Sex, stilul secolului douăzeci și unu

  „Cel ce judecă tot pământul nu va face oare dreptate?” Geneza 18:25

  Unii au argumentat că povestea Sodomei şi Gomorei este ficţiune – că oraşele antice au fost victimele unui dezastru natural, provocat de inflamarea petrolului şi gudronului abundent în zonă. Ei susţin că această aluzie la imoralitate sexuală este doar un mit ameninţător şi nimic altceva. Până la urmă, sunt oamenii cu mult mai diferiţi decât animalele, de trebuie ca sexul să fie sub incidenţa legilor? Este Dumnezeu atât de pedant, încât nu ne putem folosi bunul simţ; privind felul în care alegem să ne trăim vieţile?

  Doar pentru puţină distracţie, să presupunem că Biblia nu e nimic mai mult decât un mit şi codul etic, care ne-a parvenit prin secole, reprezintă efortul viclean al puternicilor vremii de a controla masele.

  Priviţi acum la societatea noastră. Vă place ceea ce vedeţi? Căminuri distruse, oameni distruşi. Copii cu duzini de seturi de părinţi, totuşi fără nici un fel de părinţi. Oameni divorţaţi, încercând să culeagă piesele unei relaţii distruse, devastaţi, care nu vor mai fi niciodată aceiaşi. Cămine de bătrâni, pline de persoane în vârstă, fără un loc al lor, ale căror familii s-au răspândit în cele patru vânturi. Şi fiecare generaţie care se succede înmulţind problemele celei precedente. Este vreo mirare că stima de sine a atins acea limită de jos şi că drogurile, perversiunea şi violenţa au început să conducă lumea noastră?

  Nu, se pare că dovezile vorbesc de la sine. Lucrurile nu au mers prea bine de când am luat legea în propriile noastre mâini. Poate că vechea Carte are dreptate până la urmă!

  Dar într-o societate care afişează, în mod zgomotos, sex pe fiecare reclamă, în care subînţelesuri sexuale domină conversaţia obişnuită, în care îmbrăcămintea şi moda dau foc ispitei, cum poate cineva să treacă neafectat? Ce speranţă este să trăim vieţi evlavioase, când oamenii din propriile noastre căminuri devin victime ale relaţiilor adultere şi ale abuzului sexual?

  Nici una, cu excepţia faptului de a ne aşeza în grija lui Isus şi de a lăsa ca braţele lui puternice să ne protejeze. Vă aduceţi aminte ce s-a întâmplat cu mulţimea de la uşa lui Lot? Este braţul lui prea scurt acum, ca să nu poată salva? „Cel ce judecă tot pământul nu va face oare dreptate?”

  Ce poți face ca să te protejezi de ispite sexuale?

  Walter Thompson

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Sex, stilul secolului douăzeci și unu - 2017. Într-o societate care afişează, în mod zgomotos, sex pe fiecare reclamă, în care subînţelesuri sexuale domină conversaţia obişnuită, în care îmbrăcămintea şi moda dau foc ispitei, cum poate cineva să treacă neafectat? Este braţul lui prea scurt acum, ca să nu poată salva? „Cel ce judecă tot pământul nu va face oare dreptate?”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...