Fă un duș pe dinăuntru

  „Isus i-a răspuns: ‘Oricui va bea din apa aceasta, îl va fi iarăşi sete. Dar oricui va bea din apa, pe care i-o voi da Eu, în veac nu-I va fi sete; ba încă apa, pe care i-o voi da Eu, se va preface în el într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică’.” Ioan 4:13 – 14

  Bei destulă apă? A-ţi forţa organismul să lucreze cu cantităţi limitate de apă este puţin ca şi cum ai încerca să speli vasele cu un pahar cu apă. Când nu bei destulă apă, corpul trebuie să-şi excreteze reziduurile într-o formă mai concentrată, cauzând un miros neplăcut al corpului, al respiraţiei şi al urinei.

  Corpurile noastre sunt formate în proporţie de 70% din apă, iar rinichii noştri filtrează mai mult de 160 l într-o zi. Fără apă, am arăta mai zbârciţi decât stafidele de California!

  Dar de ce este atât de necesară această substanţă fără culoare, fără gust, fără calorii şi sare şi care nu are valoare nutritivă? Răspunsul se află în procesele fiziologice ale organismului. Apa pentru corp este ca uleiul pentru motorul unei maşini. Este lubrifiantul magic, care face ca toate celelalte componente ale organismului să funcţioneze. Un pahar cu apă este ca un duş intern şi este exact ceea ce organismul are nevoie pentru a transporta tot ceea ce viaţa lui procesează.

  Dar nu vor face şi alte băuturi, cum ar fi sucurile de fructe şi sifonul, aceeaşi treabă? Băuturile, altele decât apa, pun probleme speciale corpului. Multe au calorii care trebuie digerate ca şi hrana. Astfel de calorii pot produce depozite suplimentare de grăsime, variaţii ale glicemiei şi încetinirea digestiei. Zahărul din băuturi cere apă suplimentară pentru metabolism. Cele mai multe băuturi cresc secreţia de acid a stomacului. Şi multe băuturi acidulate conţin fosfor, o substanţă chimică, care duce la scăderea absorbţiei de calciu, contribuind la procesul de fragilizare a oaselor.

  Apa elimină aceste probleme. Nu are calorii suplimentare care să încetinească digestia sau să adauge grăsime nedorită. Nici iritanţi care să afecteze mucoasele sensibile ale aparatului digestiv şi mai puţine substanţe chimice, care să ameninţe maşinăria delicată a organismului. De câtă apă ai nevoie? Corpul pierde cam 10-12 căni de apă pe zi, prin piele, plămâni, urină şi fecale. Hrana contribuie cu 2-4 căni de apă, lăsând 6-8 căni de apă care trebuie să fie ingerate.

  Apa curată este unul dintre cele mai mari daruri ale lui Dumnezeu pentru sănătatea ta. Serveşte-te. Şi când faci aceasta, aminteşte-ţi să îi ceri lui Isus „apa” pe care i-a dat-o femeii de la fântână care va satisface în mod deplin setea ta spirituală şi va devein „un izvor de apă care va ţâşni în viaţa veşnică” (Ioan 4:14).

  Ca să bei cota de apă de care ai nevoie zilnic, bea un pahar cu apă primul lucru dimineaţa, alte două pahare în timpul dimineţii şi alte două la amiază, unul la jumătate de oră după cină – şi niciodată nu trece pe lângă o ţâşnitoare de apă fără să bei!

  Şi pentru setea ta spirituală, bea din plin din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Aileen Ludington

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Fă un duș pe dinăuntru - 2017. Apa curată este unul dintre cele mai mari daruri ale lui Dumnezeu pentru sănătatea ta. Serveşte-te. Şi când faci aceasta, aminteşte-ţi să îi ceri lui Isus „apa” pe care i-a dat-o femeii de la fântână care va satisface în mod deplin setea ta spirituală şi va devein „un izvor de apă care va ţâşni în viaţa veşnică”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...