. Cu ajutorul Duhului Sfânt, păcatul din cauza căruia ne înecăm poate fi scos din vieţile noastre şi putem încă o dată să respirăm aerul dătător de viaţă al lui Dumnezeu.

  Cere Duhului Sfânt să te convingă de păcate, pocăieşte-te şi apoi bucură-te de respiraţia de aer proaspăt, pe care Duhul Sfânt o va aduce în viaţa ta. Poţi fi născut din nou – şi să intri în împărăţia lui Dumnezeu.

  Kay Kuzma

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Manevra „Heimlich” a Duhului Sfânt - 2017. Dumnezeu are o „manevră Heimlich”, ca să ne mântuiască. Se numeşte a fi născut din nou. Cu ajutorul Duhului Sfânt, păcatul din cauza căruia ne înecăm poate fi scos din vieţile noastre şi putem încă o dată să respirăm aerul dătător de viaţă al lui Dumnezeu.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...